Ondskabsfulde danskere
Fem fortællinger fra det virkelige liv
Tekster: Preben Juul Madsen

Det mener Kunstnyt.dk
Dansk nyhedspresse er
værre end de værste forbrydere

Danmarks Radio, tv-afdelingen, er mest kendt for sine genudsendelser en masse. DR er også kendt for sine mange genudsendelser mellem de mange genudsendelser. Og mellem de mange genudsendelser de mange madprogrammer. Morgen, middag og aften er skærmen fyldt med mad. Mad, mad, mad.

DR er også kendt for ikke at fortælle seerne, at der er tale om genudsendelser. Det resulterer ofte i, at hele Danmarks befolkning først nogle minutter ind i et program finder ud af, at det har de set før. Det kaldes seerchikane. Og er der tale om en serie på adskillige afsnit, så kommer det ikke seerne ved, hvor mange afsnit der er, og hvornår det næste kommer. Det oplevedes fx, da den fremragende »Damages« kørte i 2011. Er der noget DR er ligeglad med, så er det kunderne. Det er jo også bare dem, som betaler de ansattes kæmpelønninger.

Og så til noget helt andet.
Cavling-prisen 2011 gik til journalisterne Ulrik Dahlin og Anton Geist fra Information, og Cavling-formanden Kurt Strands sagde bl.a. til vinderne:
»Jeres artikler er et fornemt eksempel på såkaldt vagthunde- journalistik, når den er bedst. I har påtaget jer den for journalister og medier afgørende rolle som den fjerde og kontrollerende statsmagt – med afsæt i en stille forundring, som jo i sig selv er en vigtig, journalistisk drivkraft. « 

Undertegnede vil på ingen måde kritisere de to vinderes arbejde og påstå, at de ikke har fortjent prisen. De har ikke selv bestemt, at de skulle have den.
Men det skal måske bemærkes, at blandt de indstillede var et emne, som slår alt andet. Nemlig afsløringen af, at vi i Danmark, som kalder sig et demokratisk samfund, har dommere, som ikke går af vejen for at afsige groteske justitsmord, som det var tilfældet i den såkaldte Derain-sag. Dette ondskabsfulde justitsmord er til mindste detalje dokumenteret i bogen Retssagen om et formodet maleri af André Derain. Og her tillader jeg mig at citere fra Kurt Strands tale til Cavling-vinderne:
»I har påtaget jer den for journalister og medier afgørende rolle som den fjerde og kontrollerende statsmagt.«

Den fjerde og kontrollerende statsmagt! Ja, det er journalisters fornemme opgave at kontrollere statsmagten. Og andre magtliderlige.


Konvolutten herover indeholder bogen Retssagen om et formodet maleri af André Derain. Sendt til Information den 8. maj 2011. Men justitsmordet interesserede ikke nogen på Information. De er ligeglade med retsvæsenets svindel. Men nu har avisen fået Cavling-prisen for noget helt andet. Til lykke!

Det fundamentale i et retssamfund er en hæderligt retsvæsen. Er der ingen, som blander sig i deres forbrydelser, så bliver de bare ved. Som journalist ved jeg naturligvis, at der er en fast tradition for, at pressen ikke blander sig og kritiserer afsagte domme. Det indebærer imidlertid, at der er frit slag for de kappeklædtes skurkestreger, som det kendes fra Derain-sagen. Derfor er det på tide, at den idiotiske tradition bliver lagt i graven, så vi kan få stoppet svindeldomme. Er man som journalist medvidende til et justitsmord uden at reagere, er man en parodi på en journalist.

