1. april 2008 - 31. maj 2008

31. maj 2008
Tyvstjålet fra Anker Landberg

GalleryDuval, eBay/Valby/ Brønshøj:
»TWO FISHERMEN IN HARBOUR, NICE OIL BY ARNE PEDERSEN«.
Det er muligt, det er malet af en Arne Pedersen, men der er tale om en direkte kopi efter Anker Landberg, motiv og malemåde tyvstjålet. Roald Hansen har også kopieret Landberg, hvis enke for mange år siden anklagede Roald for at have slået Landberg ihjel pga af Roalds kopivirksomhed. Som bekendt tog Landberg sit eget liv, ifølge enken pga Roalds motivtyveri. Alex Steen slog det stort op i Ekstra Bladet i sin tid. Både i Roalds tilfælde og her er klart tale om krænkelse af ophavsretten. Se det

30. maj 2008
Der er flere falske end ægte Chmielinski på markedet

Flere har spurgt om de to malerier herover er ægte. Det er de. Og ikke bare ægte, men af høj Chmielinski-kvalitet. Det nederste er et almindeligt motiv af Chmielinski, mens det øverste er mere sjældent, og ualmindeligt godt. Lauritz.com har solgt en del falske af maleren, men her er altså tale om to ægte. Øverste - nederste
Chmielinski er en af de mest forfalskede malere i Danmark, og faktisk er der tale om den perfekte forbrydelse.
Læs her fra bogen »Kunst & Kunstforfalskning«

Tilfældet Svend Lynge
Lauritz.com's over 100 eksperter fatter fortsat ikke, hvem Svend Lynge er. To er i øjeblikket til salg. Det ene bare som Svend Lynge, det andet korrekt som Frederik Drews. Men begge med Svend Drews' årstal, 1919-2003.
Svend Lynge er pseudonym for Frederik Drews (bror til Svend Drews), som også malede interiører under navnet C. Birksø. Historien om Birksø er fortalt mange gange efterhånden. Da Frederik Drews døde »overtog« Viggo Dahl både navnet C. Birksø og motiverne, så ingen lagde mærke til, at »Birksø« var død. Birksø fortsatte altså med at male efter sin død, kan man sige.

29. maj 2008
Nyt fra GalleryDuval i Valby og Brønshøj
Mr. Moller og
Peter Lau Kristiansen kender ikke Rembrandt
Klik på billedet
GalleryDuval: »The painting was executed by an unidentified European artist . On offer here is a fine early 20th century bust-length portrait of a middle-aged man wearing an impressive fur hat and
a fur-trimmed jacket«.
Hos GalleryDuval kender de altså ikke Rembrandt. Det undrer ikke, når man ser deres andre billedbe- skrivelser. Men de går ikke af vejen for at fremhæve egen ekspertice:
GalleryDuval: »Only genuine, high quality art. Every artwork is professionally examined, authenticated and described«.
Kig her. Måske dukker det ægte op på videoen.
Eller, hvad med denne


28. maj 2008
Smukt portræt af hesten Ingeborg



Lauritz.com: »AXEL BENTZEN, Olie på plade, Portræt af Ingeborg Green, Sign. AB 13«.
Som det tydeligt fremgår er der tale om et portræt. Det må så være hesten til venstre, der hedder Ingeborg Green? Det ses også tydeligt, at det er signeret AB 13. Kig nærmere på hesten Ingeborg 
(Nu med en helt ny tekst: »AXEL BENTZEN, Olie på lærred, Sign. A. Bentzen, 59 x 66«)


27. maj 2008
Igen stopper Lauritz en auktion
før tiden. Og afslører, de heller
ikke fatter copyright-reglerne



Auktionen over billedet herover skulle have kørt til den 28. maj, men blev stoppet allerede den 26. maj, efter at Kunstnyt.dk havde tvivlet på maleriet. Lauritz har også fjernet billedet fra siden med henvisning til copyright-afgiften, som de skriver. Men Jessens malerier er ikke omfattet af copyright, da han døde i 1917. Og selv om det ikke er malet af Jessen, er der ikke copyright på det. Malerier udført af en kunstner død før 31. december 1937 er ifølge 70-årsreglen (70 år plus løbende år) ikke omfattet af copyright. Se det 

26. maj 2008

Hvad står her? Ikke til at vide, hvis ikke man ved det. Og det bør man, når man har et auktionshus med over 100 såkaldte eksperter.
Vi hjælper Lauritz.com's »eksperter« lidt ved at oplyse, at maleren døde i 1988. Klik på signatur

25. maj 2008
GalleryDuval. Fine International art:
»Every artwork is professionally examined, authenticated and described«.
Det må så også gælde dette og dette. Begge sælges som ubekendte (uidentificerede europæiske kunstnere), men er så kendte og pæredanske, at GalleryDuval igen er afsløret som totalt uvidende. Om det er Mr. Moller fra villaen ved Damhusssøen eller Peter Lau Kristiansen fra Scandinavian Porcelain Duval på Frederikssundsvej, som står for den »professionelle ekspertise«, ved vi ikke her på redaktionen. 

Det er nok Peter Lau Kristiansen, tv, synes maleren Frans Kannik at mene.

Det er ikke malet af Viggo Fauerholdt

Det skrev Lauritz ellers først. Men da kun én maler hedder Fauerholdt (ingen hedder W. Faurholdt, som Lauritz skriver), så kunne nogen få den tanke, at det er malet af marinemaleren V. Fauerholdt (1832-83), hvad det absolut ikke er. Det hører med til anstændig brugeroplysning at fortælle, at det ikke er Fauerholdt Vurderingen på 3.500 kr. er alt for høj.
Se det

Mere fra lauritz-dot-com:
Ikke malet af Carl Ludwig Jessen
Ikke malet af N.V. Dorph som skiltet viser
Maleren hedder ikke Bjardam
Maleren hedder ikke Aage Wang
Maleren er ikke ubekendt 
Erik Østerberg er død for flere år siden

24. maj 2008
Sådan maler Henri Sert ikke

Lauritz.com: »HENRI SERT 1938-1964. Porträtt
på ung kvinna. Gouache, signerad. 37,5 x 34 cm«
Den tror vi ikke på. Sert maler slet ikke naturalistisk på den måde.
Signaturen ser heller ikke ægte ud. Men »ægte« signaturer findes jo heller ikke på falske malerier. Her er vist et salg, der hurtigst muligt bør annulleres. Eller anmeldes. Til politiet. Se det
 

23. maj 2008
Nu begynder Lauritz.com igen med groteske bondefanger-vurderinger på Rainer Viktorin
Vurderet til 7.000 kr.
Lauritz.com vurderede tidligere billeder af den ukendte Rainer Viktorin til over 50.000 kr. og solgte dem for nogle få tusinde. Det stoppede brat. Nu begynder Lauritz igen. Der kendes kun en enkelt auktionspris på Viktorin fra anerkendte auktioner, og slet ikke i den prisklasse, som Lauritz vurderer til.
Klik ind på den overvurderede Viktorin

22. maj 2008
Sælg dit kaffestel hos Lauritz
og få udbetalt 58 kr.

