Arkiv: 1. juli 2009 - 31. august 2009

31. august 2009
Har hele Lauritz.com-koncernen problemer? Udbetalinger til sælgere foregår som bekendt fra hovedafdelingen i Herlev, hvor afregning kan overskrides med flere uger og bliver begrundet med dårlige undskyldninger

45 varer under gruppen smykker 29.8.
Samlet vurdering af Lauritz.com: 488.518 kr.
Samlet salg:
83.311 kr. 7 ikke solgt.
Varenummer 1636384 vurderet til
50.000 kr. kan andet sted købes for omkring 15.000 kr. Med certifikat. Se her

30. august 2009
Lauritz afsløret i løgn og overtrædelse
af markedsføringsloven vedr. Poul Pava
En af de slemme drenge
I flere måneder har Lauritz.com vurderet figuren herover til 4.500 kr. til trods for, at den et stort antal gange tidligere er solgt for en fjerdedel. Læs mere

Solitaire ring ca. 2.00 ct vurderet af de meget dygtige vurderingseksperter hos Lauritz.com til 60.000 kr. solgt for 4.700 Se mirakelsalget ledsaget af den sædvanlige ubrugelige salgsgastekst: »På denne vare svarer vurderingen plus salær til den pris, Lauritz.com mener, at varen højest vil koste i en butik eller andre salgssteder«.
Så længe Lauritz.com ikke fortæller HVOR den samme vare koster 60.000 kr., virker vurderingen som bondefangeri og er en klokkeklar overtrædelse af markedsføringsloven.

Læs i morgen mandag mere om Lauritz.com's urealistiske overvurderinger på diamanter og smykker.

29. august 2009
Vi tror, at kundenummer 30213 er et tilhørende Lauritz.com. Læs hvorfor

Lauritz.com Oslo havde en samlet gæld på over 13 mio. norske kroner.
Se her
(Alle oplysninger er nu fjernet, men de er gemt af Kunstnyt.dk)

Det blev atter en indbringende dag for den sympatiske og gennemtroværdige smykkesælger Troels Olivero
6 smykker på specialauktion 28.8.09:
Samlet vurdering
760.000 kr. Samlet salg 0.00 kr.
Samtlige 6 smykker har nu fået ny slutdato, 7.9.09, med samme vurderinger.

28. august 2009
Den dygtige smykkevurderingsekspert Troels Olivero (hvorfor er han dog ikke vurderingsdirektør hos Lauritz.com?) har svært ved at komme af med smykket herunder

Det kan hverken sælges for 800.000 kr. (se her), for 845.480 kr. (se her) eller  for langt over 6 mio. kr., 6.763.840 kr. (se her):

Tre gode malerisalg hos Lauritz.com:
Varenr. 1636648 Vurdering/salg 20.000/5.000 kr.
Varenr. 1597444 Vurdering/salg   7.500/2.300 kr.
Varenr. 1581051 Vurdering/salg   8.000/1.500 kr.
Samlet vurdering
35.500 kr. Samlet salg 8.800 kr.

27. august 2009
Hvor store problemer har Lauritz?
Læs: Lauritz.com's konkursbo i Oslo

5 skæve fra Lauritz-eksperterne
Sign. monogram ITHansen 1881
Lauritz.com vil ikke medvirke til svindel ved at sælge kopier. Dette er en kopi efter en anden kendt maler.
Ingen maler hedder Aarup Jensen. Og maleren er ikke fra 1800-årene.
(Nu ændret til Arup Jensen, men årstal stadig forkert)
Maleren hedder ikke Chr. Møllgaard.
(Nu ændret til det rigtige navn)
Maleren hedder ikke Carl Birksø. Årstal er også galt.

26. august 2009

Herover forsiden på Lauritz.com Oslo
Klokken 19:30
Seneste: Vi har lige hørt, at Lauritz.com Oslo er gået konkurs. Vi har kontaktet Oslo og Herlev, men endnu ikke fået noget bekræftet. Men auktionerne fortsætter, ser det ud til. Er der tale om konkurs, er det så lovligt fortsat at sælge?

Lauritz.com Oslo lukket?
Det har ikke været muligt at ringe til Oslo-afdelingen i går tirsdag, og skilt på døren fortalte, at der var lukket.

Selv uden mindstepris har Lauritz.com åbenbart meget svært ved at sælge.

Dette fremragende kunstværk af den berømte Charlotte Møller ville ingen byde på. Kan man nu forstå det?
Se over 90 andre eksempler

25. august 2009
Kan Bengt Sundstrøm og hans over hundrede dygtige vurderingseksperter vinde verdensmesterskabet i vurderingspræcision og troværdighed?
Hvad mener du selv?

23. august 2009
Den dygtige vurderingsekspertdirektør Casper Behrendtzen (ham fra DRs »Hvad er det værd?«) har eget fint kontor i Lauritz.com's højborg i Herlev


Så det må være ham, der efter nøje at have undersøgt billedet herover har fundet ud af, at det er malet af Christian Olavius Zeuthen 1812-1890. Men nu ligner det ikke noget malet før 1890, og slet ikke noget af C.O. Zeuthen. Hvor vurderingseksperten har fundet ud af det, kunne være interessant at få oplyst. Kig på det
(Nu har Lauritz.com ændret navnet)

Vi spurgte naboens barnebarn på 8 år

Lauritz.com: »Okänd konstnär, olja på pannå sign o dat. B Larson -47«. Ka' det virk'lig passe, at der står B. Larson 47? Vi spurgte naboens barnebarn, en frisk tøs på 8 år, som ikke er vurderingsekspert: »Ka' du Cathrine se, hvad der står?« Det ka' jeg godt«, sagde hun. »Der står Betula 47«. Flot af en lille pige på 8. For svært er det at se forskel på B Larson og Betula. Se det hele

Jørgen Warming, hvem er det?
Kig med
(Nu har Lauritz.com ændret navnet)

Ikke Miró-litografier – rene tryk.
Kig

22. august 2009
Rettet fra Johansen til Pedersen
Lauritz.com's mange dygtige vurderingseksperter indrømmer nu, at de ikke kan læse. Selv om det er tydeligt signeret Viggo Pedersen, fik de det til Viggo Johansen, som i øvrigt slet ikke maler på den måde. Først efter at have læst Kunstnyt.dk (se under 20. august) fik de nogen til at læse teksten for dem.  Men det kniber fortsat med at læse, idet billedet ikke er signeret Viggo Pedersen, Karlsberg 71, Hillerød, men Viggo Pedersen Sptb 1879 Karlsberg. Hillerød.
Hvor Lauritz-eksperterne får 71 fra, er ikke godt at vide. Og hvorfor de ikke har med, at det er dateret 1879 (formentlig, svært at se på nettet, om det måske er 99), er også svært at forstå. Og dog! Research er ikke vurderingseksperternes stærke side, selv om de konstant bilder alle noget andet ind ved denne tekst:
»Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidlige- re ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 1.000.000 salg«.

