Specialiteter fra »kunsteksperterne« hos lauritz.com
Her er samlet en del af lauritz.coms genistreger
Det gamle herfra

1. juni 2007
En ægte Chmielinski-forfalskning

Så dukker der igen en grov forfalskning op, som giver sig ud for at være malet af den polske Wladyslaw Chmielinski. Vurderet til 6.000 kr. Det myldrer med falske malerier sign. Wl.Chmielinski, et af dem herover. Det er nok en af de mest forfalskede malere i hele verden, og i Danmark findes formentlig flere tusinde.
Varenummer: 1016179
Se svindelbilledet hos lauritz.com

29. maj 2007
Den herunder ligner vist ikke
noget, Axel Bentzen har malet

Lauritz.com: Axel Bentzen, "Feriegästerne" Olja på duk. Monogramsignerad A.B. och daterad 1923. 47x38cm. Varenr. 101184
Her på redaktionen har vi aldrig set Axel Bentzen male som herover. Så den tror vi ikke på. Meget tidligt, før 1923, begyndte Axel Bentzen at male sine kendte motiver med interiører, gader og opstillinger, i en helt anden malestil.

29. maj 2007
Det er stadig ikke Frans Schwartz, der har tegnet denne tegning, som nu sælges igen

28. maj 2007
Fransk billedtitel bliver svensk i Sverige på litografi af Dalí, som lauritz.com vurderer til over 8.000 kr. selvom markedsprisen er under 2.000

lauritz.com: »Salvador Dali, 1904-1989. Etsning i färg, Stockholmsmotiv. signerad och numrerad 93 / 350. 42 x 59 cm.«. (Klik på billedet)
Billedet hedder »Academie en France«, hvilket lauritz.com's kunst- og sprogeksperter oversætter til »Stockholmsmotiv«. Vurderingen på godt 8.000 danske kroner er helt hen i skoven. På eBay kan det i øjeblikket købes for under 1.600 kr. + fragt.


28. maj 2007
Vi tror ikke, billedet herunder er
malet af Laurits Holst, der var en internationalt kendt marinemaler

Selv ikke som 19-årig tror vi Holst malede på den måde. Intet i malestil og motiv minder om noget, Holst er kendt for. Gå til lauritz

27. maj 2007
Denne maler er bestemt ikke ubekendt. Hans navn står endda tydeligt at læse på billedet. Kan de ikke engang læse hos lauritz? Maleren døde i 1979 og hans søn var en kendt skikkelse på Det Kgl. Teater. Hjælper det?

Her på redaktionen tror vi ikke, billedet er malet af Svend Hammershøi

Dette maleri er ikke malet af Alfred Larsen 1886-? Heller ikke af den anden Alf. Larsen. Det er et billigt fidusmaleri til en værdi på under 100 kr.

26. maj 2007

Pressefoto fra lauritz.com
Erhvervssuccesparret Bengt Sundstrøm og Mette Rode (det er Mette til højre, i en kjole designet af Roald Hansen). Hun er den sjoveste af de to. Til Søndagsavisen siger hun: »Faktisk har vi ikke mange direkte konkurrenter. Der er selvfølgelig eBay og andre salgsplatforme på nettet, hvor sælger og køber kan møde hinanden. Men ikke egentlige netauktionshuse, hvor køber og sælger mødes via en ekspert, der kan være en garant for, at køb/salg sker på forsvarlig vis«.
Hvis ikke det understregede er morsomt, så har vi her på redaktionen ingen humoristisk sans.
Bortset fra udseendet er der i adfærd og måde at udtrykke sig på noget Bjarne Riis over den smukke Mette Rode med det charmerende salgssmil.

26. maj 2007
Lauritz.com: »Det er vores egne vurderingseksperter der vurderer«
Vurdering 4.000. Solgt for 68.000 kr. 
Vurdering 4.000. Solgt for 39.707 kr.
Vurdering 4.000. Solgt for 36.000 kr.
Vurdering 972 kr. Solgt for 9.319 kr.

25. maj 2007
Lauritz.com sælger tryk fra Politiken som et ægte farvelitografi

Det står oven i købet nederst på billedet, hvad det er. Og det sælges fra lauritz.com's højborg i Herlev, fra Bengt Sundstrøms fornemme hovedkvarter. Jo, lauritz.com er »en solid erhvervssucces«, som den fhv. diamantinvesteringsekspert praler med.
Se trykket af Heerup
(Billedet blev hurtigt trukket tilbage af lauritz. Auktionen er afsluttet, står der. Men det blev den jo ikke, den blev annulleret)

24. maj 2007
Gratisavisen 24timer:
Du bliver let fuppet på lauritz.com
Læs avisen

24. maj 2007
Museumsbygningen vurderede to kostbare Kellinghusen-tallerkener til 4.000 kr. Solgte dem som franske

36.000 kr. i hammerslag, over 43.000 kr. med salær, 10 gange så meget som vurderingen for de to fajance-tallerkener herover fra berømte Kellinghusen. Man ser meget ofte på auktionerne, at køberne ved mere om tingene end auktionshusene.
Kig på tallerkenerne fra 1797

Falske malerier søges
Har De falske malerier, kan De trygt henvende Dem til os. Ingen sælger så mange falsknerier som vi. Fuld diskretion garanteres.
Med venlig hilsen lauritz.com
(Det er os med de mange eksperter)

23. MAJ 2007
Ikke malet af Emanuel A. Petersen

Og så døde Axel Lind ikke i 1984, som lauritz.com bliver ved at fortælle. Det står to steder i øjeblikket, selv om lauritz flere gange har fået fortalt, at Axel Lind ikke er død. De virker meget tungnemme hos Bengt Sundstrøm

23. maj 2007
50-kroners fidusmaleri sælges
som malet af kendt kunstner

lauritz.Com: »Frans Henriques 1882-1956 cd. Varenr: 988162«.
Først forsøger lauritz-dot-com at bilde potentielle købere ind, at billedet er malet af Frans Henriques, hvad det absolut ikke er. Det er et elendigt fidusmaleri og malet af en, der bestemt ikke er registreret hos CopyDan, hvorfor det ikke skal pålægges nogen afgift. Se det skrækkelige skilderi

22. maj 2007
Er et auktionshus som ikke er professionelt ledet, en erhvervssucces?
Her på kunstnyt.dk mener vi, det er en erhvervssygdom

22. maj 2007
Selvtilfredsheden fejler ikke noget:
Lauritz.com
- en solid erhvervssucces

Se det smukke par, der elsker sig selv og deres amatørvirksomhed hvad angår den mest elementære viden om ægte og falsk kunst. Og hvorfor praler eneejer Bengt Sundstrøm aldrig med sit gamle firma, Diamantbørsen? Se dem uden glorien

21. maj 2007
Hvornår er en Rembrandt ægte?