Lauritz.com: »Kaffe-sett i sølvplett m/fat i tinn«.
4 dele: Kaffekande, sukkerskål, flødekande og serveringsbakke. Vurdering 1.422 kr. Solgt for 308 kr. Salær til Lauritz 250 kr. Udbetaling til sælger 58 kr. Udbetales beløbet i check koster det 100 kr. i gebyr, hvilket inderbærer, at sælger skylder Lauritz 42 kr. Se det kostbare kaffestel

21. maj 2008
Signerede Aage Giødesen med Å?

Lauritz.com: »Aage Gjødesen, 1863-1939. Interiör, olja på duk, monogramsignerad. 30 x 38 cm«.
Vi tror ikke, billedet er malet af Aage Giødesen. For det første malede han ikke sådan, og han signerede ikke på den måde. I 1863, da han fødtes i Korsør, brugtes ikke Å i dansk retsskrivning. Så hvorfor skulle han signere med et Å i monogram?
Nej, billedet er ikke malet af Aage Giødesen. Men hvor skulle Lauritz.com's over 100 eksperter også vide det fra! De ved jo ikke ret meget andet. Kig
 

Hvor får man mest ved at sælge?
Hos Lauritz.com eller hos Bruun Rasmusssen?

Solgt hos Bruun Rasmussen               Solgt hos Lauritz
Liografierne herover er ens. Forskellen ligger i foto- graferingen. Der er tale om et litografi i farver af den italienske kunstner Massimo Campigli udført i 175 eksemplarer. Det solgt hos Lauritz er nummereret 39/175, det solgt hos Bruun Rasmussen 173/175. Lauritz kunne kun få 3.300 kr. i hammerslag, mens det hos Bruun Rasmussen indbragte 8.000 kr. Begge huse havde vurderet det til 8.000 kr. Med salær indregnet fik sælgeren hos Bruun Rasmussen omkring 3.250 kr. mere end sælgeren hos Lauritz.
Klik på billederne

Maleren hedder ikke Møllgaard
Det er et pseudonym. Se det 
(Det fik Lauritz hurtigt rettet til Svend Drews)

20. maj 2008
Løgn, uduelighed og Gauguin.dk

Det er nu over to et halvt år siden billedet herover, 2. oktober 2005, på artfakes.dk blev afsløret som et falskneri, solgt hos Gauguin.dk for over 20.000 kr. som malet af P.S. Krøyer. I dag er der sikkert kun amatøreksperterne Lars Krintel, Troels Olivero og hans gamle medarbejder, Susanne Risom, der tror på ægtheden. 9. december 2005 blev falskneriet slået stort op i Politiken, på selve forsiden, på forsiden af sektion 2 samt følgende side. Dengang udtalte de tre »eksperter« herover, at de ikke var i tvivl. Susanne Risom, der i en senere tv-udsendelse gjorde sig til grin som vurderingsekspert, følte sig også så meget til grin i Politiken, at hun måtte ty til løgn. Her fortalte hun, at det ikke er værd at lytte til faglig tvivl, når den stammer fra forfatter Preben Juul Madsen. Til artiklens forfatter, Camilla Stockmann, sagde hun: »Jeg er rystet over, at en person kan have så meget magt i den her branche. For mig er han ikke en særlig vigtig person. Jeg ved ikke, om du er klar over, at han er tidligere ekspedient i en rammebutik«. Ak ja! Risom blev ikke alene afsløret som en uduelig kunst- ekspert, men også som gemen løgner. Kunstnyt.dk's redaktør har nemlig aldrig været ekspedient i nogen rammebutik.
Tilsyneladende er falskneriet ikke forsøgt solgt på nogen auktion siden. Og det sker i hvert fald ikke hos Gauguin.dk, der ikke mere sælger billedkunst, kun smykker. Et af salgene indbragte 82.000 kr. mod en vurdering på 1,8 mio. kr. foretaget af den underlige Troels Olivero. Men, som denne mærkelige mand  skriver, så skulle vurderingen på 1,8 mio. bruges over for forsikringsselskabet. Den er også god nok. Man køber et smykke til 82.000 kr., og pist er det borte. Så er det jo rart at have et certifikat på værdien 1,8 mio. kr., så forsikringsselskabet ryster op med små 2 mio. kr. Men så store idioter findes vel ikke hos noget forsikringsselskab.

19. maj 2008
Det kan vi ikke rigtig li'!
Lauritz.com: Elisabeth Jerichau Baumann. Se det

Det ligner vist ikke Emil Carlsen

Artsick, Littleton, CO, United States: »Early oil painting on canvas by the legendary & Important American Artist Emil Carlsen (1853 - 1932) signed LL, date 1892 Boston«. Carlsen er født 1848, ikke 1853, som sælger påstår.
Artsick, kalder sælgeren sig på eBay, et passende navn for en person, der sælger noget, det ikke er. Et tidligt maleri, skriver sælgeren. Når man ved, at Carlsen udstillede på Charlottenborg fra 1869, kan man næppe kalde et maleri fra 1892 for tidligt. Og hvorfor Carlsen skulle signere LL, når han altid signerede Emil Carlsen, lyder ikke helt troværdigt. Og i øvrigt ligner det overhovedet ikke noget, Carlsen har malet. Man kan også undre sig over, at sælgeren vil »forære« det væk til 9.999 dollars (under 5.000 kr.) i en buy it now-pris, når man ved, Carlsen kan koste halve, hele og flere millioner. Morsomt er det også, at sælger praler med en 100 procent positive feedback (troværdighed). Se det selv

18. maj 2008
Fra en midtjysk privatsamling af kunst
Lauritz.com: »Ubekendt - landbrugsidyl. Olie på lærred, 68 x 89 (74 x 104). Signeret utydeligt . Proveniens: Fra en midtjysk privatsamling af kunst«.
Det er ikke det, at det er ubekendt, der skal lægges mærke til. Derimod oplysningen om, at det billige 100-kroners fidusmaleri kommer »Fra en midtjysk privatsamling af kunst«. Der bør nok stå »Fra en midtjysk privatsamling af fiduskunst«, da det må formodes at resten af samlingen udgør samme forfærdelige »kvalitetskunst«. 
Se samlingens skrækkelige maleri 
Seneste nyt fra Lauritz:
»Beskrivelsen forændret d. 18.05.08«.
Nu kommer det forfærdelige fidusmaleri altså ikke mere fra »en midtjysk privatsamling af kunst«. Er det ikke bare morsomt at studere amatørerne fra Lauritz! At følge Lauritz' over 100 eksperter samt Ekstra Bladets enlige ekspert, Dorthe Taarup, er bedre underholdning end de bedste stand up-komikere.


