Specialist inden for mønter:
Museumsbygningen (ejet af Lauritz.com)
har ingen mønteksperter

En rejsedalermønt, solgt hos lauritz.com

19. oktober 2007

Kunstnyt.dk beskæftiger sig i denne artikel med Lauritz.coms reklamebralder om, at »Effekterne til deLuxe udvælges af Lauritz.coms eksperter fra Museumsbygningen«. Vi har til dette formål kigget lidt på nogle af de møntauktioner, som Lauritz.com for nyligt har afsluttet, se et eksempel her.

Da Kunstnyt.dk ikke har meget forstand på mønter, har vi henvendt os til Grelbers Forlag, som er et specialforlag, der kun udgiver publikationer om mønter. Grelbers Forlag, der ejes af numismatikeren Morten Eske Mortensen, udgiver nogle kritiske publikationer "Månedens Kommentar" http://grelbersforlag.dk/info/abonnementMaanedensKommentar.htm, der er særdeles kendt i møntbranchen over hele Skandinavien og også kendt blandt en større del af de professionelle deltagere i auktionshusene endda også af de medarbejdere, som arbejder indenfor emnerne malerier og antikviteter.

Museumsbygningen oplyser selv på dette weblink, at Museumsbygningen har i alt 5 ekspertmedarbejdere, nemlig

Om Vurderingsdirektør Casper Behrendtzen, Museumsbygningen, udtaler Grelbers Forlag i et interview:
"Casper ved intet om mønter"

Om Vurderingsekspert Henrik Münster-Swendsen, Museumsbygningen, udtaler Grelbers Forlag:
"Henrik ved intet om mønter"

Om Vurderingsekspert Lennart Gottlieb, Museumsbygningen, udtaler Grelbers Forlag: 
"Lennart ved intet om mønter"
(Efter interviewet med Grelbers Forlag ser det ud til, at Lennart Gottlieb har forladt Museumsbygningen)

Om Vurderingsekspert Lars Johannesson, Museumsbygningen, udtaler Grelbers Forlag:
 "Lars ved intet om mønter"

Om Vurderingsekspert Jeanne Sølbeck , Museumsbygningen, udtaler Grelbers Forlag: 
"Kønne Jeanne ved intet om mønter"

Grelbers Forlag:
»Vi tror ikke eet eneste sekund på, at Museumsbygningens påståede såkaldte mønt-»eksperter« overhovedet har været involveret i udvælgelsen af påståede mønt-»deluxe«-objekter«.

Citat fra Lauritz.coms reklamebralder:
»Dette er en deLuxe-vare af særlig kvalitet. Effekterne til deLuxe udvælges af Lauritz.coms eksperter fra Museumsbygningen. deLuxe-varer kan efterses i de showrooms, hvor de er indleveret«.

Kommentar fra Grelber: »Øøh, Museumsbygningen råder nu om dage vist ikke en gang over een eneste lille bitte mini-mini-mini-»ekspert« over mønter...«

En Djævel: »Hvordan kan Museumsbygningen da overhovedet offentligt reklame-påstå at have nogen som helst kompetence til at udvælge »de luxe« møntvarer?«

En MEM: »Vil Lauritz.com og Museumsbygningen lige være så flink at oplyse om navnet på den påståede såkaldte mønt-»ekspert« hos Museumsbygningen?«

En Engel: »Det »ekspert«-navn tror jeg ikke, at hverken Lauritz.com eller Museumsbygningen tør oplyse...«

En Grelber: »Øv, øv, øv, øv og fem gange øv - - - jeg havde sådan glædet mig til at offentliggøre »ekspert«-navnet sammen med tilhørende dokumentation og »behandling« af den påståede »ekspert«...«

Offentlig anbefaling fra Grelbers Forlag
»Ærede Bengt Sundstrøm, jeg tror Du ville være meget bedre stedt, hvis Du ansatte en eller flere af eksperterne, som i øjeblikket arbejder hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner A/S - det kunne sikkert hjælpe på Dit firmas »ekspert«-niveau.
Naturligvis har disse eksperter et højere lønniveau, end de medarbejdere, som Du p.t. anvender«
»You get exactly as much as you want to pay for«.

Museumsbygningens webside: »Troværdighed, professionalisme og service har gjort Museumsbygningen Kunstauktioner til et af de mest respekterede auktionshuse i Danmark«. 

Kunstnyt.dk: (retorisk): »Hvad er det nu lige, at ordene »Troværdighed, professionalisme« betyder