Som bekendt var auktionslederen Svend Erik Olsen fra Ellekilde Auktioner anklaget for at have købt et uægte maleri af Grethe Meyer for 200.000 kr. og solgt det videre for samme pris til sin samlever, Jannie From, som nogle måneder senere solgte det i Paris for 5 mio. kr. Det er der intet ulovligt i. Men begge blev dømt for bedrageri, som dommen siger, fordi de på købstidspunktet vidste, at maleriet var ægte og at det senere ville indbringe adskillige millioner. Løgn, fup og bedrag. Det vidste de ikke noget om, og det blev heller ikke bevist. Det, som blev bevist var, at maleriet først syv måneder efter salget i Paris blev erklæret ægte. Og nok så interessant af samme »ekspert«, Michel Kellermann, som to gange inden Svend Erik Olsen købte det af Grethe Meyer, skriftligt havde erklæret det falsk. Og endnu engang i Paris, før Jannie From solgte det. Kun hvis man er meget dum eller korrupt, vil man finde på at dømme, som gjort. Og kun hvis man er meget dum og revnende ligeglad, vil man finde på at beskytte den slags. At maleriet senere solgtes i New York for over 40 mio. kr., gør blot dommen mere grotesk.

Et anmeldereksemplar af Retssagen om et formodet maleri af André Derain blev sendt til alle større aviser samt DR og TV2, i alt ca. 50 bøger. Ingen af dem har bare så meget som nævnt den. DR fik seks bøger, Politiken fire.

Ved fuldstændigt at ignorere bogen, har pressen medvirket til, at de kappeklædte kan fortsætte med alle de forbrydelser, som de har lyst til. »Den fjerde og kontrollerende statsmagt« er ligeglad. Det rager den samlede presse en skid, rent ud sagt, at i demokratiske Danmark finder justitsmord af værste slags sted.

Derfor er dansk presse med til at holde liv i retsvæsenets forbrydelser, forbrydelser, som overgår alle former for forbrydelser.
Men jeg tror ikke, de forstår det.
Da jeg skrev til Berlingskes chefredaktør, Lisbeth Knudsen, og spurgte hvorfor hendes avis ikke havde omtalt bogen, gad den arrogante og højrøvede kone overhovedet ikke at svare.

FØJ FOR SATAN!

Foto. Kunstnyt.dk
Politikens stjerneskribent Camilla Stockmann med sin notesbog.
Måske burde hun have brugt sådan en spand, som står ved siden
af, til en del af skriverierne fra Derain-sagen.

Det er faktisk med blødende hjerte, at jeg omtaler Camilla Stockmann, som jeg gør. Hun er nemlig en fremragende skribent, har rost hende mange gange. Men det nytter altså ikke, at man misbruger sit talent, som hun gjorde i Derain-sagen. Hun så og hørte det samme som undertegnede, hvorfor det er ubegribeligt, at hun kan acceptere den svindeldom. De fæle dommere og især anklageren i Landsretten, Anne Birgitte Stürup, må elske hende og Politiken højere end noget andet.

Foto. Kunstnyt.dk
Her forsøger Anne Birgitte Stürup at forklare min kone (de sidder nærmest arm i arm), hvorfor dommen var forkert. Men uanset hvor meget Stürup forklarer, så kan hun ikke forklare sig ud af den kendsgerning, at dommen var svindel. Fotoet er taget ved en reception i anledning af Strandbergs Forlags 150-års jubilæum, hvor hun, hendes mand, min kone og jeg tilfældigvis kom til at sidde ved samme bord til fire. Ret morsomt. Til hendes ros skal siges, at da hun opdagede, hvem jeg var, ikke flygtede i panik.


Danmarks Radio har mange gode journalister. Men meget tyder på, at loyalitet over for kolleger tæller højere end dommerstandens forbrydelser.
Rasmus Strøyer er journalist på DR. Han bad om et eksemplar af Derain-bogen og skrev:
Hej Preben
Jeg har fået bogen. Tak for den.
Jeg begyndte at læse den i går, men er ikke nået så langt. Jeg overvejer, om du havde lyst og tid til at komme i studiet i Kulturnyt på P1 i næste uge og fortælle om sagen, som du ser den. Jeg skal lige have tjekket det af med resten af redaktionen, men jeg vil lige høre, om du overhovedet har tid og lyst.
På forhånd tak
Bedste hilsener 
Rasmus Strøyer
Vært, KulturNyt på P1
Journalist, DR Nyheder


Jeg svarede tilbage med et ja. Hørte aldrig mere fra ham. Nu ved jeg, at en af hans kolleger kender Politikens Camilla Stockmann, og det er uden tvivl kritikken af hende i bogen, der har givet fæhovedet kolde fødder.