Billedet herover solgtes forleden for 9.319 kr. hos lauritz.com, der havde vurderet det til 972 kr. og skrev, det var en tegning af en ukendt. I Børsen kunne man så læse, at det var en ægte Rembrandt, hvilket fik DR (læs her) til også at skrive om det.
Ægte raderinger af Rembrandt skal være fra hans egen tid. Ganske vist er de originale plader brugt igen og igen, og nye plader er lavet efter de gamle.
Det er helt umuligt at se på nettet, hvad billedet herover er. Der er konstant såkaldte Rembrandt-raderinger til salg, men udfra nettet er det umuligt at se, om dette er et originalt tryk fra før 1669, et senere tryk fra de originale plader eller en simpel reproduktion udført i slutningen af 1800-tallet. Det er meget sjældent, at kunstnyt.dk skriver om grafik, da det som nævnt er næsten umuligt at gennemskue kvaliteten. Tilstanden på det aktuelle billede synes ringe, og her på redaktionen ville vi ikke give over 10.000 kr. for det.
Se det på lauritz

20. maj 2007
Fra kunstnyt.dk's redaktionsmøde søndag formiddag kan oplyses...

...at vi ikke tror, billedet herover er malet af Vilhelm Bille. Vi tror, det er malet af Willy Bille, og at der er fusket med signaturen. Den er i hvert fald ikke Vilhelms. Men hvorfor skulle den også være det, når billedet ikke er! Kig selv med hos lauritz


Vi tror heller ikke, at fiskekonerne herover er malet af Carlo Rosberg. Det ligner bestemt ikke hans stil. Men konen i midten kunne godt ligne Elsebeth Gerner Nielsen. Havde det været en ægte Carlo, var motivet med garanti også for længst kopieret af Roald Hansen, der vist har kopieret samtlige ægte Rosberg (plus snesevis af andre malere).
Se det hos lauritz

19. maj 2007
Lange næser til lauritz.com

I Danmark ved vi godt, at nordmændene har en kunstner, der hedder Edvard Munch. Men i Oslo kender de ikke maleren herover, skønt han er en af Danmarks få internationalt kendte. Det er underligt, man vil sælge kunst uden at have det mest elementære kendskab til branchen. I øvrigt er det et godt billede af den kendte kunstner, som de altså ikke kender i Oslo. Mon den forhenværende diamantinvesteringssælger og nu eneejer uden ansvar, Bengt Sundstrøm, kender ham?
Kig nærmere på de lange næser

16. maj 2007
Giraldo er stadig ikke Walseth
Der ligger to af dem. Det ene her. Det andet her. 
(Nu er Walseths navne fjernet de to steder. Man påstod tidligere, det var Walseth, der havde malet under navnet Giraldo, det havde man fra Bruun Rasmussen. Men uanset, hvem der har sagt det, så har Walseth ALDRIG malet under det navn)

IKKE en tegning af P.S. Krøyer 

IKKE malet af Godfred Christensen

14. maj 2007
Mon ikke lauritz i Kolding bør
trække billedet herunder ud?

Det sælges som ægte Vilhelm Kyhn, men er ikke malet af Kyhn. Det er ganske enkelt et falskneri. Det er overhovedet ikke Kyhns malestil, og signaturen skriger langt væk.
Se det før det forsvinder
Og hvem er Edvard Fischer fra 1900-tallet?
Billedet er signeret, som den pågældende maler altid har gjort. Se det selv

13. maj 2007
Lauritz.com: Tegningen både tegnet
af Frans Schwartz og en ukendt

Lauritz.com: »Franz Schwartz 1850-1917. Teckning. Varenummer: 989807. Okänd konstnär. Interiörscen«.
Tegningen herover (vist i udsnit) kan ikke være udført af både Frans Schwartz og en ukendt. Men det er ikke Schwartz, og det har heller ikke været solgt som denne på nogen af de tre Glückstadt- auktioner i 1923, som det fremgår af bagsiden. Schwartz tegnede slet ikke på den måde.
Kig nærmere


12. maj 2007
Vi tror ikke, Carl Neumann har malet billedet herunder

Vi tror, det er Johan Neumann, selv om følgende tekst forekommer: »Dette er en deLuxe-vare af særlig kvalitet. Effekterne til deLuxe udvælges af Lauritz.coms eksperter fra Museumsbygningen«.
Vi tror, Museumsbygningens eksperter tager fejl. Så dårligt har Carl Neumann aldrig malet. Signaturen ligner heller ikke Carls, mere Johans. Se det

10. maj 2007
Humor fra lauritz-dot-com:

Mark Osman Curtis (alias Koefod-Hansen)
1875-1959 cd. Varenummer: 983881 
(For at more sig over teksten, skal man vide lidt om de to navne)


10. maj 2007
Kunstnyt.dk fandt storleverandøren til lauritz-dot-com's malerier i Paris

Vi havde fået et tip. Og der sad han. Midt blandt andre af malerkunstens store på Place du Tertre på Montmartre. Manden, som ønsker at være anonym, indrømmede straks, at det var ham, der malede de fleste af malerierne, som solgtes på lauritz.com. Og de ligner, kan alle hurtigt se. Samme høje kvalitet, som kendetegner hovedparten af skilderierne på lauritz. Se flere af lauritz' mestermalers billeder på vej til Bengt Sundstrøms kunstelskende kunder.