Et ægte falskneri
Svendborg Auktionerne trak »Ring« ud
Ikke L.A. Ring
Billedet herover omtalt 8. august trak huset ud af auktionen. Men det kan ikke ses nogen steder, da Svendborg Auktionerne ikke fortæller om salgene. På nettet foregår det hele 100% anonymt. Klikkes ind på
Se det linkes fortsat til den overståede auktion 15. august med alle vurderinger. Men ikke et eneste hammerslag. Til Kunstnyt.dk siger auktionsleder Jan Helmer, at han vil få billedet undersøgt hos Bruun Rasmussen. God idé. Inden der foreligger en bedømmelse fra BR, kan vi her på redaktionen oplyse, at det tager under tre sekunder at afgøre, at det ikke er L.A. Ring, og inden for de samme tre sekunder, hvem der har malet det. Det er en flov historie, Jan Helmer, og det burde faktisk politianmeldes.

Er det 5., 10. eller 25. gang?

Hvorfor auktionen er annulleret fortæller de dygtige Lauritz-eksperter naturligvis ikke. Men Kunstnyt.dk kan oplyse, at det skyldes, at Lauritz.com igen for gud ved hvilken gang har overtrådt Washington konventionen (CITES) ved at ulovligt at sælge dele fra truede dyr, hvilket er forbudt. Det var fra højeste sted, Lauritz-vurderingseksperterne fik ordre om omgående at stoppe auktionen. Se ulovlighederne

Og er det lovligt at sælge billetter på nettet til sportsarrangementer, når billettens pris overstiger den originale?
Det må man sige to fribilletter vurderet til 1600 kr. er. Kommer det ikke ind under sortbørshandel? Se dem

Larsen og Larsen
Og det lader til at blive en evighedsmaskine at sælge de forkerte Alfred Larsen for at være de rigtige Alfred Larsen. Det ses snesevis af gange. Her igen. Det er ikke malet af Alfred Larsen (1860-1946). Se selv
(Nu Rettet til det rigtige)

21. august 2009
Først solgt som ubekendt, så annulleret, og nu med navn igen sat til salg på helt ny auktion. Kan man det?

Billedet herover »solgt« 20.8.09 som ubekendt for 2.100 kr. under varenr. 1631861, vurderet til 3.500 kr., men auktionen annulleret og billedet fjernet (se her) uden henvisning til ny auktion.
Samme maleri nu sat til auktion under varenr.
1638376 vurderet til 5.000 kr. med teksten: »Henning Koppel. Geometrisk komposition. Olie på lærred. Signeret monogram HK samt dateret '67. 275 x 94 cm«.
Kan man det? Byderne på første auktion, som måske kendte malerens navn, må føle sig snydt. De er i skrivende stund (10:30) ikke blandt byderne på den nye auktion. Har de overhovedet fået oplysninger om denne? Se det nye salg


20. august 2009
Lauritz.com's vurderingseksperter har fortsat store problemer med at læse læse-let-tekster og i det hele taget med at vurdere: Hvem er hvem?

Som det måske er kendt, så har Lauritz.com stævnet Kunstnyt.dk. En af anklagerne går på, at firmaet finder det injurierende at påstå, at de mange dygtige vurderingseksperter ikke kan læse. Det har vi efterhånden samlet adskillige eksempler på, at de ikke kan. Et af de seneste er vedr. billedet herover, hvor katalogteksten lyder:
»Viggo Johansen. "Karlsberg" olie på plade, sign. Viggo Johansen, dat. Karlsberg 71, Hillerød, 64 x 79 cm. Bagpå monteret med udstillingsetiket«.
Men det er ikke malet af Viggo Johansen. Det er heller signeret Viggo Johansen, hvilket enhver 10-årig skoleelev kan registrere i løbet af et par sekunder. At salget foregår fra hovedsædet i Herlev, hvor deres dygtige vurderingsekspertdirektør Casper Behrendtzen holder til, undrer ikke. (Fik vi nævnt, at denne meget dygtige vurderingsdirektør er vurderingsmand på DRs »Hvad er det værd?«. Se her, om du selv får det samme ud af billedet som Lauritz-eksperterne.

19. august 2009
»Lauritz.com tager afstand fra alt salg af kopivarer på vores auktioner. Vi ønsker at være et troværdigt og sikkert sted at handle, og vil ikke give grobund for kriminel virksomhed«.
Udsnit, se hele skulpturen
Lauritz.com: »Mor med barn. Model efter Kaj Nielsen. Kunstner ubekendt. Grønpatineret bronze. Højde 187 cm. incl. sokkel«.
Nu hedder kunstneren ikke Kaj, men Kai. Og titlen er ikke »Mor med barn«, men kunstnerens berømte »Venus med æblet«, som er udført i 5 eksemplarer. Den originale står som kunstkyndige ved i Enghaveparken i København, en anden i Svendborg. Enten er skulpturen ægte eller også er det en kopi. Er det en kopi, som Lauritz.com sælger den for at være, så medvirker de til svindel, som de påstår, de ikke vil.
Igen imponeres man af de mange dygtige vurderingseksperter, som Bengt Sundstrøm konstant praler med.
Hurtigt rettet

Herover før Lauritz-vurderingseksperterne havde set Kunstnyt.dk. Herunder efter. Kaj er nu rettet til Kai. Men varen sælges stadig som en kopi og derfor med »grobund
for kriminel virksomhed«, som Lauritz.com selv erkender.18. august 2009
Hvad er ligheden mellem Lauritz.com's
kundenummer 408057 og 408057?
Det kan du se her

17. august 2009
Det tager undet ét minut
»Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidlige- re ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 1.000.000 salg«.
Når nu Lauritz.com's over 100 knalddygtige vurderingseksperter har brugt en masse tid på nøje at undersøge varenr. 1630135 (som for rigtige fagfolk tager under ét minut), så er det svært at forstå, at den ret berømte kunstner omtales som »oidentifierad konstnär«. Se selv

En fantastisk god investering

Se Ingas gode investering

I går kunne vi fortælle solstrålehistorien om Jesper, der på 7 dage tjente 19.000 kr. ved at sælge på Lauritz. I dag kan vi  fortælle endnu en solstrålehistorie, om Inga, der på en halv time tabte 27.400 kr. ved at sælge et brillantarmbåd hos Lauritz for 7.400 kr., som hun forinden havde givet 35.000 kr. for i en af de fine butikker, Lauritz.com henviser til, jf.:
»På denne vare svarer vurderingen plus salær til den pris, Lauritz.com mener, at varen højest vil koste i en butik eller andre salgssteder«.

