Danmarks Radio
Redaktionen
Hvad er det værd?

Forslag til debatindslag i Hvad er det værd?
 
Som det er redaktionen bekendt er jeg ansvarshavende redaktør på kunsttidsskriftet www.kunstnyt.dk, som har eksisteret i mere end 10 år.

Som det også er redaktionen bekendt forekommer der på Kunstnyt.dk dagligt forbrugeroplysende indslag om Lauritz.com. I dag kan fx læses, at undertegnede betragter det som en skandale, at Danmarks Radio løbende giver Lauritz.com reklame ved at benytte firmaets Casper Behrendtzen som ekspert.

Følger man med i Kunstnyt.dk må man betragte Lauritz.com som et firma, der ikke har styr på det, de sælger. Efter undertegnedes mening er Lauritz.com's vurderingspolitik samt katalogiseringer så skandaløse, at det er ubegribeligt, at Danmarks Radio vil reklamere for firmaet.

Jeg skal derfor foreslå et debatindslag i en kommende Hvad er det værd?-udsendelse, hvor jeg får lov til at stille Casper Behrendtzen en række spørgsmål i forbindelse med hans virke som vurderingsekspertdirektør og om firmaets vurderingspolitik.

Det burde være af stor interesse for seerne at få svar på, hvorfor Lauritz.com konstant laver vurderinger og katalogiseringer, som er helt hen i skoven. Og hvorfor Danmarks Radio benytter en ekspert, som efter min mening ikke er sin opgave voksen i det firma, hvor han er vurderingsekspertdirekør.

Med venlig hilsen
Preben Juul Madsen

journalist (DJ) og forfatter (DF)
blandt andet
Forfatter til bl.a. auktionsårbogen Kunst under hammeren gennem 30 år
Konsulent på udstillingen Kunst eller fidus, 1982
(Sophienholm, Nordjyllands Kunstmuseum og Galleri F15, Moss
Redaktør og medforfatter på bogen Kunst og kunstforfalskning, 1989
Medarbejder på årbogen Dansk kunst 1984-2006
Har i 50 år arbejdet fuldtids i kunstbranchen
.