Grotesk svindel på Lauritz.com
med Skotte Olsen-forfalskning
Først solgt i Hørsholm som ægte, måneden efter samme sted som kopi,
nogle uger senere skåret i stykker og en af bidderne solgt som ægte hos Lauritz.om
Se det stoppede salg


Maleriet herover:
Wiliam Skotte Olsen-forfalskning  solgt i Auktionshuset, Hørsholm, først solgt som ægte i oktober, dernæst som kopi i november
Auktion 197. 4. okt. 2007. Lot nr. 10.
Maleri: Landskab med fugl og otte personer, 75 x 100 cm, sign. W.S.O. 91 (William Skotte Olsen)
Auktion 198. 8. nov. 2007. Lot nr. 44. Maleri: Landskab med fugl og otte personer, 75 x 100 cm, sign. W.S.O. 91 (William Skotte Olsen). Kopi


Udsnit fra den originale forfalskning.
(Farverne på dette og det til højre er lidt forskellige på grund af forskellige optagelser)

Udskæringen, nu forsøgt solgt som en ægte Skotte Olsen. Vurdering 3.000 kr., auktionen stoppet ved et bud på 2.500 kr. Nogen har fortalt Lauritz om svindelen.

Stærkt forvrænget udsnit af den originale forfalskning. Nederste del med signaturen er bøjet om på siden af blændrammen,så kun W'et ses. Helt skørt!Udsnit fra den originale forfalskning, som i »bukket« gengivelse ser ud som her til venstre.

Der sælges kolossalt mange på Lauritz.com som originale Wiliam Skotte Olsen. Kunstnyt.dk modtager næsten dagligt forespørgsler, om de er ægte. Vi svarer hver gang, at Skotte Olsen har malet så mange dårlige billeder, at vi ikke tør udtale os. Men i dette aktuelle tilfælde er sagen så åbenlys, at den ikke bør dø i stilhed. En kunstsvindler (det må det være) forsøgte først at sælge en forfalskning i Auktionshuset i Hørsholm som ægte. Den åd huset i første omgang, men en kendt kunsthandler gjorde dem opmærksom på, det var falsk. Det blev så trukket tilbage og på næste auktion sat på som en kopi. Men billedet solgtes ikke. Så det må være fupmageren selv, der så nu forsøgte sig på Lauritz.com, hvor de ikke kan se forskel på en ægte Rembrandt og et avisbillede, et taknemmeligt sted at sælge falsknerier.
Men lidt før klokken 16 i dag, 6. december 2007, stoppede Lauritz auktionen, som først skulle være afsluttet 11. december 2007 klokken 17:33:00. Nogen må have fortalt dem, at det var svindel. Og det er det. Ikke alene var det oprindelige maleri solgt i Hørsholm en forfalskning, men denne forfalskning blev så skåret i småstykker, og et af stykkerne forsøgt solgt hos Bengt Sundstrøms amatører, oven i købet i Kolding, hvor man formentlig stadig råder over en kendt kunsthistoriker.
Der er her tale om kunstsvindel på så højt et plan, at det bør resultere i en politianmeldelse. Men desværre er politiet efterhånden så ligeglade med kunstsvindel, at man kan anklage politiet som værende medskyldige i alt det svindel, der foregår med danske og internationale navne.


Et udsnit af den ægte forfalskning. Hvorfor det er vist på Lauritz kan undre. Er ikke med på den solgte stump, hvor bagsiden er vist her til højre

Bagsiden af det udskårne maleri solgt hos Lauritz.com,
nu »formindsket« 15 cm i højden og 80 cm i bredden til 60x20 cm. Den originale forfalskning måler 70x100.