16. august 2009
Stjæler Jesper malerier og sælger
dem på Lauritz.com?
På Lauritz.com's forside står i dag en rørende historie om Jesper, der på 7 dage tjente 19.000 kr. ved at sælge et maleri på Lauritz.com. Det blev solgt til 19.000, skriver Lauritz.com. Men hvordan kan han så tjene alle 19.000 kr. Her på redaktionen undrer vi os og spørger? Har han ikke betalt salær? Har han ikke givet noget for det, da han købte det? Har han stjålet det? Er det en ukendt maler, som pludselig kan sælge sine ukendte malerier for 19.000 kr.?
Her på redaktionen tror vi, at den fjollede historie er udokumenteret og opdigtet salgsgas.


15. august 2009
Lauritz' dygtige vurderingseksperter kender ikke Copydan-reglerne. Og hvordan kan de vide, billedet herunder er malet af Eleonora Tscherning?

Lauritz.com: »Eleonora Tscherning (1818-90) cd. Varenummer: 1631849. Eleonora Tscerning. Blomsterparti. Olie på lærred. Usign. 23 x 27«.
Billedet er usigneret, og selv om Tscherning har malet ganske få blomsterbilleder, så er hun udelukkende kendt som landskabsmaler. Hvordan kan Lauritz.com vide, det er malet af hende? Og hvorfor opkræver de
til Copydan for en maler, der er død i 1890? Se det


14. august 2009
Prisforskel så det batter
Trampedach solgt 15.9. 2006 hos Lauritz for 43.234 kr. Det selv samme billede solgt hos Lauritz 10. august 2009 for 1.673 kr. Læs mere under 11. august.

13. august 2009
Tre fra Lauritz.com:
Maleren hedder ikke Chr. Møllgaard
(Nu har de dygtige Lauritz-folk fundet ud af, at det er malet af Sv. Drews. Men to signerer Chr. Møllgaard. Det er så et spørgsmål, om Lauritz- genierne gætter eller ved det).

Maleren hedder ikke C. Birksø
Maleren hedder ikke C. Møller
(Møller hedder Andersen. Hjælper det?)

12. august 2009
Lauritz.com's gentagne misinformation:
»
På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«.
Skulpturen herunder er solgt 24. juni 2009 hos Bruun Rasmussen for 6.500 kr., nu sikkert samme vurderet af Lauritz.com til 20.000 kr.


Foto: Bruun Rasmussen
Lauritz.com: »Corneille. Stèle. Keramisk skulptur. Sign. samt dateret Corneille, '98«. Læs mere her

11. august 2009
Lauritz.com's over 100 troværdige vurderingseksperter elsker denne gennemtroværdige vurderingstekst:
»På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«.
Se salget
Lauritz.com 10.8.2009: 
Vurdering
2.145 kr. Hammerslag 1.673 kr.
(7.7.09 solgte samme norske Lauritz-afdeling samme
billede for
3.690 kr., men auktionen annulleredes, og det solgtes så i går for 1.673 kr.)
Det selv samme billede havde samme Oslo-afdeling solgt 15.9. 06 for 40.000 norske kr.,
43.234 danske.
Lauritz.com 4.3.2009 (helt tilsvarende Trampedach):
Vurdering
30.000 kr. Hammerslag 23.000 kr.
Sælger af billedet solgt for 23.000 var den kloge Troels Olivero, som i lang tid forinden flere steder havde forsøgt at sælge det for
80.000 kr.
Er dette serigrafi af Trampedach 80.000, 23.000 eller 1.673 kr. værd. Bruun Rasmussen har fået 19.000 for et af dem. Man ved ikke, hvor mange der er lavet.

Lauritz.com importerer direkte fra eBay
Symbol kendt af eBay-besøgende
Symbolet herover kendetegner fotos på varer sat til salg på eBay. På Lauritz.com er en kamin med dette mærke på nu til salg. Se det

10. august 2009
Mr. Moller fra Damhussøen er også
en fremragende vurderingsekspert

Gallery Duval, eBay og Damhussøen: »The painting is unsigned, bears an engraved brass plaque with inscription "H. Slott-Moeller". It was executed by Georg Harald Slott-Moeller (1864-1937), a well-listed Danish artist«.
Det er de færreste auktionshuse, som vurderer malerier ud fra et messingskilt på rammen. Men det har Mr. Moller fra Damussøen gjort her. Det er meget svært at se noget som helst Slott-Møller i det maleri. Se det

To mere fra Damhussøens vilde vover
Ikke malet af Harald Kjær. Se selv

Maleren hedder ikke Vilhelm Engström, og årstallene (1830-1877) er helt hen i vejret. Se det

Og endnu et eksempel på Lauritz.com's eminent dygtige vurderingseksperter
5 serigrafier af Burton Morris: Varenr. 1611435, 1611450, 1611457, 1611482 og 1611491.
Samlet vurdering
12.500 kr. Samlet salg 3.150 kr.

9. august 2009
Den mærkelige Troels Olivero, som lige er blevet stævnet for injurier med krav om 100.000 kr. og fængselsstraf, har i lang tid ikke kunnet sælge et af sine helt fantastiske smykker for 800.000 kr., hvorfor han nu har sat vurderingen op til 800.000 engelske pund, ca. 7 mio. kr. Så bliver det nok lettere at få solgt.


Lauritz.com og bogslagteren

Forfatteren, digteren og kunstkritikeren Bent Irve, her i færd med at studere et af Kunstmuseets nyerklærede ægte Rembrandt, har skrevet bogen »Lazarus-notater« med 16 originallitografier af Robert Jacobsen, de 11 i farver. 6 af disse har Lauritz.com nu til salg vurderet til 1.800 kr. Hele bogen kan på nettet købes for 400 kr.
Den 31.10.08 fik 4 fra bogen hammerslag på 1.200 kr. mod vurderingen på 1.500 kr. Dette salg blev annulleret, og ved gensalget den 18.11.08 nåede hammerslaget kun 600 kr., 150 kr. stykket. En vurdering på 1800 kr. er derfor alt for meget og i strid med Lauritz.com's egne grundregler om vurdering.
Se de 6 her


8. august 2009
Den tror vi ikke er en ægte Ring

Svendborg Auktionerne: »Katalog nr. 854. Maleri, L.A. Ring: Landsbygade – antagelig fra Køge, 50 x72. Vurdering Kr. 10.000«.
Vi tror, det er en helt anden (kendt) maler, som er signeret falsk L.A. Ring. Se det. 