TV2 er som DR kendt for sine mange genudsendelser. TV2 er også kendt for ikke at starte til annoncerede programtider. Er tiden fx sat til kl. 20, så starter udsendelsen først syv-otte minutter over.

Men det kan man nok leve med. Anderledes er det, når TV2 ikke følger en god udsendelse op, som 
den 22. december 2010 Dansk kunstskat endte ulovligt i New York
Direktøren for Kulturværdiudvalget, Erland Kolding Nielsen, som også er direktør for Det Kgl. Bibliotek, blev afsløret i ikke at passe sit arbejde. Senere afslørede undertegnede, at Kolding Nielsen var fuld af løgn. Det kan ses her. Udsendelsen blev lavet af Søren Juhler, som jeg gjorde opmærksom på Kolding Nielsens usandhed, da han anklagede Kunsthallens Jens Thygesen for at være forbryder, hvilket var en lodret løgn. Men Søren Hjuler ville ikke bringe afslutningen på historien og skrev:
Hej Preben
Jeg må desværre melde fra i denne omgang. Dels savner jeg dokumentationen for, at dir. Chr. Houe købte og solgte maleriet. Og dels mangler jeg lige nu tid, da jeg er voldsomt optaget af en anden historie. Jeg må derfor med spænding imødese, hvad andre medier giver sagen
af omtale.
Vh
Søren Juhler
TV2

Ak ja! Heller ikke den sandhed blev fulgt op af nogen. Så læser man ikke Kunstnyt.dk, ved man ikke, at Kolding Nielsen er ondskabsfuld. Han har aldrig gjort indvendinger mod afsløringen eller kommenteret teksten på Wikipedea.

Dansk presse plages af halve og hele usandheder.
Politiken er en af de værste. Avisen fik fire eksemplarer af Derain-bogen, afleveret til Camilla Stockmann, Lea Wind-Friis, Trine Ross og Peter Michael Hornung. Ikke et ord. Det eneste, Politiken har brugt fra bogen, er Camilla Stockmanns gengivelse af Derain-falskneriet afsløret i den store tyske sag om kunstsvindel, som kostede svindlerne flere års fængsel. Det havde avisen kopieret den 16. december 2011. Så nu skylder Politiken undertegnede 2.000 kr. (Må se at få sendt regningen).

Nu kan ingen undre sig over, at ingen af de fire omtalte bogen, idet den indeholdt en afsløring af Camilla Stockmann for at viderebringe rettens løgn ved at skrive, at »det nu til fulde var bevist, at de tiltalte i 2004 samarbejdede om at udnytte den dengang 92-årige Grethe Meyers tillid for at skaffe sig en betydelig fortjeneste.« En lodret løgn! Der er ikke ført skygge af bevis. 
Camilla Stockmann kunne ikke lide Svend Erik Olsen, det lyser ud af hendes referater i Politiken. Hun blev fornærmet over, at han ikke ville tale med hende, hvorfor han skulle svines til. Fx skrev hun:
»Da Politiken første gang ringede til direktøren for Ellekilde Auktionshus i 2006 for at bede om en kommentar, råbte han så højt, at højtaleren i telefonrøret blokerede. Den kunne ikke rumme vredesudbruddet, men budskabet stod alligevel ganske klart: Direktøren ønskede ikke at kommentere historien om bedrageri af en af sine kunder, men hævdede hårdnakket sin uskyld.« 
Hun skrev også:
»Parret, der da også ved ugens slutning, forekom mere plagede end i begyndelsen af landsretssagen – kvinden var decideret bleg – havde valgt at blive i hjemmet i Nordsjælland under domsafsigelsen.«
Skriver man på den slags, kan det ikke forventes, at Camilla Stockmann er nøgtern og upartisk. Svend Erik Olsen og Jannie From skulle bare kanøfles. Ved samtlige retsmøder havde de begge opført sig eksemplarisk, brød aldrig ind eller rystede på hovedet, som det ofte ses hos anklagede. Og de virkede på intet tidspunkt plaget eller var decideret bleg, som påstået af Camilla Stockmann. Hendes ærinde i den sag var tilsyneladende at svine begge til, ikke en objektiv vurdering af sagen, hvor hun og undertegnene var de eneste journalister, som havde fulgt samtlige 17 retsmøder. Camilla Stockmann skrev også, at Grethe Meyers søn og Svend Erik Olsen i landsrettens retslokale 10 ignorerede hinanden. Nej, det gjorde de ikke, Torsten Krause Meyer gav smilende Svend Erik Olsen hånd, jeg overværede det selv.
Camilla Stockmann må have haft et formål med at viderebringe de mange usandheder. Men hvilket?