Vi tror ikke, L.A. Smith har malet dette billede.
Se det

8. maj 2007
Imponerende!
Efter adskillige dage har lauritz nu fundet ud af, at det er Frans Schwartz, der har malet billedet herunder. Imponerende flot!

7. maj 2007
Museumsbygningens supereksperter kender åbenbart heller ikke en af Danmarks mest kendte kunstnere, Fr. Schwartz?
Eller er også de ved at være trætte af den manglende ekspertice i lauritz.com's mange amatørafdelinger og gider ikke hjælpe. Hvor meget var det, Bengt Sundstrøm betalte for Museumsbygningen med tilhørende eksperter? 10 eller 15 eller 20 mio. kr.?

6. maj 2007
Ja, hvem kan det dog være?

Lauritz.com: »Okänd konstnär, Interiör med ung kvinna, olja på duk. Varenummer: 989747«
På et skilt står Fr. Schwartz, billedet er signeret med malerens kendte signatur og motivet karakteristisk for den pågældende kunstner, der var berømt for sine portrætter af kvinder. Her har vi endnu et eksempel på amatøragtig ekspertice hos lauritz.com. Maleren er i familie med en af vores kendteste skuespillere, som var i tv lørdag aften 5.5. i en meget kendt serie, også kendt i Sverige. Et andet familiemedlem er portrætteret på Krøyers store Skt. Hansbillede. Hvor meget kan man tillade sig ikke at vide, når man sælger kunst?
Billedet vist i udsnit, se det hele

5. maj 2007
EKSTRA!
Lauritz.com i Helsingborg afsløret som gemene løgnere og bedragere.
     
Gentagne gange har de påstået, at et tæppe købt og betalt var forsvundet. Nu er det bevist, at det hele var løgn og bedrag. Tæppet er nemlig igen sat til salg i samme afdeling. Det må være kriminelt at arbejde på den måde. Og naturligvis holder lauritz-dot-com's ligeglade eneejer, Bengt Sundstrøm, lav profil. Aldrig et beklagende ord om alt det svineri han er medvirkende til hører man fra hans side. Sover den mand mon godt velvidende at hans firma gang på gang er afsløret som et fup- og fidusforetagende?
Se tæppet der ulovligt sælges igen
 
Og se den første købers seneste brev til lauritz' mærkelige konceptchef
   
5. maj 2007
Skandalesag bør få følger
Hvor længe kan nogen have tillid til fidusfirmaet lauritz.com, Danmarks største auktionshus omsætningsmæssigt, men moralsk set ynkeligt ud over alle grænser?
Ny pinlig opdagelse afslører firmaet som bedragerisk, løgnagtigt og kundefjendsk helt uhørt i branchen. Kunstnyt.dk har endnu ikke fået lov til at skrive om sagen, men er bekendt med alle detaljer.  
Vi håber at kunne offentliggøre i løbet af lørdagen.
Det er en sag af virkelig grovhed. Ubegribeligt, at noget firma vil benytte den slags metoder.
Er Museumsbygningens folk stadig tilfredse med at have solgt sig til Bengt Sundstrøm?

4. maj 2007
Ægte og falsk Michael Therkildsen hos lauritz

Dette maleri sælger lauritz.com for at være et ægte af Michael Therkildsen, en af vores absolut bedste dyremalere herhjemme. Men det er det ikke. Det er vurderet til 4.000 kr., mens lauritz vurderer et ægte af maleren til kun 3.000 kr. (se lidt længere nede under 3. maj). Det' bare fantastisk!
Billedet er et ægte forsøg på forfalskning, bevidst malet i Therkildsens stil og bevidst forsøgt at påføre en ægtelignende signatur for at bedrage. Eksperter afslører det dog hurtigt. Therkildsen ville aldrig finde på at male et så dårligt komponeret motiv, helt forkerte proportioner med en altfor kort hest og den liggende lige så dårligt malet. Men det er et maleri, der kan snyde ikke helt kyndige. Kyndige skal nok se på det et halvt minut eller deromkring. Men heller ikke mere. Endnu en grov forfalskning sat til salg hos amatørerne fra lauritz. Klik ind

4. maj 2007
Dagens nyhed hos lauritz:
Det er vist malet med
henblik på bondefangeri?


Motivet herover er et af P.S. Krøyers meget kendte, »Kunstnere på Skagens Sønderstrand«, malet 15. september 1882. Det var det første Krøyer-maleri i nyere tid, der opnåede et højt hammerslag, 96.000 kr. i 1977, året før det berømte gengivet i venstre spalte øverst solgtes for 520.000 kr. til den tyske bladkonge Axel Springer. Selv om det ikke helt ligner Krøyers signatur, så skal man tro, det er. Formålet med billedet kan kun være at bondefange en køber til at tro, det er malet af Krøyer. Hvad det absolut ikke er. Havde lauritz-dot-com været et anstændigt foretagende, havde man fortalt, det var en kopi. Kig på det
(5.5.07 lauritz: Godmorgon KN, Tack før informationen, jag har nu ændrat i texten. Trevlig helg. Dansk kunstner. Motiv fra Skagen. Efter PS Krøyer)

3. maj 2007
Det ligner en helt skæv vurdering

Med mindre det er en kopi. Men det tror vi
ikke her på redaktionen. Så gode kopister findes ikke. Se det potentielle røverkøb

2. maj 2007
To skæverter fra lauritz:
Ikke malet af Agnete Varming 
Ikke ubekendt og ikke signeret Aage Mang

1. maj 2007
Lauritz.com's konceptchef Anders Jensen er også afsløret som et fjols
Læs hans »undskyldning« til en kunde smidt ud af lauritz.com uden nogen som helst grund. Hans forbrydelse var, at han havde klaget over ikke at have modtaget varer købt og betalt for flere uger siden. Efter en måned er de stadig ikke dukket op. Ingen på chefniveau kan tillade sig at skrive så dumt og selvmodsigende, som Anders Jensen gør. Det må være Bengt Sundstøm himself, der har undervist konceptchefen. Deres adfærd minder meget om hinandens. Læs hans fjollede brev og kundens svar