Rigtigt, men ikke helt rigtigt
Svendborg Auktionerne bør nok ændre lidt på navnet på dette maleri

John Myatt  fik fire måneders fængsel for kunstsvindel. I fængslet kaldte de ham Picasso. Nu er der skrevet en bog om hans kunstsvindel: »Provenance: How a Con Man and a Forger Rewrote the History of Modern Art« . Han har egen home page her


7. august 2009
Kunstnyt.dk har spurgt Kunstnyt.dk:
Hvor bør dette maleri hænge?
Kunstnyt.dk har svaret Kunstnyt.dk:
På Politimuseet

Lauritz.com: »Paul Fischer. Sejlskibe på Øresund med Kronborg Slot i baggrunden. Olie på træ. Sign. Paul Fischer. 30 x 36 cm«. Se det med egne øjne

6. august 2009
Kunstnyt.dk er ikke på Facebook.
Læs her

5. august 2009
Set hos Lauritz.com:
To auktioner annullerede. Hvorfor?

Denne auktion er annulleret . Varenummer: 1624486
Denne auktion er annulleret . Varenummer: 1624521
Der er i begge tilfælde tale om salg af malerier katalogiseret som Axel P. Jensen, og som først skulle være afsluttet den 8. august. Der er opnået hammerslag på begge. Hvordan kan der det, flere dage før udløb. Var der noget galt med billederne? De så da ellers ægte nok ud. Eller hvad? Billederne er fjernet, men vi har gemt dem i vores billedarkiv.

4. august 2009
Seneste nyt:
Lauritz.com før Kunstnyt.dk's afsløring:
»
Sølvbestik: Capri (56) Varenummer: 162551
Vurdering 3.000 kr.«
Lauritz.com efter Kunstnyt.dk's afsløring:
»Jens H. Quistgaard 1919-2008. Sølvbestik: Champagne (56) Varenummer: 1625514
Vurdering 8.000 kr.«

Lauritz.com's mange dygtige vurderingseksperter fortsat ustyrlige
»Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidlige- re ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 1.000.000 salg«.
Lauritz.com:
»Varenummer: 1625514. Sølvbestik: Capri (56)«
Kunstnyt.dk:
»Det hedder ikke Capri, men noget helt andet, og er tegnet af et meget kendt navn.
Lauritz.com:
»Varenr: 1497994. Ubekendt kunstner 1900-tallet«
Kunstnyt.dk.
Aldeles ikke ubekendt. Endog meget kendt.
(Auktionen nu afsluttet uden at Bengt Sundstrøms mange dygtige vurderingseksperter fandt ud af det)

Den underlige Troels Olivero (med den underlige advokat) tjener formuer
Fire smykker til salg 3. juli 2009:
Samlet vurdering 56.000 kr. Samlet salg: 0.00 kr.


3. august 2009
Den mærkelige Troels Oliveros sære sagfører, Carl-Erik Nielsen, er fuld af løgn. Og han virker ikke for klog
Manden skriver i en mail til Kunstnyt.dk:
»
Til orientering kan jeg oplyse, at jeg har fået nedenstående venneanmodning fra en falsk profil i dit firmanavn på Facebook. Det er ikke første gang, at jeg modtager en sådan, og det er XXX, der står bag hver gang. Jeg har bedt Facebook teamet om at slette den falske profil, hvilket normalt tager en lille uges tid.
Med venlig hilsen
Carl-Erik Nielsen
Enrum Slot
«
Det er ikke injurierende at skrive, at Carl-Erik Nielsen er fuld af løgn. Det kan nemlig bevises. Og det er så let som at klø sig i øret, idet Kunstnyt.dk overhovedet
IKKE optræder på Facebook og ALDRIG har gjort det, hvorfor denne mærkelige sagfører ikke kan have modtaget en anmodning som påstået.

2. august 2009
Læs mandag: (Se ovenfor)

Troels Oliveros mærkelige advokat, Carl-Erik Nielsen, har sendt Kunstnyt.dk en mærkelig mail

Sådan vurderer professionelle
vurderingseksperter...
se det hele
De kigger først på selve maleriet. Kender de ikke maleren, kan signaturen måske lede på sporet. I tilfældet herover ved Lauritz.com's mange dygtige vurderingseksperter ikke, hvem maleren er. Derfor har de udelukkende vurderet ud fra signaturen. Men når man ikke kan læse, går det galt.
Lauritz.com: »Børge Ball 1906-1979 cd. Sign. Børge Ball «. Maleriet er IKKE signeret Børge Ball og heller ikke malet af ham.. 

Den mærkelige smykkevurderingsekspert, Troels Olivero, fra det mærkelige »auktionshus« Gauguin.dk, vader fortsat i kolossal succes
27 smykker til salg i perioden 26.7.-1.8. 2009:
Samlet vurdering:
kr. 3.025.000. Samlet salg 0,00 kr.
24 af smykkerne har fået ny afslutningsdato, tre af dem har betegnelsen Auktionen afsluttet med oplysning om Næste bud. Det samlede beløb for de tre »afsluttede« auktioner beløber sig til 13.100 kr. Et af dem vuderet til
20.000 kr. med Næste bud på 1.100 kr.

1. august 2009
300% overvurderet
Igen har Lauritz.com's overmåde dygtige vurderingseksperter brilleret
Se det: Midvest Estate Buyers
Lauritz.com: »Burton Morris. "Penny A Pop". Serigrafi i farver på papir. Sign. Burton Morris 98, 137/250. Stemplet 1998, Burton Morris samt Avalon Publishing Group. Bladstørrelse 115,5 x 81. U.r. Certifikat fra Midvest Estate Buyers medfølger. Vurdering 2.500 kr.«. Cerfikater har ingen brug for. Enten er et billede ægte eller også er det ikke. Et certifikat kan også forfalskes, hvilket man har set i tusindvis af på eBay.
Her ser billedet ægte ud, men vurderingen er tre gange for høj, idet firmaet, som udsteder certifikatet selv sælger det samme blad for $160, ca. 840 kr.
Se det stærkt overvurderede serigrafi hos Lauritz.com.
 