15. maj 2008
Lars Krintel én gang til
Klik på billedet
Her er endnu et 100-kroners fidusmaleri.
Om det skriver Lars Krintel:
»immanuel Ibsen
Det var en svær en at løse, og jeg er stadig ikke helt sikker på kunstneren, men både billedsprog og teknik minder en del om kunstneren Immanuel Ibsen. 1887-1944, maler. Immanuel Ibsens er blandt andet kendt for sine by- og landskabsmotiver hvoraf mange er fra første halvdel af det 20. århundrede.  
Estimeret pris:
Deres maleri har en formodet handelspris på
2500-.kr med forbehold for kunstner.
Vurderingen udført af: Lars Krintel«
Er det ikke bare herligt! Med forbehold!

14. maj 2008
Antikbrevkassens Lars Krintel burde være ansat hos Lauritz-dot-com
Hans vurderingsevne er uovertruffen
Klik på billedet
Det skriver Krintel om 100-kroners
fidusbilledet herover:
»
Ekspertens udtalelse:
Kære JC, tak for opgaven og deres henvendelse til Antikbrevkassen.
Fridolin Johansen 1868-1908 maler.
Fridolin Johansen var elev af Vilhelm Kyhn, og ganske ung da han begyndte på Zartmanns Skole.
Arbjdede i portrætter, interiører og landskaber med lyset som koloristisk virkemiddel.
FJ udfordrede skæbnen, hele sit forholdsvis korte liv, levede blandt gøglerne på Dyrehavsbakken og skiftede i den periode landskabsmaleriet ud med oplevelserne på og omkring Bakken..
Det forlyder at hans voldsomme temperament, kombineret med en barok humor, stod i ejendommelig modsætning til det koloristisk følsomme udtryk i hans værk. Det hektiske liv med et stadig stigende alkoholforbrug nedbrød tidligt hans helbred.
Deres charmerende maleri har signatur som FJ og må bestemt være et spændende værk for den rette liebhaver. Der er solgt ca. 25 malerier de sidste 10 år, et ikke uvæsentligt antal.
Estimeret pris:
Deres maleri har en formodet handelspris på
4000-.kr. Vurderingen udført af: Lars Krintel«

At Lars Krintel ikke for længe siden er headhuntet af Bengt Sundstrøm kan undre.


13. maj 2008
Er det virkli' en ægte P.A. Schou?

Der ka' man bare se. Se også selv hos Lauritz

12. maj 2008
Kongstad Petersen er en
berømt tegner, ikke maler

Lauritz.com: »Christian Kongstad Petersen
1862-1940 . Varenummer: 1288667«.
Billedet er signeret KP, hvilket i Lauritz.com's verden kun kan være Kongstad Petersen. Men han malede ikke, så Lauritz har udelukkende gættet sig til navnet. Eller bare rettet sig efter en uvidende sælger.
Læs om den rigtige Kongstad Petersen.
Og se kragerne vende i Helsingør
(Teksten ændret til ubekendt)

10. maj 2008
Er det virkelig malet af
Kai Lindemann?

Det vil sige, billedet er udmærket. Men vi har meget svært ved at genkende den farvesprælske Kai Lindemann i det. Som i øvrigt døde sidste efterår. Bedøm det selv

Ikke malet af Alexander Schmidt
Ikke ubekendt
Ernst Friis er ikke født 1888
Meyer Andersen er død

9. maj 2008

Først solgte Lauritz.com det som malet af Vilhelm Kyhn. Så annullerede de salget som vist herover og fjernede billedet. Nu er billedet på igen, men teksten rettet én gang til. Se siden som den ser ud nu

Vi ved, hvad vi taler om
Kunstnyt.dk udnævner Lauritz.com til verdens ringeste auktionshus inden for vurdering og salg af billedkunst

Intet auktionshus noget sted i verden laver dagligt så mange »fejl« som Lauritz.com. Gennem flere år har Bengt Sundstrøms firma dagligt enten tilbudt falske malerier eller anden billedkunst, sat forkerte navne på eller solgt kendte maleres billeder som ubekendte. Det er fuldstændigt uacceptabelt at føre forretning på den måde. Firmaet praler med over 100 eksperter, men det er hele tiden meget svært at se, hvad de er eksperter i. Det kan kun betragtes som en lodret løgn. Billedet herover er 100 procent typisk i motiv og malemåde for den pågældende maler, som er en kendt dansk kunstner. Og ikke nok med det, så er det tydeligt signeret. Alligevel sælger Lauritz.com det som ubekendt med en utydelig signatur. Se det 
(Nu har amatørvurderingseksperterne fra verdens ringeste auktionshus fået at vide ude fra, at maleren hedder Helge Helme. Og naturligvis gider amatørkorpset ikke engang oplyse, at de har rettet i teksten. Hvor længe kan Bengt Sundstrøm fortsætte med sit ry som verdens ringeste auktionshus? Er han selv stolt af sit skandaløse firma?)

7. maj 2008
GalleryDuval: eBay og Valby
Det danske auktionshus med de mange superlativer tilstrøet »ligegyldige« malerier:
Very nice, Great scene, Magnificent, Idyllic, Picturesque, Superb woodland, Sublime, Brilliant, Impressive seascape, Dramatic stormy seascape, Atmospheric portrait, Beautiful still life, Amazing view, Delightful country, Fabulous rural landscape, Fantastic cityscape, Charming interior, Splendid set, Wonderful porcelain figures, Georgeous floral still life, Glamorous bunch of flowers, Marvellous, Fantastic coastal view, Atmospheric forest scene, Lovely still life og mange, mange flere.

6. maj 2008
Lauritz-eksperterne byder potentielle
købere på lidt investeringsguf

Ikke malet af Svend Drews (herover)
(Lauritz-folkene lærer aldrig Drews-pseudonymerne)
Ikke malet af Carl Ebel
Ikke ubekendt (fuldt og tydeligt signeret)
Ikke ubekendt. Og at vurdere det til 5.957 kr.
samt sætte mindsteprisen til 2.984 kr. er fuldbyrdet bondefangeri. De koster normalt 300-400 kr.
(Nu har Lauritz sænket tallene til omkring en tredjedel. Igen uden at gøre opmærksom på det) 