Østre Landsrets retslokale 10 i en pause under Derain-sagen. Normalt må der ikke fotograferes i retten, men den »sympatiske« retsformand, Mikael Sjöberg gav lov, da de »begavede« dommere havde forladt salen.

Preben Juul Madsen
Journalist, medlem af Dansk Journalistforbund

Politikerne har kendskab til justitsmordet i Derain-sagen. Men den sag rager dem en vissen høstblomst.
De tænker kun på sig selv, er
såkaldte levebrødspolitikere


Christiansborg er spækket med god kunst. Herover er det et maleri fra Skagen af Michael Ancher. Men fortjener de ligeglade politikere at færdes blandt det bedste af det bedste blandt kunsten? Man hører dem aldrig tale om den kunst, de farer forbi hele tiden. Der burde hænge en kopi af det Derain-maleri, som kostede to uskyldige mennesker hver ét års fængsel på grund af politikernes ligegyldighed over for lov og orden. Og det skulle hænge et iøjnefaldende sted, så de kunne glæde sig over dommen. For det gør de uden tvivl i al deres ustyrlige selvoptagethed.


Arbejdsplads for mørkets ugerninger.

Har damen herover andre interesser end sig selv?
Hun har indgående kendskab til Derain-dommen, men den interesserer hende ikke. Hun er med til at vedtage lovene, men så snart de er hastet hurtigt igennem, er hun ligeglad med, om de overholdes af dommerstanden.
Det samme var hendes forgænger, geniet herunder 
 

 
Lars Barfoed var justitsminister, da dommen i Derain-sagen blev afsagt. Han har, som hans to kolleger herover, indgående kendskab til dommen, men gad ikke foretage sig noget som helst. I en mail til undertegnede skrev han, at han ikke måtte blande sig i afsagte domme. Men det var løgn. Han havde faktisk pligt til det iht. Retsplejelovens § 49, stk. 2:
Finder justitsministeren, at en dommer må antages at have gjort sig skyldig i et forhold, der må svække eller gøre dommeren uværdig til den agtelse og tillid, som dommerhvervet forudsætter, beder ministeren rigsadvokaten indbringe sag herom for klageretten.
At Barfoed ikke fandt de ni dommere uegnede, skyldes nok, at han selv var uegnet.

Foto: Pressefotos


Marcel Lychau Hansen her vist i udsnit fra hans egen Facebook-side samme dag Ekstra Bladet, trods navneforbud, offentliggjorde detaljer, som gjorde, at kun dårligt begavede ikke i løbet af få minutter kunne finde frem til hans side og identitet.


Hvor mange forkerte domme er der gennem tiden afsagt i Østre Landsret? Og hvem kontrollerer dommene? Ingen!

I straffelovens § 146 stk. 1 står: Begår nogen, der har domsmyndighed, eller hvem der tilkommer offentlig myndighed til at træffe afgørelse i retsforhold, der vedrører private, uretfærdighed ved sagens afgørelse eller behandling, straffes han med fængsel indtil 6 år. Stk. 2: Begås handlingen med forsæt til velfærdsfortabelse for nogen, er straffen fængsel indtil 16 år.

Pressefoto
Hvem er værst?