31. juli 2009
Mangler Lauritz.com også kameraet?
Eller er det maleriet, de mangler?

Dejligt portræt af ung kvinde
se maleriet
Lauritz.com: »Varenr. 1483221 Christian Bonnesen. Portræt af en ung kvinde. Olie på plade, usign., 38 x 30 cm. Betegnet på bagsiden: Chr. Bonnesen 1907«.
Kan du ikke se noget maleri, så er det ikke din skærm, der er noget i vejen med. Nu har det stået sådan i tre dage. Hvorfor er der mon ingen, som byder på dette dejlige portræt af en ung kvinde?


30. juli 2009
Muuuuuuuuuhhhhhh...
Sign. Edsberg
Lauritz.com: »Søren Edsberg. Motiv med græssende køer/motiv med ko. Olie på lærred. Sign. hhv. Søren Edsberg/Edsberg. 30x40 cm. (2)«.
Vi tager lige den herunder én gang til:

»Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidlige- re ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 1.000.000 salg«.
Kohovedet er IKKE malet af Søren Edsberg. Se det
(Nu har de dygtige vurderingseksperter fået at vide, at kohovedet ikke er malet af Søren Edsberg, men af Knud Edsberg. Og naturligvis uden at oplyse om ændringen)


Set hos Lauritz.com:
Ingen ville betale 300 kr. for sofa af Børge Mogensen tilhørt kendt arkitekt
Se den hos BR
Sofaen herover er solgt hos Bruun Rasmussen for 12.000 kr. mod en vurdering på 10.000. Samme sofa i rød havde Lauritz.com ligeledes vurderet til 10.000 kr. med proveniens til den kendte arkitekt Grethe Meyer.
Selv om der ikke var nogen mindstepris blev der ikke engang budt 300 kr., som er det mindste, der kan bydes. Sov nogen, eller hvad skete? Se den hos Lauritz

29. juli 2009
Hvad laver Lauritz.com's mere end 100 vurderingseksperter? Hvad med at lære dem elementær viden om kunstbranchen
Længere nede, under 26. juli, havde de dygtige folk fra Lauritz.com tilskrevet et maleri Carl Bille, men som ikke har det ringeste med Bille at gøre. Nu har de dygtige eksperter ændret teksten til betegnet. Ak ja!
Et betegnet maleri kræver en signatur, og da maleriet ikke er signeret, kan betegnelsen betegnet ikke bruges.
Det er tragikomisk at prale med at have over 100 vurderingseksperter, når de ikke ved det mest elementære. Og under den 25. har de skrevet:
sign. K.Drews monogram. Et monogram består af initialer, er ikke en fuld signatur. 


Og så kender de heller ikke signaturen på maleren herover. Ak mere ja!


28. juli 2009
Igen, igen... og igen
»Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidlige- re ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 1.000.000 salg«.

Lauritz.com: »Ubekendt kunstner. Leda og svanen. Olie på lærred, motiv med kvinde og svane. Signeret NR i monogram, februar 1918«.
For det første er det bestemt ikke nogen ubekendt maler. Endda meget kendt. Og det er heller ikke signeret NR. Lauritz.com's mange dygtige vurderingseksperter har igen vist, at de hører blandt markedets bedste til at vurdere. Se det

(Nu har nogen været så flinke at hjælpe de mange dygtige vurderingseksperter hos Lauritz.com og fortalt det seriøse firma, at maleren hedder N.P. Rasmussen, også kaldt Søndags-Rasmussen)

26. juli 2009
Når den mærkelige Troels Olivero engang dør, vil ingen spørge, hvad han døde af. De ville alle spørge, hvad han levede af.
I går, 25. juli 2009, havde den dygtige smykkeekspert Troels Olivero 6 stykker smykker til salg på sin gennemtroværdige homepage.
Samlet vurdering
163.000 kr. Samlet salg 0,00 kr.

Nyt fra de dygtige vurderingseksperter
Lauritz.com: »Carl Bille tilskrevet«
Kunstnyt.dk: »Har ikke en dyt med Carl Bille at gøre«

25. juli 2009
Efterlysning
Kig forbi Lauritz.com
Lauritz.com: »Guldalder kvindeportræt, kopieret efter et Købke portræt af denne søster«.
Er der nogen som ved, hvor originalen befinder sig?


Lauritz.com's vurderingseksperter i hovedkvarteret i Herlev (der hvor
vurde- ringsekspertdirektør Casper Behrendtzen (ham fra DRs »Hvad er det værd?«) har eget kontor, er rigtig dygtige folk

Lauritz.com:
»Kai Drews. Marine, olie på lærred, sign. K.Drews monogram, 30 x 45 cm«. Måske skulle Mr. Sundstrøm forære sig selv og direktør Behrendtzen en ordbog.

24. juli 2009
Bare succes'en ikke går Gauguin.dk's gammelkloge Troels Olivero til hovedet
I går, 23. juli 2009, havde den vanvittigt dygtige smykkevurderingsekspert Troels Olivero 25 smykker til salg på sin troværdige homepage. Resultat:
Samlet vurdering
656.800 kr. Samlet salg 0.00 kr.

Det gik også godt for de dygtige deLuxe-
vurderingseksperter fra Lauritz.com
23. juli 2009:
Varenr. 1616861 Vurd.
14.000 kr. Salg 3.700 kr.
Varenr. 1611311 Vurd. 59.572 kr. Salg 27.552 kr.

23. juli 2009
Søndags-Taarup kender
ikke maleren Enømany

Vi stødte på et gammelt nummer af ugebladet Søndag fra 2001. Her søgte en læser oplysning om maleriet herover, som vedkommende mente var malet af H.P. Enømany. »Det navn får jeg ikke meget ud af, så jeg tror, du hart læst forkert på billedet«, svarede den dygtige Dorthe Taarup.
Vi indrømmer blankt, at vi heller ikke kender maleren H.P. Enømany, men kan oplyse, at det tog os godt og vel ét sekund at registrere det som malet af H.P. Engmann. Dorthe Taarup har i årevis været meget underholdende som brevkasseredaktør, hhv. i Søndag og indtil for nyligt i Ekstra Bladet.
For nogle få dage siden modtog redaktionen en mail fra Søndag, som gjorde opmærksom på, at nu var der noget i Taarups brevkasse, som ville interessere Kunstnyt.dk's læsere. Læs her vores svar til Søndag

22. juli 2009
Helt ubegribeligt er det, at ingen seriøse auktionshuse for længst har headhunted Lauritz.com's uvurderligt dygtige vurde- ringsekspertdirektør Casper Behrendtzen og hans mange utroligt dygtige vurderings-ekspertkolleger
I går, 21. juli 2009, solgte Lauritz.com 11 smykker.
Samlet vurdering:
732.450 kr. Samlet salg 88.896 kr.
Se her de enkelte varenumre, vurderinger og slutpriser


Troels Olivero, Gauguin.dk:
»We do not accept credit cards«
Der er vist noget om, at et køb betalt med credit card kan annulleres af køberen ved henvendelse til banken. Kan det være årsagen?