5. maj 2008
Igen har deLux-museumseksperterne fra Lauritz.com vist klokket i det
Atypisk
Er denne pastel malet af den russiske maler Sinaida Jewgenewna Serebrjakowa 1884-1967?
Det påstår Lauritz.com, men her på redaktionen er vi mere end skeptiske. Serebrjakowa, kendt for sine modelbilleder, er en dyr kunstner, kan koste flere millioner kr. Denne var vurderet til 200.000 svenske kroner af Museumsbygningens eksperter, men solgt 2. maj for kun 54.000, i danske penge 42.768 kr.
Billedet lever slet ikke op til Serebrjakowas kendte kvalitet, er helt atypisk for stilen. Serebrjakowa er meget mere stram i malemåden, hun malede slet ikke på denne måde. Så vi føler os overbevist om, at Lauritz igen har solgt noget for noget, det ikke er. Billedet er skyndsomst fjernet. Og det forstår man godt. Havet sletter alle spor. Men ikke helt. Vi gemte det. Læs lidt om hende her  Og gå til Lauritz

4. maj 2008
Det er ikke første gang, eksperterne fra Lauritz.com har slået maleren ihjel

Lauritz.com: »Osvald Rasmussen 1885-1972, cd. Varenummer: 1283104«.
Ak ja! Det er sket flere gange før, at Lauritz har solgt billeder af denne maler lavet efter 1972. Og han maler stadig. Havde fx stor salgssucces i påsken.
Se »afdøde«
. Se et han malede som 3-årig her  
(Man tror det næppe. Men om ikke de store Lauritz- eksperter har fundet ud af, at maleren ikke døde i 1972, men hedder Allan Karms og stadig maler. Men de skriver ikke, at teksten er rettet)

3. maj 2008
Lauritz-eksperterne fra hovedbunke-
ren i Herlev fører sig igen frem med
et groft tilfælde af falskneri

Lauritz.com: »Harald Engman 1903-1968 cd Varenummer: 1276260«.
Harald Engman maler ikke den type motiver.
Harald Engman maler ikke den type personer
Harald Engman signerer ikke på den sjuskede måde
Se endnu et falskneri fra »Danmarks største auktionshus« med over 100 eksperter.

Frækt at kalde en simpel kopist
for Ubekendt kunstner

Dette motiv er et af Danmarks mest kendte. Den originale kunstner er abolut ikke ubekendt. Der er her ikke tale om nogen kunstner, udelukkende en kopist, der har malet en elendig kopi af Baches berømte maleri. Se den dårlige kopi.

Vi tror ikke, det er af Anton Dorph

2. maj 2008
Han hedder muligvis Villy Hansen. Men vi
tror ikke, han hedder Villy Emil Hansen

Lauritz.com: »Villy Emil Hansen 1936-1997 cd. Varenummer: 1255909«. Klik her 

Han er vist ikke helt ubekendt. Kig på ham

1. maj 2008
Lauritz.com fejrer Kristi Himmelfartsdag:
Ikke malet af Marcel Rasmussen
Ikke malet af Albert Gottschalk
Ikke malet af Carl Carlsen
Ikke malet af Ludvig Jacobsen
Ikke malet af Vilhelm Kyhn
Maleren hedder ikke Aage Wang


30. april 2008
Igen, igen, igen har lauritz måttet annullere et salg pga falskneri

Anja Maslankowski fra Ernst Barlach Lizenzverwaltung har krævet kopien fjernet fra lauritz. Og det er så gjort nu. Igen en pinlig sag fra Bengt Sundstrøms luksusafdeling i Herlev. 
Se under 28. april.

Lauritz: Maleren var kun 4 år, da
han malede dette maleri

Mange kunstnere var tidligt på færde. Gudmund-
sen-Holmgreen var således kun 4 år gammel, da han malede dette klippestykke fra Bornholm. Men 4 år er ikke rekorden. Langt fra.
Klik her og se den yngste og en lidt ældre
(Sidste: Nu er maleren pludselig blevet 42 år ældre)


Udsnit (klik på manden)
Lauritz.com: »Komposition med mand«

Mr. Moller, GalleryDuval, Valby...
(ved Damhussøen): »Museumskvalitet«
<
Klik på ill.
Mr. Mollers ekspertice vedr. kunst læner sig tæt op ad Troels Oliveros og de fleste eksperter hos Lauritz.
Det helt ligegyldige maleri herover kalder Mr. Moller for museumskvalitet og fremhæver signaturen G. Courbet ved at tilskrive det til den berømte franske maler Gustave Courbet (1819-77). Billedet er tykt spartlet, som enhver kan se, og på den måde malede Courbet overhovedet ikke. Mr. Moller har før for- søgt at sælge det ligegyldige maleri som et sensatio- nelt tilbud tilskrevet Courbet (Se her).
Mr. Moller påstår: »This sensational and unique
oil painting will make a highly valuable and rare asset to any art collection, becoming the genuine pearl of the collection !!!«.
Kunstnyt.dk påstår: »Løgn og bedrag! Mr. Moller fra Damhussøen er gennemutroværdig, det aktuelle salg kan kun betegnes som skrupelløst bondefangeri. Mr. Moller har ingen som helst kendskab til kunst, der gør ham kvalificeret til at tilskrive til Courbet«.

29. april 2008
Hvem siger, det er malet af Høm?

Det siger eksperterne fra Lauritz.com. Men har de ret? Det tror vi ikke, de har. Men på den anden side, så plejer de jo aldrig at tage fejl. (Det kaldes ironi).
Vi mener ikke, at Paul Høm på noget tidspunkt i sin karriere har malet så ringe. Eller i den stil. Det ligner ikke noget, man kender fra Høms palet. Se på sagen

Hvem er Baumgartner-Stoiloff?

Dette motiv ligger til salg to steder på nettet. Næsten ens og begge signeret A. Baumgartner. Hos Bruun Rasmussen og på guldalderkunst.dk. Sidstnævnte sted sælges det for at være malet af Adolf Baum- gartner-Stoiloff (1850-1924), mens det hos Bruun Rasmussen »kun« sælges som malet af Adolf Baumgartner, men med årstallene 1850-1924. Der er meget forvirring omkring disse to navne. Ifølge østrigske leksika er der en som hedder Constantin Baumgartner (1850-1924), som benytter pseudonymet Baumgartner-Stoiloff. Men der er iøjnefaldende kvalitetsforskelle på malerier udbudt af disse navne. Ingen af de to her omtalte er malet af »den rigtige« Constantin Baumgartner, som også maler under navnet Stoiloff. De er begge fidusmalerier, som i kvalitet er lysår fra den rigtiges kvaliteter. Lauritz.com har flere gange solgt den forkerte som den rigtige, men det undrer vel næppe.
Se det hos Bruun Rasmussen (herover)
(vurdering: 2-3.000 kr.)
Se det hos Guldalderkunst.dk
(vurdering: 10-12.000 kr.)

28. april 2008
Kunstnyt.dk fik »rosende« brev fra Grønland om Lauritz.com
Læs det

Er denne piratkopi lovlig at sælge?
Klik på billedet for at gå til Lauritz
Lauritz.com: »Ernst Barlach. 'Stehender Mann, in einen Beutel langend'. Patineret bronze. Uden stempel fra støber og signatur. H. 30 cm, B. 14 cm, D. 6,5 cm. Det drejer sig om en anden, ikke autoriseret støbning lavet af bronzestøberen Bruno Mayer fra Hamborg«. Kunstnyt.dk har skrevet til det tyske firma, som varetager Barlachs copyright, om salget sker med deres viden og godkendelse.