Dobbeltmorderen og voldtægtsforbryderen Marcel Lychau Hansen, også kendt som Amagermanden, eller landsdommeren Mikael Sjöberg (herover) og hans dommerkolleger kendt fra Derain-sagen?
Det, Marcel Lychau Hansen er dømt for, gør ham til en af de mest modbydelige og ondskabsfulde personer i nyere dansk tid. Ingen, absolut ingen sympati fra undertegnede.
Kan man være mere led, usympatisk og ondskabsfuld end Amagermanden? Ja, det kan man. Hvis man er dommer og bevidst dømmer uskyldige skyldige. Så er man forbryder af den allerværste slags. Retsvæsenet er sidste mulighed for retfærdighed. Er dommerne kriminelle, så er de årsag til, at Danmark ikke er et hak bedre end sydamerikanske diktaturstater og afrikanske bananrepublikker.

Derain-sagen er et uhyggeligt eksempel på grotesk dommermagtmisbrug. To uskyldige mennesker blev hver idømt ét års fængsel for bedrageri, de ikke havde begået. Beviset er 100 procent dokumenteret i undertegnedes bog Retssagen om et formodet maleri af André Derain.
Kun hvis man er læseretarderet i middelsvær grad, kan man ikke se, den dom er helt skæv. Der findes ikke skygge af bevis, tværtimod viste samtlige vidneudsagn det modsatte. En ubegribelig dom. 

Hvad er værst? At være »almindelig« morder eller justitsmorder? Justitsmordere bliver aldrig dømt. De kan udføre alle de forbrydelser de har lyst til. Ingen kommer efter dem. Gentager: INGEN!



Bør Erland Kolding Nielsen være direktør for Det Kongelige Bibliotek
og Kulturværdiudvalget, når han uberettiget sviner afdøde til, som ikke kan forsvare sig?
22. december 2010 bragte TV2 indslaget Dansk kunstskat endte ulovligt i New York, hvor Kulturværdiudvalgets mærkelige formand, Erland Kolding Nielsen, blev taget med bukserne nede. Helt nede! Han vidste ikke, påstod han, at Laurits Tuxens berømte maleri fra 1906, Man rejser sig fra bordet, i 1997 var solgt hos Sotheby's i New York, til trods for, at der var udførselsforbud.

Men at Kolding Nielsen og samtlige medlemmer af Kulturværdiudvalget ikke vidste det, skyldtes udelukkende, at de ikke havde passet deres arbejde. De havde simpelthen sovet i timerne. Og da de vågnede, var det kun for endnu en gang at lukke øjnene for virkeligheden ved at anklage en af de mest hæderlige auktionsfolk, Kunsthallens Jens Thygesen, for at være forbryderen, som Kolding Nielsen omtalte ham.

Selv om Kunstnyt.dk i april 2011 afslørede, hvem der ulovligt udførte maleriet – og det var ikke Jens Thygesen – så har Kolding Nielsen og hans venner i Kulturværdigudvalget, som blandt andre tæller direktøren for Statens Museum for Kunst, Karsten Ohrt, ikke fundet det nødvendigt at komme med en undskyldning. De lader alle som ingenting, det samme som Kammeradvokaten, der konfirmerede afgørelsen.

Se 28 sider med sandheden om den groteske sag her.

I februar 1994 var maleriet forside på »Fogtdals Illustreret Tidende«, Jubilæumsnummeret, som illustration til artiklen »Takt og tone ved det gode bord«. Til venstre ses historikeren Erik Kjærsgaard reklamere for nummeret. Det gjorde han også i et morsomt reklameindslag på tv, hvor han sad med ved bordet og pludselig rejste sig og gik ud af billedet. 

Den benyttede illustration af Tuxens maleri var ikke hentet fra et arkiv, men fotograferet til lejligheden på stedet, det befandt sig. Hvor det var, ved vi naturligvis her på Kunstnyt.dk.


Foto fra Danmarks Radios hjemmeside.

Findes nogen mere ondskabsfuld og usympatisk end Låsby Svendsen?
Ork ja! Mange.
Låsby Svendsen er kun medtaget i disse fem fortællinger fra det virkelige liv for sammenligningens skyld.
Han er faktisk den mest sympatiske af de fem.
Se dokumentarfilmen »Ruiner til leje« på DR1. Fremragende udsendelse med Maria Andersen ved roret.

4. januar bringer vi næste portræt af en ondskabsfuld dansker.

Kunstnyt.dk
3. 4. 5, 6. og 9. januar 2012