21. juli 2009
Solgt tre gange inden for få måneder
Udsnit
l. salg: Christie's, London, 3.marts 2009: Circle of George Adolphus Storey (1834-1919) Portrait of an elegant lady, full-length, in a white and blue silk dress, holding a fan, in a garden with signature and date 'G A Storey./1891' (lower right) oil on canvas 116.8 x 68.6 cm. Hammerslag £600, kr. 5.200.
2. salg: Gallery Macbaren (samme som Gallery Duval, København), 9. juni 2009:
SUPERB PORTRAIT OF LADY IN A GARDEN, OIL BY G.A. STOREY. Masterwork from 1891. 117x69 cm. Signeret, signaturen afbildet. Hammerslag $4.350, kr. 22.780.
3. salg: Lauritz.com, 19. juli 2009: George Adolphus STOREY (1834-1919) Portræt af ung adelskvinde på en trappe. Olie på lærred. Usign. 118 x 68 cm. Bekræftelse på ægthed fra Christies (Sophia Thorburn, Senioradmin- strator British and Irish Art). Hammerslag 10.500 kr., uden mindstepris.
Bemærk, at maleriet hos Christie's er solgt som Circle of, altså ikke som malet G.A. Storey, hvilket er tilfældet hos Duval/Macbaren og Lauritz.com. Disse to useriøse auktionshuse betragter sig altså som større eksperter end Christie's. Bemærk også, at det hos Lauritz.com er usigneret. Bemærk endvidere forskellen på hammerslaget hos Duval/Macbaren 9. juni 2009 på Kr.22.780, og hammerslaget på kun 10.000 kr. hos Lauritz.com godt en måned senere. Ikke nogen særlig god forretning for sælger.
Noget galt? Gæt selv!

Tre skæve fra Lauritz.com:
Maleren hedder ikke Jørgen Glob
Maleren hedder ikke Willy Nielsen
Hvad er Firance mappen? 
(Nu ændret til Firence mappen. Den kender vi heller ikke).

20. juli 2009
Hvor kommer den »Krøyer« fra?

Gallery Duval/Gallery MacBaren: »OLD MAN FROM SKAGEN, SENSATIONAL OIL BY PEDER S. KRÖYER. Precious masterpiece by important Danish artist. 1890s
. 39x33 cm«.
Gallery Duval fra Damhussøen har vurderet portrættet til $50.000, danske kroner ca. 264.000. Men hvordan kan det være, at et ukendt P.S. Krøyer dukker op på dette sted? Hvorfor ikke hos Bruun Rasmussen? Kan det tænkes, at det flere seriøse steder er blevet afvist som ikke værende Krøyer? Det er ikke registreret i H.Chr. Christensens Krøyer-fortegnelse, og der er ingen anden proveniens på billedet. Vi tror ikke, det er malet af Krøyer. Ganske vist er det godt malet, men det ligner ikke Krøyers stil. Heller ikke signaturen. Det er så let som at klø sig i øret at lave en SK-signatur, men det er ikke et Krøyer-S, sådan lavede han ikke sine S-er. Så signaturen alene gør billedet mistænksomt. Se det på Duval/Macbaren

Vi kommer med mere Duval-nyt tirsdag, som bl.a. har relation til et maleri solgt 19. juli 2009 hos Lauritz.com.

Ny grov sag om Dalì-forfalskninger
Læs om det i dagens The Independent

18. og 19. juli 2009
Den dygtige smykkeekspert Troels Olivero sælger samme smykke to steder med en forskel på
over 6 mio. kr.

Herover: På Gauguin.dk koster smykket £800.000
Herunder: På eBay det samme kun £100.000

På Gauguin.dk følger et værdicertifikat med på $800.000, ikke pund men dollars. Meget morsomt!

17. juli 2009
»Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidlige- re ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 1.000.000 salg«.
Det ligner bevidst vurderingsekspertfup

Lauritz.com: »Beskrivelse: George Adolphus STOREY (1834-1919) Portræt af ung adelskvinde på en trappe. Olie på lærred. Usign. 118 x 68 cm (135 x 73 cm). Fremstår krakeleret. Ramme med skader. Der medfølger bekræftelse på ægthed fra Christies (Sophia Thorburn, Senioradminstrator British and Irish Art). Maleriet blev handlet her 3. marts 2009 som varenum- mer 317. Desuden medfølger ekspertise fra The Cider House Gallery Ltd. Se fotos af dokumenterne«.
I teksten herover henviser Lauritz.com til et salg hos Christie's 3. marts. Det er også korrekt, at det blev solgt dér. Men ikke som Lauritz.com nu sælger det, som et ægte maleri af G.A. Storey, men som Circle of, altså kredsen omkring Storey. Vi tror ikke på, at Christies' udfærdiger ægthedsbevis på et maleri, de har solgt som Circle of.
Så skriver Lauritz.com: »Se fotos af dokumenterne«, men ikke hvor de kan ses. At de ikke er offentliggjort, er der nok en god grund
til.

Circle of George Adolphus Storey (1834-1919)...Portrait of an elegant lady, full-length, in a white and blue silk dress,

price realized

£600
Herover salget hos Christie's, solgt for £600, 5.200 kr.
Hos Lauritz.com vurderet til 25.000 kr. Gå til Lauritz


16. juli 2009
(Fire skæverter fra Lauritz-folkene)
Lauritz.com har fået nye meget
dygtige vurderingseksperter

Lauritz.com: »NIELS WALSETH. Olie på lærred. Sydlandsk motiv med personer. Sign. synonym K. Krautwald
«. At Krautwald skulle være pseudonym for Walseth, det har vi dog aldrig hørt. Det må være en eller flere elever af vurderingsekspertdirektør Casper Behrendtzen (ham fra »Hvad er det værd?«), der har fundet ud af det. Se det
(20. juli 2009: Nu er Krautwald ikke mere pseudonym for Walseth. Rettet, men uden at gøre opmærksom på det) Herover signaturen på Lauritz.com's varenr. 1598099
Vi tror, det er en Alechinsky-forfalskning og det er derfor auktionen er stoppet. Se det annullerede salg
Vi tror, det er en Alechinsky-forfalskning og det er derfor auktionen er stoppet. Se det annullerede salg

Herover en ægte Alechinsky-signatur på et ægte Alechinsky-litografi. Der er en iøjnefaldende forskel, se blot på endelserne. Den øverste lugter langt væk.

