To professionelle mønteksperter
forhindrede, at Lauritz.com's »amatør-mønteksperter«
snød en sælger for en lille formue
You get exactly as much as you are willing to pay for – nothing more, nothing less


Fire af disse mønter (plus de andre 47) var ikke 1.500 kr. værd, som Lauritz havde
vurderet dem, men omkring 20 gange mere

Rigtige eksperter kan i virkeligheden tjene flest penge hos Lauritz.com ved IKKE at lade sig ansætte hos Lauritz.com, hvor rigtige eksperter af Lauritz.com kun bliver betalt grinagtige 120 kroner i timeløn.

Næ, de rigtige eksperter tjener flest penge hos Lauritz.com ved at lade Lauritz.com's amatør-eksperter fortsætte med at fejlbeskrive og fejlvurdere kundernes indleverede kostbare varer.

Så kan den rigtige ekspert i ro og mag og med kun fem minutters arbejdstid tjene et sted mellem 4.000 og 24.000 kroner bare på en enkelt fejlbeskrevet vare (her beregnet på eksemplet nedenfor med platinmønterne, som amatør-eksperten hos Lauritz.Næstved var villig til på kundens vegne at sælge beskrevet som sølvmønter for vurderingens latterlige beløb af 1.500 kroner).

Hermed kan den rigtige ekspert altså opnå den langt mere rimelige timeløn for hans ægte ekspertise af op til 288.000 kroner i timen, som i det aktuelle tilfælde her . 


En professionel fortæller den sande årsag til, hvorfor
Lauritz.com stort set ingen rigtig ægte eksperter har, men
tilsyneladende kun har tæt på 100 »amatør-eksperter«

En professionel med omkring 40 års brancheerfaring inden for den varegruppe, som han er ekspert i, læste Kunstnyt.dk's artikel fra 07.11.2007 om platinmønterne solgt som sølvmønter hos Lauritz.com i Næstved (se nedenfor), og syntes han ville respondere med sin forklaring angående den gang på gang påviste himmelråbende mangel på rigtige eksperter hos Lauritz.com.

Den professionelle var for mindre end to år siden blevet tilbudt et job som ekspert hos Lauritz.com inden for netop sin varegruppeniche. Jobsamtalen gik rigtigt godt lige indtil det punkt, hvor lønnen skulle oplyses. Det blev da klart, at Lauritz.com ville betale eksperten en timeløn på 120 kroner. Denne timeløn til eksperter hos Lauritz.com er tæt på den timeløn, som avisbude og kassedamer får.

Når eksperter kun får 120 kroner i timen ved Lauritz.com, er det nemt at regne årsagen ud til, at Bengt Sundström kun har held til at ansætte omkring 100 amatør-eksperter.

Den professionelle tog forresten ikke imod det fine ansættelsestilbud ... men grinte meget !

Hvem tror mon på, at eksperterne hos for eksempel Museumsbygningen Kunstauktioner A/S eller Bruun Rasmussen Kunstauktioner A/S bliver betalt 120 kroner i timen? 

Selv om Museumsbygningen er en del af Lauritz.com, så tyder intet på, at nogen her fra blander sig i de øvrige afdelingers gentagne fejloplysninger og manglende ekspertice.

Vi kan naturligvis ikke vide, om de 120 kr., den professionelle møntekspert fik tilbudt, er gældende for ALLE »eksperter« hos Lauritz.com. Men hvorfor skulle det ikke være det?

Fra Kunstnyt.dk 7. november 2007
Igen har Bengt Sundstrøms eksperter brilleret
Kostbare mønter til en ren metalværdi af 28.000 kr.
vurderet til 1.500 af Lauritz

Lauritz.com: »Beskrivelse: Hele verden, 2 Lindnerbakker med lidt af hvert herunder god andel sølvmønter«.
De fleste af mønterne herover er værdiløse. Men fire af dem er ikke. Sundstrøms eksperter i Næstved fortiede nemlig, at der er fire mønter af platin i lottet (på venstre bakke, de to nederste rækker). Det ser rigtige eksperter, i hvert fald én, og det ender med, at den professionelle mønthandler, Preben Randløv, PR-Mønter, Århus, køber det hele for 17.000 kr. i hammerslag plus de 20% salær. Fra buddet 3.000 er der kun to, der byder hinanden over, nemlig højstbydende Preben Randløv samt en ubekendt med det lave bydenummer 30084
, som var med fra 1.300 kr.
*Om det var afdelingen i Næstved, der selv bød med til sidst på bydenummer 30084, ved vi ikke, men kender nogen vedkommende med dette nummer, så kontakt venligst Kunstnyt.dk. Preben Randløv oplyser, at metalværdien i hver af disse fire platinmønter er omkring 7.000 kr., og takket være denne professionelle mønthandler taber sælgeren ikke en hel formue - men dog stadig en halv formue. Men sælgeren får dog samlet set et pænt tab alligevel på omkring min. 12.000 kroner efter fradrag af Lauritz.com's salær for deres ekspertbistand, idet den ukloge sælger kunne have gået direkte ind til mønthandler Preben Randløv eller enhver anden råmetalhandler og fået betalt cirka 28.000 kroner i ren metalværdi for de 4 platinmønter. Igen har Bengt Sundstrøm dokumenteret, at hans firma vader i ekspert-fjolser. Her såkaldte mønteksperter. Men metallet platin ligner nu også – altså for ukyndige ekspert-fjolser –  til forveksling metallet sølv!
Se salget, der sluttede 31. oktober.

(*PS: Som nævnt i overskriften, viste det sig at være endnu en professionel møntekspert,
der bød mod Preben Randløv. Kunstnyt.dk er bekendt med navnet, men vedkommende
har ikke ønsket sit navn offentliggjort)

15. november 2007
© kunstnyt.dk