30. april 2007
Gauguin.dk's eneejer, gemologen
Troels Olivero, kender ikke OVB

Olivero har taget et 495 dollars brevkursus på nettet i gemologi, læren om ædelstene. Se beviset her 
Se her, hvad Olivero har lært  
Så nu har Olivero certifikat, som lauritz bruger, når de sælger smykker.
Måske skulle Olivero også have taget et kursus i bedre kendskab til kendte danske malere. Så ville han uden tvivl have vidst, hvem OVB er.
Vi hjælper lidt. OVB døde i 1969, og kendere har altid påstået, at OVB var bedre som kunstkritiker end som maler. Gå til OVB

29. april 2007
Ikke malet af Mackeprang

Udsnit af et skrækkeligt maleri, lauritz forsøger at sælge som et ægte af Mackeprang. Sikkert med vilje gengivet uskarpt, så det er svært at se detaljerne i billedet. Det er en smart finesse, lauritz bruger, som også ses på et maleri, de forsøger at sælge som ægte Andersen-Lundby. Se det her 
»Mackeprang« ses her

28. april 2007
gauguin.dk sælger værdiløst tryk som ægte sign. litografi

gauguin.dk: »Michael Ancher Den leende fisker stentryk 1891 Signeret MA 91 I god stand i træramme med udskæringer«.
Stentryk er en ældre betegnelse for litografi. Og det er da rigtigt, at billedet herover findes som et original litografi. Det er bare ikke det, gauguin sælger. De sælger en værdiløs reproduktion efter litografiet, som er signeret i trykket, ikke originalt, som de prøver at bilde potentielle købere ind. Det er vurderet til 800 kr., men er ikke over 50 kr. værd.
Se det

26. april 2007
Det bliver værre og værre...
Nu rabler det helt for  lauritz-fidus-dot-com
Det utroværdige firma vil ikke have kunder, der i ugevis rykker for købte og betalte varer. De kan ikke mere byde på lauritz. Det er svært at forstå, at eneejer, fhv. diamanthandler Bengt Sundstrøms metoder er lovlige. 
kunstnyt.dk ufrivilligt indblandet
Læs om det groteske vanvidstilfælde 

26. april 2007
lauritz.com slår mønt på medailler

Dette er ikke en mønt, som lauritz påstår.
I numismatikkens verden er der to store grupper af emner præget i metal:
MØNTER: som er gangbare betalingsmidler MEDAILLER eller JETONS: som er ting »man«/private folk lader præge som oftest for at memorere en eller anden særlig begivenhed.
Det er den mest elementære nybegynderfejl at kalde en MEDAILLE for en MØNT.
Denne fejl laves faktisk kun af folk som ikke samler på mønter, eller folk som aldrig nogen sinde har beskæftiget sig det mindste gran med mønter.
Det er altså en medarbejder med en sådan høj grad af kvalifikation, som Lauriz.com har ansat til professionelt at beskrive og sælge numismatiske emner. Se det nu overståede salg på lauritz.com

25. april 2007
Også Ekstra Bladet anklager nu lauritz.com for svindel Læs mere
Se salget hos lauritz, hvor de har fjernet billedet pga copyright-afgift. Men det er der ikke på dette salg

24. april 2007
Tre »guldaldermalerier« fra lauritz.com. Se dem
  

Vi tror ikke, det er N.F. Schiøttz-Jensen  
(men indrømmer, det kan minde om andre fra Norge solgt som Schiøttz-Jensen)
Vi tror ikke
, det er Søren Bjulf
(Vi tror, det er en maler ikke alene kendt for at kopiere Bjulf, men også signere, så signaturen kan forveksles. En ægte Mortensen)
(lauritz har nu rettet til Chr. Mortensen)
Giraldo er stadig ikke Niels Walseth
(I en henvendelse til kunstnyt.dk påstår en privatmand, det er malet af Walseth. Denne henviser til et andet salg hos Bruun Rasmussen (klik her). Men uanset, hvad Bruun Rasmussen mener, så har Walseth aldrig malet den type fidusbilleder og aldrig benyttet signaturen Giraldo. Maleriet hos Bruun Rasmussen er altså heller ikke af Walseth)
Og så har lauritz stadig ikke fundet ud af, hvem
Ciro er

Denne maler er ikke ukendt. Han var med på udstillingen Kunst eller Fidus i 80erne.

Et andet sted ude i verden sælger man dette for at være malet af Vilh. Arnesen. Det er det ikke.

22. april 2007
lauritz sælger værdiløst fidusbillede
som et ægte Andersen-Lundby

980313. ANDERS ANDERSEN LUNDBY:
Olie på lærred, Vintermorgen ved Skovshoved, sign. monogram 1886. 13x10,5 cm.

Billedet har intet med Andersen-Lundby at gøre. Det er et elendigt fidusmaleri, og signaturen helt ved siden af. Andersen-Lundby har hverken malet eller signeret på den måde.
Se det, men køb det ikke som ægte

20. april 2007
Hvem pokker er Chr. Benneelsen? Er det en skoleelev som efter skoletid styrer gauguin.dk? 

20. april 2007
Er det virkelig en ægte Else Alfelt?

Det mener Bruun Rasmussen. Ganske vist kopieret efter en fra gamle dage. Men kan det virkelig tænkes, at Else Alfelt brugte tid på den slags? Det tror vi ikke her på redaktionen. Fra Alfelts stilfærdige bjertinder holdt i lette farver og til det tungt malede herover er der et kolossalt spring.
Kig nærmere.
(Niels Raben fra Bruun Rasmussen fortæller, at Else Alfelt i sine unge år malede den type billeder, her kopieret fra Statens Museum for Kunst. Hvor Raben har det fra, vides ikke. Men det er ikke malet i 1961, som først oplyst, men i 1931, fortæller huset, hvilket er rettet på siden).

19. april 2007
lauritz-dot-com svindler med Per Kirkeby-litografi

Billedet herover er et udsnit af et større litografi af Per Kirkeby udført som litografisk plakat i 1979. Nu sælger lauritz plakaten med en kendt svensk malers signatur. Læs mere om den vanvittige sag.
(Men er det overhovedet Peter Dahls signatur?)