Kan maleren ikke stave til sit eget navn?

Står der Wilkinson? Vi mener, der står Wilkeson, uden n. Signaturen ligner heller ikke malerens sædvanlige, ej heller malestil og motiv. Men det er meget godt malet.
Se varenr. 1611291

Herover før, Lauritz.com rettede teksten efter at have set »Kan maleren ikke stave til sit eget navn«

Herover efter, Lauritz.com så Kunstnyt.dk's tekst.
Og naturligvis uden at gøre opmærksom på, at teksten er rettet.

Det er ikke malet af Svend Sinding Christensen.
Se selv
(Først 20. juli 2009 ændrede Lauritz-eksperterne navnet Svend til det rigtige Jens. Men uden at gøre opmærksom på ændringen. Og så hedder den anden maler på samme varenr. ikke Ulriksen).

15. juli 2009
Lauritz.com-vurdering 6.500 kr.
Varenr. 1614304
Lauritz.com: »Modena havesæt udført i teaktræ med stel af lakeret metal. Vurdering 6.500 kr.«
Det syntes Jan Fabech-Larsen er en høj vurdering, da han ringede til redaktionen. Han og hans kone har nemlig lige købt et sæt magen til i Lagersalg, Bygmestervej i Ringe. Det stod til 2.000 kr., men de fik det ned på 1.500 kr. Fik vi nævnt, at Lauritz.com's dygtige vurderingseksperter nøje undersøger en vare før den sættes til salg? Og i dette tilfælde påstår, at samme møbelsæt sælges andre steder til 6.500 kr. Må vi tillade os at stille spørgsmålet: HVOR?


Har Galerie Moderne solgt Sylvester- brochurer til ILVA og vidst, de skulle klippes i stykker og indrammes? Det påstår Tine Støjholm Offersen, Product Manager hos ILVA. 

Bagsiden af brochuren
Støjholm Offersen skriver 14.7. til Kunstnyt.dk:
»G & C har købt brochurer, plakater osv. fuldt lovligt hos Galleri Moderne i 2002/2003 - disse blev tilbudt G &C's indehaver til en meget favorabel pris. Galleri Moderne har fra start af vidst, hvem G &C er, hvem deres kunder var/er, og hvad G & C ville bruge disse produkter til«.
Vi venter på svar fra Henrik Omme.
Læs om sagen  som vi skrev om 29. maj 2009

14. juli 2009
Derain-sagen i Landsretten.
Anket af både forsvar og anklager
Læs om byretsdommen her

Foto fra Kontant på DR1 den 11. september 2007.
Se og hør udsendelsen, hvor også manden med de over 100 dygtige vurderingseksperter, Bengt Sundstrøm fra Lauritz.com, medvirker.
Den mærkelige smykkesælger, Troels Olivero, synes skræmt. Efter at være stævnet for 180.000 kr. har han skyndt sig at fjerne de grove injurier fra sin mærkelige side. Men som Stig Lommer sang: For sent...
Og sandsynligvis nåede han at udsende flere hundrede nyhedsbreve med injurierne. Vi fik selv et og har kendskab til flere andre, som har fået.
Og meget tyder på, at den underlige mand ikke kan sælge noget. Vi fulgte 23 »salg« af smykker 13. juli fra kl. 11:18:47 til kl. 18:12:02, ikke udvalgte numre, men alle til salg i direkte rækkefølge.
De var sammenlagt vurderet til
652.000 kr. med næste bud på tilsammen 93.000 kr. Ikke ét eneste af de fine smykker solgtes, men alle auktioner kører videre med samme vurderinger.Vi tror ikke, der har været ét eneste bud på nogen af dem.

13. juli 2009
Peter Czar Larsen:
»
Jeg vil have mine penge Troels.. NU!
Vi er nu, med udbredt stor fornøjelse, ved at inddrive de 40000,- som retten har tilkendt os, sammenlagt fra byretten og landsretten, ved hjælp af foged, fra Troels Olivero«.
Læs mere

Den dygtige smykkevurderingsekspert
Troels Olivero vader i succes:
»Lot 102411. 3,51 ct. NO HEAT BURMA rubin & diamant ring«. Vurdering 250.000 kr. Ingen ville byde 14.500 kr., så nu kører auktionen bare videre med samme vurdering på 250.000 kr. Dygtig dreng!

Skulle kostbart maleri luskes
igennem til Lauritz.com selv?
Se det
Billedet herover solgtes i går, 12. juli, for 14.500 kr. plus salær. Lauritz.com's dygtige vurderingseksperter havde vurderet det til 2.000 kr. som ubekendt. Men nu er englænderen Harold Gilman (1876-1919), ikke nogen helt ubekendt maler. Tværtimod! Hans malerier sælges for over 2 mio. kr. Og vi ved jo fra Lauritz.com selv, læs herunder, at de er meget omhyggelige med at undersøge varerne. Og da det tager rundt regnet ét minut at være sikre på, hvem der har malet blomsterbilledet herover, så kan man ikke andet end mistænke de dygtige vurderingseksperter for bevidst at ville luske det igennem til sig selv. Oven i købet er det solgt i Odense, hvor et af Lauritz.com's største vurderingsgenier, Leif Tingkær, fører sig frem.
»Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidlige- re ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 1.000.000 salg«.

11. juli 2009
Den mærkelige Troels Olivero
holder udsalg og giver op til 80% rabat.
Men det får man vist ikke på smykker, selv om det står lige oven over

Det kan i hvert fald ikke være på
Lot 102576 »Fornem 1,92 ct No Heat rubin og diamant ring« vurderet til 75.000 kr., for den kunnne ikke, da auktionen sluttede 10. juni 2009, sælges til 12.000 kr. Det ved man, fordi auktionen bare fortsætter med ny afslutningsdato og til samme vurdering. Klik på lotnummeret herover.

10. juli 2009
Sydsvenskan:
Lauritz.com politianmeldt for at have solgt Warhol-forfalskninger for mellem 2 og 5 mio. kr.
Læs mere

Lauritz.com:
Christian Andreas Schleisner 1810-1882 tilskrevet. Varenummer: 1608052

Så dårligt malede C.A. Schleisner ikke. Det er ikke tilskrevet Schleisner, men afskrevet Schleisner. De dygtige vurderingseksperter har vurderet maleriet ud fra et 10-kroners messingskilt. Den slags vurderinger kendes fra blandt andre en jysk kunsthandler, se her


Vi tror heller ikke på, at dette er malet af Theude Grønland.