27. april 2008
Over 1000 år gammel eller lavet i går?

Lauritz.dk: »Vulkansk stenalter fra Peru 800-1000 AD«. På forrige Lauritz deluxe vurderet til 2.000 kr., men solgt for 75.000 kr. Nu er den lige solgt igen, 23. april, vurderet til 20.000 kr. og solgt for 24.000 kr. Men hvad er det for noget. Vi kan ikke bedømme genstanden, men ligner det ikke mere et redskab til at male majs på end et alter? Og hvad er forklaringen på de to store forskelle i vurdering og hammerslag? Kan det tænkes, at pumaen ikke er 1000 år gammel, men lavet »i går«? Og at det er en dekorationsgenstand beregnet til vinduesudsmyk- ning? Er det det, så er 24.000 kr. plus salær mange penge. Den ser ikke ret slidt ud. Se salget

26. april 2008
Redaktørens bog om kunstforfalskning i biblioteket på et af verdens største museer

Rijksmuseum Amsterdam er et af verdens største museer med nok den største samling af bøger om kunstforfalskning. I samlingen er Kunstnyt.dk's redaktørs »Kunst og Kunstforfalskning« fra 1989 med. Museets bibliotek om disse bøger giver en god oversigt over de væsentligste bøger gennem tiden skrevet om kunstforfalskning. Der er dog enkelte huller i samlingen, som vi vil gøre biblioteket opmærksom på. Se dem alle 
Der er i øvrigt planer langt fremme om en opdatering af »Kunst og Kunstforfalskning«. Der er sket meget på området siden 1989, bl.a. på Statens Museum for Kunst (Piranesi-forfalskningen), Skagens Museum (Krøyer-forfalskning), på eBay samt ikke mindst på de danske Lauritz.com og Gauguin.dk.
Se udvalgte artikler fra bogen her 
Se også besøgstal på artfakes.dk, der i april 2008 (1.-25.) dagligt har haft mellem 262 og 453 unikke  besøgende, til trods for, at siden ikke har været aktiv i snart to år. Besøg også selve siden her

Lauritz.com: »Som eksperter står vi inde for vores varebeskrivelser«

Lauritz.com: »Ubekendt. Landskab.Varenummer: 1259577. Signeret N. Holm?«
I mere end 100 år har malerens billeder været solgt på auktioner. I tusindvis. Men Lauritz.com's mange eksperter kender ikke den kendte signatur. Hvad er deres eksperter eksperter i? Se hele billedet 
(Efter to dages søgen fandt de over 100 eksperter fra Lauritz.com en uden for husets rækker, der kunne fortælle, at maleren var Niels Christian- sen. Imponerende flot!)

25. april 2008
Bengt Sundstrøm vil ikke betale for ekspertice

Billedet herover er af Lauritz.com solgt for at være malet 
af Erik Henningsen, som slet ikke maler sådan. Kunstneren er skagensmaleren Einar Hein.

Hver gang Lauritz.com forklarer sig, er det en sang fra de varme lande
Og det har ikke noget som helst at gøre med procen- ter eller promiller Læs mere

TV2 Lorry fik ikke skovlen under Lauritz på 1:43 min. torsdag kl 22:20 
Brugte unødvendige billeder på en mand, der kom ind ad en dør og satte sig ned og bladrede i et katalog og kun nåede at få sagt nogle få ord. Det samme var tilfældet med Annegrethe Davis fra Bredgade Kunsthandel. Se indslaget (hvis det virker)
Måske skulle vi her på Kunstnyt.dk lave vores egen tv-kanal. Foreløbig har vi planer om at lægge to videoer på YouTube med et antal forfalskninger solgt på Lauritz.com og Gauguin.dk. Det bliver ikke dem alle, det er der simpelthen ikke plads til på internettet.
Måske et par hundrede fra hver af de to amatørhuse.

Hvem er Aksel Jørgensen 1857-1957?
Udsnit
Lauritz.com:
»Aksel Jörgensen 1857-1957, litografi. Sign i numr 255/360. Varenummer: 1265968«
Ved nogen, hvem denne maler er? Kig efter
 

24. april 2008
Utroværdigheden slår nye rekorder hos Lauritz.com. Læs om Weie-skandalen:
Hvorfor er Bente Scavenius' navn slettet? Og hvorfor fortæller Lauritz ikke, at det er det? Og hvor er Lennart Gottliebs navn nævnt. Det er dybt utroværdigt, hvad der dagligt sker hos Lauritz.com
Se før og efter Bente Scavenius' navn blev slettet
(Maleriet blev solgt for 58.000 kr.) 

I Amerika kommer man i fængsel for at sælge falske Dali og Picasso. Det gør man ikke i Danmark. I så fald var Troels Olivero med det useriøse gauguin.dk buret inde for længe siden
Læs mere

Undskyld vi blander os...
men det ligner vist ikke Chr. F. Beck

Lauritz.com: »Christian Frederik Beck. 1876-1954. Olie på plade. Sommerdag ved Melby kirke. Sign. Chr. F.B. '29«.
Den tror vi ikke på. Sorry! Kig på den 
(NU rettet til ubekendt)

Hvem er Henrik Nielsen f. 1934?
Nogen, der kender ham? Godt malet. Kig på det

Burde det ikke vurderes lidt højere?
(Nu rettet til kopi efter Emil Rau)


23. april 2008

Weie eller ikke Weie? Ægte eller falsk?
Foto fra TV2 Lorry
Lennart Gottlieb kritiserede igen i TV2 Lorry
Lauritz for at sælge en Weie-forfalskning
Ifølge TV2 Lorry i dag kl. 19:30 er en af Lauritz.com's kvindelige eksperter hoppet fra som garant for »Edvard Weie« herover.
Hvorfor oplyser Lauritz ikke det?
Scroll ned til 12. april eller følg salget her 
Se også udsendelsen på Lorry her

Igen tvinges Lauritz.com til at stoppe en auktion på grund af fuptekst

Lauritz.com: »OBS: Denne auktion er standset grundet fejl i opskrivning«. Der var altså ikke tale om akvareller, som først påstået. 10.000 kr. var budt, inden auktionen stoppede. Grotesk! Se tilståelsen 
(Sagen omtalt herunder, 22. april)
 

22. april 2008
Lidt om vurdering på Lauritz.com
Som det vides, fra Lauritz selv, har huset over 100 vurderingseksperter. Og de er virkelig dygtige. De har fx flere gange vurderet et Jorn-billede, en reproduktion klippet ud af en bog, til 2.000 kr.
Nu vurderer de to originale Egill Jacobsen-akvareller til 1.300 kr. For begge. Det er mageløst.