18. april 2007
Hvad mener Købke-eksperten Hans Edvard Nørregård-Nielsen om tegningen herunder?

Ligner det et arbejde af guldaldermaleren Christen Købke? Det mener vi ikke her på redaktionen. Det er hverken lauritz eller gauguin, men Bruun Rasmussen i Malmö, der har den til salg. Som en ægte Købke-tegning. Ak ja! Se den på siden.
(18.4.07: Emnet er trukket tilbage fra auktionen af Bruun Rasmussen, da beskrivelsen var fejlbehæftet)

18. april 2007
Amatørkunsteksperten skyder med skarpt
Gauguin.dk's ejer, Troels Olivero, der ikke ved ret meget om kunst, er træt af kritik. Har nu stævnet kunsteksperten Allan Nobel og krævet 160.000 kr. for at han har skadet gauguin's renommé. Her på kunstnyt.dk spørger vi undrende: Hvilket renommé?
Se siden der har hidset Olivero op

17. april 2007
Test din kunstviden...


Kun den ene af signaturerne er ægte. Men hvilken? 
Se resultatet her


15. april 2007
N. Christensen
N. Christensen
Niels Christensen
Ingen af de tre navne er korrekte. Det er samme maler, som har malet de tre, men han hedder ikke det, lauritz skriver. Og ingen af billederne er signeret det, lauritz oplyser.
Det er amatøragtigt ud over alle grænser.

15. december 2007
Nyt fra lauritz-folkene
Det kan kun betragtes som bevidst bondefangeri og forsøg på fup


lauritz.com: »Olie på lærred "Slædetur i snelandskab" utydl. sign. 1900-tallet. 52x70«.

Enhver der har set på kunst i 14 dage kender signaturen herover. Den er let kendelig og bestemt ikke utydelig. Her på kunstnyt.dk er vi ret sikre på, at lauritz spiller dum og forventer, at usikre købere hopper på vognen ved at tro, det er den maler, det ser ud til at være. Men det er det ikke. Det er et ud af tusindvis Wladyslaw Chmielinski-forfalskninger.
Kig på salget
 

14. april 2007
Endnu et uopklaret tyveri hos lauritz-dot-com
Gå direkte til politiet


Mere hygge fra gauguins eksperter:
Så har gauguin.dk igen fundet en ægte Kam Jacobsen frem. Se den kendte maler Kam

13. april 2007
Du kan ikke være sikker på at få det, du køber hos lauritz.com. Er eneejeren Bengt Sundstrøm forlovet med tv-pressen? Meget tyder på det.
Persisk tæppe købt 8. marts 2007 på lauritz.com forsvundet

Et eller andet er rablende galt hos lauritz.com. 
Det er et firma, der ikke fungerer. Falske malerier og misinformationer ad libitum er kendetegnende, og købet af det seriøse Museumsbygningen har ikke kunnet redde Bengt Sundstrøms flossede renommé.
Tæppet herover, en såkaldt Kelim fra 1940erne fra Senneh i Persien købte en kunde den 8. marts 2007 i Helsingborg-afdelingen for 2.200 svenske kroner i hammerslag. Beløbet betaltes samme dag plus 450 sv. kr. i fragt. Se salget her.
Da kunden ikke havde hørt noget efter en uge, rykkede vedkommende fragtfirmaet, der ikke kunne finde tæppet. Adskillige henvendelser til lauritz i Helsingborg førte ikke til noget. Heller ikke flere direkte henvendelser til hovedkontoret i Herlev bragte tæppet frem. Tæppet er og bliver væk.
Samme køber har to andre gange fået hammerslag uden at have fået det købte. Der er tale om en ring og om japanske træsnit. Træsnittene (se her) blev senere udbudt igen hos lauritz, selv om de allerede var solgt. Det er utrygge forhold at handle under, og det er ikke længe siden en anden kunde anklagede lauritz.com for, at en hel del indleverede varer var bortkommet. Hvem stjæler hos lauritz? Eller lader man bare tingene forsvinde, hvis de sælges for billigt. De dyrt solgte ting forsvinder aldrig.

Og så kan man spørge om Bengt Sundstrøm er forlovet med tv-pressen? Han har fået en masse dårlig omtale i den skrivende presse, men aldrig i tv. Her får han hver gang positiv omtale.

12. april 2007
Webdane.dk: »plattenslageren og
hælersvinet Leif Tingkjær«
Kunstekspert retter voldsomme
anklager mod lauritz.com for
kriminelle handlinger og mod
politiet for passivitet

En såkaldt tupilak, men ifølge eksperten på området, Allan Nobel, ikke udført af hvalrostand, men af kaskelottand, en hval som er totalfredet. En række tupilakker fik lauritz.com i går, 11. april 2007, omkring 130.000 kr. for. Men de solgtes ulovligt, skriver Nobel på sin hjemmeside.
Læs mere

11. april 2007
Den er ikke fjong med
King Kong

Motivet herover er lavet i 1968 af Hundertwasser. Det hedder »King Kong«, er et serigrafi og findes i 115 eksemplarer plus et mindre antal prøvetryk. Det koster normalt 25.000-30.000 kr.
Når lauritz-dot-com skriver: »
FRIENDENSREICH HUNDERTWASSER. Nonfigurativ. Färglitografi, 60X47 cm. Signerad Hundertwasser, 669«, så er det fup og bedrag. Billedet er ikke signeret, der er tale om en reproduktion, et tryk. Tallet 669 er seriens nummer, alle Hundertwassers arbejder har eget nummer. At vurdere denne reproduktion til over 3.000 kr. er groft bondefangeri. Se den.

8. april 2007
lauritz.com: Signatur skallet af

lauritz: LARSEN SÆRSLEV Olie på lærred, strandparti med båd. Signatur skallet af. 22 x 30 cm. Varenummer: 967370.

