Bruun Rasmussen, Vejle
Sven Dalsgaard eller ikke Sven Dalsgaard
Læs Lars Fuglsang-Madsens udtalelse om billedet nederst


Bruun Rasmussen, Vejle: »844/316: Sven Dalsgaard: Ryttere og væddeløbsheste klar til start. Usigneret. Olie på lærred.
74 x 58. Vurdering 10.000 kr.«. Besøg Bruun Rasmussen

Billedet til venstre sælger Bruun Rasmussen som malet af Sven Dalsgaard og henviser til: »Litteratur: Sammenlign med Sven Dalsgaard, "Varekatalog! Alt dette- og mere til- har jeg lavet- 1929-1976", s. 4«.
Det er billedet herover. I kataloget er det meget lille og i sort/hvid gengivelse, men Kunstnyt.dk har det i farver. Det er i privateje, og har aldrig været i fri handel.
Så kan man spørge: Er det samme maler, der har gjort begge?
Vi mener nej! Billedet herover er påviseligt et ægte Dalsgaard, men forskellen er så iøjnefaldende, at billedet til venstre ikke kan være malet af Sven Dalsgaard.
Så kan man begynde at researche i, hvem der så er maleren.

22. oktober 2008
Lederen af Bruun Rasmussen i Vejle, Lars Fuglsang- Mad- sen, oplyser, at flere Sven Dalsgaard-kyndige fastholder, at billedet til venstre er malet af Sven Dalsgaard. Lars Fuglsang-Madsen siger også, at »Jeg ser dog ikke noget til hinder for at Dalsgaard har arbejdet og udviklet på moti- vet, og derfor kan have lavet begge«.

Endvidere, at Bruun Rasmussen i Vejle havde det under hammeren på auktion 68, del 1, januar 2000, til en vurdering på 15.000 kr. uden at det solgtes. Billedet kom fra en kendt samler af Sven Dalsgaards arbejder. Teksten dengang er identisk med seneste tekst, hvor der henvises til billedet herover.
Her på Kunstnyt.dk har vi fortsat svært ved at tro, at de to billeder er malet af samme kunstner. Vi vil dog ikke påstå, at billedet ikke kan være malet af Dalsgaard.

© Kunstnyt.dk
19. oktober 2008