Lauritz.com: »Egill Jacobsen 1910-1998 cd. To akvarel på papir. Maskekompositioner. Begge sign. E J. 42,5x32,5 cm Fra "Egill Jacobsen«.
Er der tale om to originale akvareller, hvilket er svært at bedømme på nettet, så er vurderingen helt hen i skoven. Originale akvareller af maleren er solgt for langt over 50.000 kr. stykket. Kig forbi Lauritz

En morsom skilsmisse på Lauritz.com. Se den

Nogen har sladret...

Meget hurtigt fik Lauritz ændret billedet herover fra at være malet af Godfred Christensen (1845-1928) til »uidentificeret«. Men lidt roses skal Lauritz, for de gør dog opmærksom på, at teksten er ændret. Maleriet er et ringe fidusbillede, og man kan ikke
undre sig nok over, at Lauritz først sætter det på som malet af Godfred Christensen, der var en habil landskabsmaler, der aldrig har malet den type motiver. Kig på det

Det kan godt være, det er samme mand, men det er ikke samme maler
  
Lauritz.com: »Vilhelm Hammershøi 1864-1916. Tilskrevet. Kul på papir. Modelstudie. Stående nøgen mand. Krøyers Skole 1882. Tilsvarende motiv med samme model, findes i Poul Vads bog om Hammershøi«.
Billedet, Lauritz henviser til i Vads bog, er det til højre. Man behøver ikke at være lige så skrap, som vi er her på Kunstnyt.dk for at se, det er to forskel-
lige kunstnere. Manden til venstre er en kedelig akademisk fremstilling, mens Hammershøis er kunst.
Smut ind på Lauritz


20. april 2008
Lauritz.com: 
»Jens Søndergaard 1855-1957 cd Varenummer: 1267403«
Blev Søndergaard virkelig 102 år? Det siger Lauritz

19. april 2008

Det var også falsk. Se det

Lauritz.com vurderer Kjærholms
PK91 til det dobbelte af nyprisen

Lauritz.com: »Poul Kjærholm 1929-1980 Et par PK91 foldestole (2) . Vurdering 50.000 kr.«.
De gamle PK91, som blev lavet hos Kold Christensen, kan koste over 50.000 kr. stykket. Men de, der er lavet hos Fritz Hansen siden 1980, koster som nye 12-15.000 kr. inkl. moms. Det er omkring den halve pris af Lauritz.com's vurdering. Det ligner en overtrædelse af Markedsføringsloven. Det er dog procentvis et stykke fra vurderinger hos Gauguin.dk, hvor den mærkelige Troels Olivero vurderer smykker til 1,8 mio. kr. og sælger dem for 82.000 kr.
Gå til Lauritz

18. april 2008
Det går fortsat fint hos hr. Møller og hans GalleryDuval ved Damhussøen
Hos Lauritz.com var de længe om at finde ud af, at den gamle fidusmaler med det fornemme museum i Skagen, Axel Lind, ikke døde i 1984, men i efteråret 2007 fyldte 100 år. Kig forbi Duval

Det ligner ikke Fantin-Latour
Samme hr. Møller føler sig sig også i stand til at tilskrive et blomsterbillede til den verdensberømte Fantin-Latour, men ham har det naturligvis ikke
noget at gøre med. Kig også på det 

Og mens vi er ved GalleryDuval,
så kan vi fortælle den store ekspert, hr. Møller, at denne maler absolut ikke er ubekendt

Vi tror ikke der står Kittendorf, men Mittendorf

17. april 2008
Så trak Lauritz-dot-com »Holsøe«-maleriet tilbage. De ku' nok ikke føre bevis for, at det var solgt på Kunsthallens auktion 542 i 2004
 
<klik her
Udgået, men kommer på senere! Det lyder underligt.

Lauritz.com: Tilskrevet C.A. Lorentzen
Kunstnyt.dk: Afskrevet C.A. Lorentzen

Vi tror ikke, det er en ægte Lorentzen. Kig forbi

Gaardvang
hedder ikke Gaardvang

16. april 2008
Hvorfor bliver Lauritz.com og Bengt Sundstrøm ved med at misinformere?

Kunsthallen 542/137
Når Lauritz.com ikke retter forkerte henvisninger må det skyldes, at de bevidst forsøger at misinformere. Det er nu flere dage siden, Kunstnyt.dk gjorde opmærksom på, at »Holsøe«-maleriet ikke var solgt som nr. 137 på Kunsthallens auktion nr. 542. Det var en moderne auktion, og nr. 137 var to småbilleder af Torben Ebbesen. Hvor er det maleri solgt før? Kom med de rigtige oplysninger! Gå til Lauritz 

Hvorfor ligger de to falske skulpturer stadig hos lauritz.com som ægte?
De er ikke gjort af Robert Jacobsen, er pivende falske. Men hvorfor gør Lauritz.com ikke opmærksom på, de er falske? Og er det rigtigt, at Store Roberts enke, Charlotte, har udtalt sig positivt om dem? Kom så med sandheden, Bengt Sundstrøm

Klik ind på falsknerierne ved at klikke på billederne

Deele hedder ikke Deele
(Rettet til Roald Hansen)
Hilding hedder ikke Hilding
Møllgaard hedder ikke Møllgaard

Svindelen på eBay fortsætter
Picasso-forfalskning

Chagall-forfalskning
Den amerikanske præsidentkandidat John McCain fortalte forleden i David Letterman-showet, at 1,2 mio. mennesker levede af at sælge på eBay. En af dem er svindleren herover, som lever af sælge falske malerier. Begge to er grove forfalskninger. Men som på Lauritz.com kan alt lade sig gøre på eBay.
Klik på billederne og mød svindleren


15. april 2008
Store Robert eller »lille Robert«?
Hvorfor er de  udgået? Var de falske?

Disse to skulpturer var sat til salg hos lauritz.com som deLuxe udført af Robert Jacobsen med afslutning
23. april 2008 kl. 19:40:00. Men nu er de udgået. Hvorfor? Er de falske? Eller er der en anden forklaring? Søges på Robert Jacobsen på Lauritz kommer siderne ikke frem, kun ved søgning på varenumrene. Klik på skulpturerne

14. april 2008
En ægte Ib Olsen – men ikke
en ægte Ib Spang Olsen

Lauritz.com: »IB SPANG OLSEN Pastel på papir, Københavnsk gade med sporvogn, sign. ib olsen, dateret 40«. Er det flere hundrede på cykeltur langs Frederiksberg Allé? Det er i hvert fald ikke Ib Spang Olsen, der har malet det. Gå straks til Lauritz

13. april 2008
Det ligeglade danske politi
beskytter kunstsvindel hos Lauritz.com

Dette 200-kroners fidusbillede sælger Lauritz.com
for at være en ægte Baumgartner-Stoiloff, vurderet
til 20.000 kr. og i skrivende stund (00:01) budt op i
8.600 kr. Billedet har for nyligt været udbudt andet sted som EFTER Stoiloff. Se længere nede og her

Dette er en ægte Stoiloff. Kun hvis man er total billedblind eller ude på at svindle, vil man påstå, at det øverste er ægte. I gamle dage fik man 2½ års fængsel for at sælge falske malerier. I dag er politiet hamrende ligeglad, hvorfor kunstsvindlere har frit spil.
Her en anden ægte Stoiloff 
Og en til ægte...tragikomisk tilbudt af Lauritz
Og en til FALSK

»Holsøe« ikke solgt i Kunsthallen som nr. 137 på auktion 542. Se længere nede...