Signaturen er skallet af, skriver lauritz. Selv om der er lidt afskalning forneden på billedet, ser det ikke ud til, det er gået ud over nogen signatur. Hvem hos lauritz sætter så billedet i forbindelse med Larsen-Særsløv? Det står bagpå, men enhver kan skrive et hvilket som helst navn bag på et maleri. Intet i billedet peger specielt hen på Særsløv, så det formodes udelukkende at være sedlen bagpå, der får lauritz til at sælge det for at være malet af Særsløv. Se det

6. april 2007
Thoring hedder ikke Thorning, og Thoring hedder heller ikke Thoring
lauritz.com: »H. THORNING, Olie på lærred, Skovlysning med græssende hjorte. Signeret H. Thorning. 48x68 cm. Varenummer: 967423«

H. Thoring (ikke Thorning som lauritz skriver) finder man ikke på museerne, alligevel er han en af landets mest kendte malere med en meget stor produktion bag sig. H. Thoring er et pseudonym, og han havde et par sønner, der også anvendte pseudonymer. Den ene af disse malede næsten altid under pseudonym, mens de to andre mest malede under deres rigtige navn. Se det.    

To andre fra Lauritz.com:
Vi tror ikke, dette er malet af I.E.C. Rasmussen
Vi tror ikke, dette er malet af Georg Seligmann
(Ændret til at være af en ubekendt)

Og så finder vi det grotesk at vurdere fem postkort af Carl Larsson til 1.500 kr. Se dem her

              5. april 2007
              Den tror vi ikke på
        

lauritz.com: Honoré Daumier 1808-1879 (Tillskriven). "Man med kratta". Olja på duk, uppfodrad på pannå. Monogramsignerad "h. D". 28x13,5 cm . Varenummer: 970286

Det er slet ikke så tosset lavet, men vi tror ikke, det er af Honoré Daumier, den meget berømte franske karikaturkunstner. lauritz.com har ganske vist kun »tilskrevet« maleriet, men for at kunne gøre det skal man være 90% sikker. Hvorfor er det så kun vurderet til små 12.000 kr.? Og hvorfor er det ikke et deLuxe-maleri, garanteret af deLuxe-eksperterne fra Museumsbygningen? Noget tyder på, at lauritz ikke selv tror på ægtheden. Klik videre til lauritz.

4. april 2007
lauritz-dot-com ville gerne have køberne til at tro, det var et ægte miniature af den engelske portrætmaler George Romney (1734 - 1802)

Men det er det ikke. Det er et billigt fudusmaleri.
lauritz: »Miniatyrmålning av Lady Emma Hamilton med hund, 6,5x5 cm. Signerad Romney«.
Varenummer: 936551


4. april 2007
Er det virkelig en ægte Dalsgaard?
se den

4. april 2007
Han er ikke ukendt i alle lauritz' afdelinger
– sigøjnerpigemaleren... se damen

3. april 2007
Nye navne i dansk kunst
Herunder er det maler Kam hos gauguin, og ved at klikke her møder vi på herregårdsauktion den »ukendte« maler Vantrugen. Hvilket smukt navn. Det har han ikke altid heddet, mener vi, denne vesterhavsmaler fra Løkken, en af Asger Jorns ungdomsvenner.

31. marts 2007
lauritz i Kolding har fjernet signaturen H.A. Brendekilde fra Mønsted-motivet herunder og ændret teksten.

30. marts 2007
Forfatteren, forlæggeren og mønteksperten Morten Eske Mortensen stævner møntklub
for diverse lovovertrædelser. Læs mere: http://grelbersforlag.dk/info/lovovertraederen8staevnet.htm 

30. marts 2007
kunstnyt.dk roser lauritz i Kolding

Det hele skal ikke være ris. Er der grund til ros, så kommer den også. Billedet herover er signeret H.A. Brendekilde, men den er Kolding-folkene ikke hoppet på og sælger det som ubekendt. Det er gode tegn. Det morsomme ved billedet er, at det er et typisk P. Mønsted-motiv, ikke et Brendekilde-motiv. Ekstra Bladets superekspert, Dorthe Taarup, ville sikkert have slugt billedet som et af Brendekilde. Hun havde i søndags omtalt en kopi af et kendt Mønsted-maleri og mente, det var en kopi efter Brendekilde. Klik ind til Kolding

29. marts 2007
Dementi vedr. Hofmeister. Se nedenfor

28. marts 2007
Bruun Rasmussen online
Er det virkelig et ægte uforfalsket
maleri af Knud Kyhn?

Det tror vi ikke på. 
Bruun Rasmussen: 713/470: Knud Kyhn: Bondegård ved en branddam, efterår. Sign. K. Kyhn. Olie på lærred. 48 x 36.
Solgt 27.3.07 for 1.000 kr. i hammerslag.
Se salget.


25. marts 2007
lauritz bliver ved og ved med at bilde folk ind, at Caprino er Niels Walseth. Det er det ikke.

De har fået det at vide utallige gange, alligevel fortsætter lauritz med at bilde potentielle købere ind, at fidusmalerier signeret Caprino er malet af Niels Walseth, hvilket de ikke er.
  Det må være forsøg på bevidst svindel at blive ved og ved med de samme forkerte oplysninger. Se det

23. marts 2007
Hvor befinder lauritz.com's afdeling for koordinering sig?
lauritz-dot-com skriver et sted, at alle afdelinger er koordineret på den måde, at alle oplysninger om kunstnernavne og årstal er lettilgængelige for alle afdelinger. Men hvor befinder »arkivhjernen« sig? Man skulle tro, det var i hovedafdelingen i Herlev. Men her ved de ikke, at Svend Drews er død for flere år siden. Og selv om de adskillige gange har fået at vide, at Svend Lynge ikke er Svend Drews, så kører de bare videre i samme spor. I det hele taget roder lauritz rund i familien Drews' pseudonymer. Hvornår Sv. Drews er død, ved de i andre afdelinger, har man set. Der er også forvirring omkring Axel Lind, der skulle være død i 1986, men lever i bedste vegående. Det gør Osv. Rasmussen også, men hos lauritz døde han i 1972. Osv. Rasmussen er et pseudonym, maleren hedder noget helt andet. I skrivende stund er der flere til salg på lauritz af maleren under hans rigtige navn. Johs. Meyer Andersen skrifter også mellem at leve og være død.
Meget tyder på den oplyste koordinering ikke er mange sure sild værd.
Og så skal det lige bemærkes, at Museumsbygningen (det er også lauritz) har taget sig sammen og sendt kunstnyt.dk de to kataloger, som de i første omgang havde »glemt«.