7 smykker til salg hos Gauguin.dk afsluttet den 9. juli 2009.
Samlet vurdering 98.500 kr. Næste bud tilsammen 13.925 kr. På Gauguin.dk er det umuligt på noget tidspunkt at se om der overhovedet er budt på varerne eller om noget er solgt. Da der for samtlige varers vedkommende ved afslutningen står »Næste bud« må det formodes, at intet er solgt. Og da det er umuligt at se noget budforløb, ved ingen om der er en mindstepris eller beløbet bare er sat af den mærkelige Olivero. Efter vores mening en gennemutroværdig måde at sælge på. Men meget tyder på, at manden ikke sælger noget eller i hvert fald forsvindende lidt, selv om han ude i Malaysia, i Canada og andre lande på eBay praler med at have solgt over 90.000 stykker kunst og smykker. Her kalder han sig også Gauguin Auction House, men fastholder andetsteds, at hans firma ikke er et auktionshus. En meget mærkelig mand.

Breaking News:
Nu går den vist ikke længere
Smykkevurderingseksperten, den mærkelige Troels Olivero fra det mærkelige smykkefirma Gauguin.dk, er nu stævnet for injurier med krav om 180.000 kr. i erstatning

Foto fra Kontant på DR1 den 11. september 2007.
Se og hør udsendelsen, hvor også manden med over 100 dygtige vurderingseksperter, Bengt Sundstrøm fra Lauritz.com, medvirker.
Vi vender tilbage med nyt om stævningen, når der foreligger flere detaljer.


Læs om Derain-dommen her

9. juli 2009
Lauritz.com's gode vurderingseksperter
overgår hele tiden sig selv i dygtighed
Tre malerier solgt 8. juni 2009:
Varenr. 1607270 Vurd.
3.704 kr. Solgt for 556 kr.
Varenr. 1606802 Vurd.
5.387 kr. Solgt for 1.683 kr.
Varenr. 1606803 Vurd.
4.040 kr. Solgt for 1.683 kr.

Vi tror ikke, det er malet
af Sigurd Winge (1909-70)

Bruun Rasmussen, Havnen: »Green Mood. Sign. Winge. Olie på lærred. 80 x 90«.
Sigurd Winge er en meget kendt norsk maler, og han maler ikke på den måde. Han signerer heller ikke sådan, og det er i det hele taget svært at få navnet til
at være Winge. Se det


8
. juli 2009
Seneste nyt fra Lauritz-dot-com's
deLuxe-vurderingseksperter
58 fortløbende numre med diverse 6. og 7. juli 2009:
Samlet vurd.
1.391.894 kr. Samlet salg 487.415 kr.
14 numre ikke solgt, trods flere af disse med en mindstepris omkring halvdelen af vurderingen. En af de bedre vurderinger var varenr. 1591269 sat til
11.166 kr. og solgt for 1.079 kr.
Fik vi nævnt, at det var de dygtige deLuxe-eksperter, som havde foretaget de ovennævnte fine vurderinger?
 
Nyt fra succesdrengen
Afsluttede auktioner hos den meget dygtige smykkevurderingsekspert
Troels Olivero.
Kig med 

7. juli 2009
To vurderingsekspertfirmaer har ordet

Det er ikke helt uforståeligt, at de to billeder ligner hinanden, da det er det samme maleri. Den 27. maj 2009 solgte Gallery Duval det på eBay for værende malet af Firmin Baes (1874-1945) for $199, ca. 1.075 kroner. Køberen, formentlig, har nu sat det til salg hos Lauritz.com vurderet til 1.200 kr. som ubekendt maler signeret Jeneret. Bag på billedet er i hånden skrevet Firmin Baes. Da Baes er en kendt maler, hvilket Jeneret ikke er (vi kender ham ikke), er prisen højere solgt som Baes, hvorfor man måske kan undre sig over, at det ikke er til salg hos Lauritz som Baes.
Se det hos Duval og se det hos Lauritz.com


6. juli 2009
Nummer 9. Udsnit
eBay er fortsat verdens førende sted for kunstsvindel. Links til 10 »Picasso«
Falsk 1, Falsk 2, Falsk 3, Falsk 4, Falsk 5
Falsk 6, Falsk 7, Falsk 8, Falsk 9, Falsk 10

4. juli 2009
»Nyt« fra det mærkelige Gauguin.dk, som påstås ikke at være et auktionshus, men som bare afholder auktioner
Ingen ville 3. juli 2009 kl. 14:58:16 betale 2.200 kr  for diamantring vurderet til 70.000 kr. af Troels Olivero. Så nu er auktionen startet forfra med samme vurdering.
Ifølge Markedsføringsloven skal den mærkelige Olivero kunne dokumentere, at samme smykke andet sted koster 70.000 kr. Kan han det?
Gense DRs Kontant fra 11. september 2007, hvor smykkevurderingseksperten Troels Oliveros fantastiske smykker vurderes af rigtige fagfolk
Se og hør udsendelsen,

3. juli 2008
Falske domme over Troels Olivero sendes til Kunstnyt. Sikkert i håb om, at vi gengiver dem. Vi undersøger sagen.

2. juli 2009
udsnit, se det hele
Lauritz.com: »Marcell 1900tallet«. (Det var ikke meget).
Det var ikke meget).
»Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidlige- re ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 1.000.000 salg«.
Vi ser her, at de dygtige vurderingseksperter har fundet ud af, at Marcell er fra 1900-tallet. Så ved de sikkert også, at Jorn er fra 1900-tallet. Men for at hjælpe lidt på vej med kunstnerens præcise data, som enhver elev i branchen kender, kan oplyses, at Marcell var gift med en datter af Lauritz. Det er da morsomt!


1. juli 2009
Research blandt researchers:
Dorthe Taarup, Søndag (Tidligere Ekstra Bladet)
28.10. 2008 (en gammel sag):
»Den bedste pris, der er opnået for et Desportes-  maleri, var hos Christie’s i New York, hvor hammer- slaget lød på
60.000 dollars«.
Kunstnyt.dk:
»Den bedste pris, der er opnået for et Desportes-  maleri, var hos Christie’s i Paris, hvor hammerslaget lød på 189,405 dollars«
Omkring 18 andre malerier af Alexander François Desportes (1661-1743) er solgt for
over $60.000.