12. april 2008
Den ka' vi ikke li'

Lauritz.com: »Edvard Weie 1879-1943 CD«
Ifølge Lauritz.com har flere kunsthistorikere sagt god for maleriet herover. Men her på redaktionen kan vi ikke lide det. Det har ikke Weies normale maleriske kvaliteter, personerne virker atypiske for hans malemåde, og det øvrige i motivet lever ikke op til den kvalitet, Weie er kendt for.
Kunsthistorikeren Lennart Gottlieb
Kunstnyt.dk har talt med Lennart Gottlieb, hvis ekspertice på Weie er at sammenligne med Troels Andersens på Asger Jorn. Og Gottlieb kan heller ikke lide det, er sikker på, det ikke er malet af Weie. Så vi er kommet til den konklusion, til trods for opbakning blandt flere absolut dygtige kunsthistori- kere, at det ikke er en ægte Weie. At der står bag på billedet, at det kommer direkte fra Weie, behøver ikke være sandt. Enhver kan skrive hvad som helst bagpå billeder. Se salget med egne øjne

Den kan vi heller ikke li'

Lauritz.com: »Carl Holsøe. Interiør med sortklædt siddende kvinde læsende ved vindue. Olie på lærred. Sign. C. Holsöe. 62x66 cm. Proveniens: Købt i Kunsthallen auktion 542, 2004, nr. 137«.
Vi tror ikke, det er malet af Holsøe. Og det er i hvert fald ikke solgt i Kunsthallen som nævnt. Det var en moderne auktion og nr. 137 var malet af Torben Ebbesen. Er det ikke meget dårligt fotograferet, så tror vi ikke på, det er en ægte Holsøe. Se det


11. april 2008
Ægte eller falsk?

Her er et tilfælde, hvor vi på redaktionen ikke ud fra nettet kan afgøre, om billedet er ægte eller falsk. Det kræver en direkte konfrontation. Lauritz sælger det for »Henrik Jensen 1900-tallet«. Det hedder han ikke, men er signeret, som den ægte gjorde. Hvis det er af ham. Stort set samme motiv, af den ægte, solgte Bruun Rasmussen for et par år siden for 12.000 kr. Den ægte har normalt mere drøn på farverne end det hos Lauritz, men det kan være dårligt fotograferet. Nu er det en kendt sag, at den pågældende maler ofte gentog sine motiver, så helt udelukkes kan det ikke, at det er den ægte vare. Men han hedder ikke Henrik Jensen. Motivmæsigt er det meget typisk for den ægte. Men der er noget ved billedet, vi her på Frederiksberg-redaktionen ikke kan lide. Kunne godt ligne en kopi. Se det
(Er nu, efter flere dage, rettet til Henrik Jespersen)

Vi prøver noget nyt
Det er ikke malet af den maler...

Denne berømte signatur kendte de ikke hos lauritz
Her gør vi en undtagelse, idet vi ikke linker til det billede, der er tale om. Men Lauritz har lige nu et billede til salg, der ikke er malet af den maler, de påstår. Vi vender tilbage, hvis de inden auktionens afslutning finder ud af rette kunstner, ellers bliver det først efter salget.
Lidt kryptisk, men lad os se, om de denne gang selv kan finde ud af, hvilket billede, der er tale om.
(I går hed han Godtfred, i dag Gustav. Se før og efter nogen har »sladret« til lauritz) Klik, klik

Det kan man læse i Metro Express:
Lauritz.com har siden slutningen af 1999 haft en vision om at afmystificere auktionsbranchen og lære alle mennesker at gå på auktion. »Vores koncept er baseret på, at du hverken behøver at være rig, specielt fagklog eller erfaren for at købe og sælge på Lauritz.com. Alting er gjort så enkelt og gennemskueligt som overhovedet muligt. Der skal for eksempel ikke mere end fire klik til på vores hjemmeside, før du er i gang med at byde,« forklarer virksomhedens kreative direktør, Mette Rode.

Ja, alt er gennemskueligt, og man behøver ikke være fagklog, det klarer Lauritz.com's over 100 eksperter for den uerfarne. Det kan man dagligt læse på Kunstnyt.dk. Der er virkelig stil over Mette Rode. Men hun har jo også stået i lære hos Bengt Sundstrøm. Meget tyder på, de to ikke selv føler, at de har et troværdighedproblem.
  
10. april 2008
Så er den der igen, Jorn-reproduktio- nen, Lauritz sælger som en litografi

Den har vi snart set mange gange. Klippet ud af Van de Loo-bogen side 43 om Jorns grafik, men solgt hos Lauritz som værende en ægte litografi. Vurderet til 2.500 kr., en pris langt over hele bogens pris. Der er ikke grænser for, hvor meget fup Lauritz-ekspert- erne finder på for at tjene penge. Her er tale om en reproduktion lavet i 2.000 ekspl., bogens antal.
Se Lauritz.com's seneste ynkelige svindelforsøg

Det sagde hun!
Kommunikationsdirektør Mette Rode, Lauritz.com: 
»Lauritz.com adskiller sig ved sit afsæt i den traditio- nelle auktionsbranche. Vores rolle er ekspertformid- leren mellem sælger og køber«

9. april 2008
Kunsteksperter er mange ting
Her er en af de helt store
Og så er der nogle andre. Der er fx Dorthe Taarup og de over 100 fra Lauritz.com. Rygter vil vide, at Lauritz.com har headhuntet Ekstra Bladets Dorthe Taarup. Og efter sigende har hun allerede arbejdet i Århus. Vil du vide mere, så klik her

Vi tror ikke, det er Lübbers
klik engang
Vi tror ikke, det er David Jacobsen klik engang
Vi tror, han hedder Hansen klik engang

8. april 2008
Hvornår kommer nogen fra lauritz i fængsel? 
Mere kunstsvindel afsløret
hos fidusfirmaet Lauritz.com