22. marts 2007
Luk lauritz.com i Helsingborg!

Varenummer: 958092
De fleste lauritz-afdelinger burde lukkes. Man kunne starte med den i Helsingborg, som gang på gang sætter ting til salg, som intet har at gøre med det, svenskerne påstår. Billedet herover er tilskrevet Wilhelm Bendz, men er et billigt amatørfidusmaleri, som absolut intet har at gøre med en af de fornemste danske guldaldermalere. For at kunne tilskrive til en bestemt maler, skal man have forstand på tingene, men i dette tilfælde afsløres det, at lauritz.com ikke aner noget som helst om ægte eller falsk. Ingen med bare periferisk kendskab til Bendz ville finde på at bringe hans navn i forbindelse med fidusmaleriet herover. Og så står der, at det er signeret á tergo, hvilket vil sige bagpå. Men der er ikke noget billede af bagsiden.
Udbyder man et billede som dette, kan man ikke undskylde sig med uvidenhed. Det er efter vores mening et bevidst forsøg på plat og svindel.
Se fidusmaleriet på lauritz-dot-com's fidusside

22. marts 2007
En ægte L.A. Ring

Kunstnyt.dk har fået flere henvendelser om billedet herover. Man mener, det ikke er L.A. Ring, fordi han ikke er kendt for at male nøgenbilleder. Iflg. H.Chr. Christensens fortegnelse har han imidlertid gjort et par stykker, i 1886 »Ung nøgen kvinde siddende på en sofa«, hvilket kun kan være det herover. Et andet har titlen »Ung nøgen kvinde i liggende stilling«. H.Chr. Christensen (ikke Christiansen, som Museumsbygningen skriver) var kontorchef og samler, og har udgivet flere fortegnelser i små oplag over danske malere: Ring, Zahrtman, Krøyer m.fl. Han døde i 1924.
Her på redaktionen tror vi fuldt og fast på, at det er en ægte L.A. Ring. Så vi kan altså også være enig med lauritz-folkene. Se det på lauritz.

21. marts 2007
Museumsbygningen vurderer værdiløs reproduktion til 20.000 kr.
Man bør være opmærksom på, at katalogteksten i papirudgaven vedrørende reproduktionerne omtalt 17. marts ikke er identisk med lauritz.com's katalogtekst på nettet. I papirudgaven er ikke nævnt, at det er reproduktioner. Men det har man vidst i Museumsbygningen før katalogerne blev trykt. Først da de bliver gjort opmærksom på det, retter de på nettet. Men kan naturligvis ikke i allerede trykte og udsendte kataloger.
Og så skal det lige nævnes, at kunstnyt.dk stadig ikke har modtaget de trykte kataloger. Man er altså fortsat fornærmet på Østerbro. Barnligt!

20. marts 2007
Hvad er gået galt?
Det er længe siden, lauritz.com og gauguin.dk har tilbudt falske malerier med navne som P.S. Krøyer, L.A. Ring, Vilh. Petersen m.fl. Mens vi venter på nye af slagsen, er vi leveringsdygtig i et par sjove.
Den ene handler om maleren Arup Jensen, som QXL har fundet ud af hedder Grup Jansen. Den anden er endnu sjovere. Det er gauguin.dk, der har solgt en litografi af Richard Morten J. Det er ham, vi andre kalder Rich. Mortensen, og som bekendt ikke er en af landets mest ukendte.
Se Grup Jansen og se Richard Morten J.

En ægte Richard Morten J.

19. marts 2007
Er det lauritz.com's vurderingseksperter?
Er det ikke lidt flot at vurdere malerier af Poul Pava til 25.000 kr?
Er de mon det værd? Er det lauritz eller Pava selv, der sætter den vist nok meget overvurderede pris?
Se et af dem

18. marts 2007
lauritz-dot-com har aflivet fup- og fidusmaleren Axel Lind...
lauritz: Axel Lind 1907-1984. Marinmotiv, olja på pannå, inglasad, signerad. 26 x 39 cm.

Snesevis af malere holder lauritz liv i selv om de for længt er afgået ved døden. Men nu har de slået Axel Lind ihjel få måneder før han ville være fyldt 100 år.
(For mange år siden afslørede fiduskunstens fjende Number One, Ekstra Bladets berømte anmelder Alex Steen, at Lind havde pyntet gevaldigt på sit cv med titler og andet, der var pure opspind).
Se den »døde« malers skilderi.

Snesevis af malere holder lauritz liv i selv om de for længt er afgået ved døden. Men nu har de slået Axel Lind ihjel få måneder før han ville være fyldt 100 år.
(For mange år siden afslørede fiduskunstens fjende Number One, Ekstra Bladets berømte anmelder Alex Steen, at Lind havde pyntet gevaldigt på sit cv med titler og andet, der var pure opspind).
Se den »døde« malers skilderi.

17. marts 2007
Museumsbygningen vurderer værdiløs reproduktion til 20.000 kr.

De skriver endda selv, det er en reproduktion. Og de fortæller ydermere det meste af den sande historie om Kosuths værk, som han fik oversat fra en dansk ordbog. Alligevel sætter de det til 20.000.
I dag kan alt sælges på onlineauktionerne. Har man ikke et ægte litografi, så klipper man et farvetryk ude af et katalog og sælger det som originalt. Det har vi set en af lauritz.com's eksperter gøre. Jo, det går godt i den branche. At Henrik Münster og Lennart Gottlieb vil lægge navn til at være en del af lauritz, er der mange der undrer sig over i branchen.
Kig på reproduktionen

Ikke malet af I.E.C. Rasmussen (lauritz)
Ikke malet af I.E.C. Rasmussen (lauritz)
(To forskellige)

Og gauguin.dk afslører, at de ikke aner det mest elementære om kendte malere. Køer og heste signeret N.Chr. har man set over 100 år på alle auktioner. Nu kan man man se et her, men de aner ikke, hvem det er. Pinligt!