Dette elendige amatørfidusmaleri annonceres således på lauritz.com: »A. Baumgartner-Stoiloff (1850- 1924) Varenummer: 1256506«. Det er vurderet til 20.000 kr., hvilket er 19.500 for meget. I gamle dage fik en kunsthandler 2½ års fængsel for at sælge falske malerier. Hvorfor er det lykkedes Lauritz.com og Gauguin.dk at gå fri? Se det falske fidusmaleri

Mere fra lauritz:

Ikke Mogens Andersen (Set før)
Klik ind
(NU rettet til ubekendt)
(Nu rettet til Mogens Kjær)

Han hedder ikke Christian Møllgaard Klik ind
Køser
er død. Klik ind
Ernst Friis
er ikke født i 1888. Klik ind
Hj. Andersen
(fidusmaler) er ikke ubekendt
Er ubegribeligt omtalt i et svensk leksikon. Klik ind
Cwirko
er ikke ubekendt
Hvorfor tror Lauritz, det er af Albert Naur? Klik ind


6. april 2008
Vil du være kunstekspert, så bliv elev af Ekstra Bladets Dorthe Taarup

Som alle kan se, står der ikke F. Drews, men K. Drews. Ikk'!
Søndag efter søndag underholder Dorthe Taarup i Ekstra Bladet med sin kolossale viden om kunst. Med en fortid hos Bruun Rasmussen og Bukowskis samt vurderingskvinde hos Sotheby's er hun selvskreven til jobbet. I dag er der en læser, som spørger om et maleri af F. Drews, om F. står for fup, da vedkommende ikke kender nogen F. Drews. Det får supereksperten Dorthe Taarup (fik vi nævnt, hun havde en fortid hos Bruun Rasmussen og svenske Bukowskis og vurderede for Sotheby's?) til at svare: »Jeg tror, du har læst signaturen forkert, for maleriet kunne godt være af Kai Drews...Det er i alle tilfælde et charmerende maleri«. Her taler en virkelig ekspert, for naturligvis kan spørgeren ikke læse. Som enhver kan se herover, står der ikke F. Drews. Vel!
Vi husker ikke så godt her på Kunstnyt.dk, men fik vi nævnt, at Dorthe Taarup har en fortid hos Bruun Rasmussen og Bukowskis samt vurderer for Sotheby's? Og har sit eget vurderingsfirma Art Consult? Kun Bengt Sundstrøm fra Lauritz.com og og Troels Olivero fra Gauguin.dk er større eksperter.
Her på Kunstnyt.dk kender vi i øvrigt en maler ved navn F. Drews. Han var søn af Kai Drews og derved bror til Svend Drews. Men sig det ikke til fru Taarup.
Her på Kunstnyt.dk's søndagsredaktion mener vi ikke, billedet er charmerende. Og vi ved, det absolut ikke er malet af Kai Drews. Men sig heller ikke det til Ekstra Bladets kunstekspert Dorthe Taarup.

5. april 2007
Weekend Show hos Lauritz-dot-com

Denne maler kender de ikke hos Lauritz. Han var i 60erne og 70erne så efterspurgt herhjemme, at kunsthandlerne var skrevet op for at få hans billeder. Han tjente styrtende med penge, levede en playboy-tilværelse og kom meget på berømte Willis Place i Vester Voldgade 21 (senere overtaget af Mogens Palle), hvor alle de rige og smukke havde egen kop med navn på, Evy Nordlund, Klaus Pagh og mange andre. Det var in-stedet i København.
Kig mere på salget 
(Hvor flot! Kawamoto er det rigtige navn. Han er japaner, sendt til Danmark af sine forældre for at studere. Undertegnede Kunstnyt.dk's redaktør har været i selskab med ham mange gange, en meget sympatisk fyr, der var ovenud populær hos pigerne).

Weekend Show hos Lauritz
Svend Jensen har Lauritz tidligere påstået er pseudonym for Svend Drews, hvad det absolut ikke er. Nu har de slettet Drews' navn, men bruger fortsat hans data, 1919-2003. Se fupperiet

Weekend Show hos Lauritz
Taarnvang
er død for flere årtier siden
Og hvem er Tårnvand?

Weekend Show hos Lauritz
Møllgaard
er også død for flere år siden. Men hvem var Møllgaard? Det fortæller Lauritz ikke
(Nu har man sat årstal på, men stadigvæk får vi ikke at vide, hvem Møllgaard var. Why?)

Weekend Show hos Lauritz
Denne maler
er ikke ubekendt. Har endda talrige gange været solgt på Lauritz med navns nævnelse

Weekend Show hos Lauritz
Og denne kendte
svenske maler kender Lauritz i Sverige ikke. Bør det tillades, at amatører arbejder i den branche?

Weekend Show hos Lauritz
Kendt maler
, ven med P.S. Krøyer. Fuldt signeret
og let læseligt. Men hos Lauritz ubekendt

Weekend Show hos Lauritz
Ikke en ubekendt maler. Se selv

Weekend Show hos Lauritz
Ikke en ubekendt maler. Se selv

Weekend Show hos Lauritz
Ikke en ubekendt maler. Se selv

Weekend Show hos Lauritz
Ikke en ubekendt maler og ikke signeret G 
(Nu har Lauritz fundet ud af, at det er signeret Gyde P. Imponerende flot!

4. april 2008
Bengt Sundstrøms Lauritz.com igen afsløret som uduelig og utroværdig. Se lige herunder

3. april 2008
Nej, hvor er den svær!
...i hvert fald for 2-årige

Den gætter de aldrig hos Lauritz. Kig nærmere 
(Igen er det lykkedes for Lauritz at hente viden udefra. Firmaets over 100 eksperter vidste ikke, det var et værk af Tapies. Lauritz fortæller naturligvis ikke, at de har ændret i teksten, og de mener fortsat, at det er 1.000 kr. værd som udført af en af verdens mest kendte kunstnere, samme vurdering som ubekendt. Utroværdige ud over alle grænser).
Se her før og efter
 

2. april 2008
I dag er det H.C. Andersens fødselsdag
Der var engang... 

et auktionshus. Dette lå i Bredgade. Det gør det ikke mere. Og nu er husets daværende direktør, Svend Erik Olsen sigtet for bedrageri, fordi han solgte et maleri af Derain for 5 mio. kr., som han havde givet 180.000 kr. for og bildt den over 90 år gamle dame ind, at det var falsk. Billedet blev senere solgt hos Sotheby's for over 40 mio. kr. med salær. Hvorfor anklagen kun drejer sig om 5 mio. ser mystisk ud.

2. april 2008
Lidt nyt fra lauritz-dot-com:
Den tror vi ikke på
Den tror vi ikke på
Den tror vi ikke på
Ikke ubekendt
Ikke ubekendt
Ikke utydeligt signeret
Malet i 1958 af Niels Christensen 1867-1939 cd
og udstillet på kunstnernes påskeudstilling i 1959. Varenummer: 1253116