16. marts 2007
Vi er sat på Museumsbygningens inaktivliste
Museumsbygningen har stoppet tilsendelsen af kataloger til kunstnyts redaktør. Det er første gang i 35 år, et auktionshus har gjort det. Hvad mon årsagen kan være? Men de har lige telefonisk lovet at sende de seneste to. Nu må vi se, om de kommer. Det er lidt dårligt, når de dagligt får den presseomtale, de selv ønsker.

16. marts 2007
Mere forsøg på bondefangeri fra lauritz
Det ligner en ægte Krøyer
– og det er det også, men...

Raderingen herover af Holger Drachmann er ikke at finde i kunstlitteraturen. Læs hvorfor, og hvorfor kunstnyt.dk anklager lauritz.com for bondefangeri.
Læs om den spegede sag

15. marts 2007
De er nu morsomme hos lauritz. Nu har de lige solgt en gipsbuste i porcelæn. Se den her

15. marts 2007
I 1900 var maleren slet ikke født

lauritz.com: Okänd konstnär, ca 1900. Varenummer: 951637.
Billedet er malet af en ret kendt dansk maler. Det er signeret med pseudonymet Ciro. Til gengæld lever det kvalitetsmæssigt ikke op til malerens sædvanlige standard. Han bruger også et andet pseudonym.

Jean le Van er ikke født i 1930, men 18 år før. Og han har været død i adskillige år. Jean le Van er et pseudonym. Varenummer: 933065  

Maler Hansen
er ikke nogen ukendt maler
Varenummer: 950337

Her på redaktionen tror vi ikke, billedet er malet af Axel P. Jensen. Varenummer: 950117

Hvem kender maleren Gelandi. Vi gør ikke.

14. marts 2007
lauritz.com bliver ved med
at sælge falske malerier

Her er et af dem, som lauritz.com forsøger at bilde potentielle købere ind er malet af Soya-Jensen, hvad det absolut ikke er. Motiv, billedbehandling og perspektiv (se bare murværket til venstre) er så amatøragtigt, at det gør helt ondt at sætte det i forbindelse med Soya-Jensen. Naturligvis er gengivelsen af signaturen uskarp og umulig at se. Og hvad betyder det, at der efter navn og årstal står betegnet? »Carl Martin Soya-Jensen 1860-1912 (betegnet)«. Varenummer: 931560

13. marts 2007
Verdens mest forfalskede
Ud af Corots samlede produktion på 5.000 malerier findes alene de 7.000 i New York

16.000 kr. fik lauritz.com 12.3. for billedet herover. Det havde de ikke fået, hvis ikke der sad et skilt med navnet Corot på rammen. Corot har ikke malet billedet, og det er heller ikke solgt for at være det. Men i stedet for at forstørre signaturen valgte lauritz at forstørre en dansk tekst bagpå, som enhver kan have skrevet. Det er ikke Corot, han kunne ikke dansk. Det ligner bondefangeri.
Varenummer: 939157

12. marts 2007
Er det ikke meget lavt vurderet?

lauritz.com: S. CARLSEN. Olie på lærred. Strandparti. Sign. S. Carlsen. 19 x 32.
Vurdering: 1.200 kr.
(Nu rettet til det korrekte: Schlichting-Carlsen)

Signaturen S. Carlsen kender alle ordentlige kunsthandlere. Der er faktisk tale om en ikke helt ukendt maler, som kan koste adskillige tusinde kr. Men lauritz kender ham åbenbart ikke, trods en helt typisk signatur fra malerens hånd.
Varenummer: 938174

Kun kendere kan tillade sig at tilskrive et maleri til en bestemt kunstner.
Billedet her har intet med Carl Bøgh at gøre. 

Selv om det ikke
er en af landets mest kendte malere, så er han dog så kendt, at enhver rigtig kunsthandler kender ham. Og signaturen er fuldt læselig. Se den.

11. marts 2007
Sætter sin troværdighed på spil
Nu har Ole Lindboe også solgt sig til Bengt Sundstrøm og lauritz.com
Læs mere

11. marts 2007
Mønteksperten Morten Eske Mortensens afsløringer i den numismatiske branche er at sammenligne med det, kunstnyt.dk står for i kunstbranchen læs hans seneste pressemeddelelse


10. marts 2007
Seneste nyt fra det billedblinde auktionshus lauritz-dot-com

lauritz: ANDERS ANDERSEN-LUNDBY. Olie på lærred. Landskabsparti med sø. Sign. A. Andersen. moteret på nyt lærred. 31 x 47 .
Endnu et forsøg på at sælge en forfalskning.
Andersen-Lundby har aldrig malet på den måde. Motivet er ikke hans, farverne er ikke hans, signaturen er ikke hans, intet på billedet er hans. Slet og ret endnu en forfalskning fra Bengt Sundstrøms falsknerifabrik. Hvor mange hundrede falsknerier har hans firma efterhånden solgt? Har nogen tal på det? Hvorfor f... blander Sundstrøms ansatte eksperter fra det gamle Museumsbygningen sig ikke, inden svindelen udføres? Kan de alle sammen godt lide at fuppe kunderne?
Kig på det falske


8. marts 2007
Ligger Slotskirken nu på Kgs. Nytorv? Ak ja!
Fortsat farce omkring Alfred Larsen – ikke malet af nogen af de to kendte Larsen  
lauritz aner ikke, hvad en parafrase er – her er det en simpel kopi efter Michael Anchers
»Vil han klare pynten« 

8. marts 2007
Det ligner vist ikke en ægte Haring

lauritz.com:
KEITH HARING, tecknad med märkpenna på papper. Signerad och daterad "Henry K. Haring 84" Bladstorlek 24x26, (67x67cm). Små veck på 2 hörner. Mitten av tavlan lite märke.
Dette er en deLuxe-vare af særlig kvalitet. Effekterne til deLuxe udvælges af Lauritz.coms eksperter fra Museumsbygningen. DeLuxe-varer kan efterses i de showrooms, hvor de er indleveret.

Er I nu sikre på, Henrik Münster, at den er god nok? Er den ikke noget løst tegnet i forhold til Harings normale produktion? Virker figurerne ikke lidt forkerte? Det synes vi her på redaktionen.
Kig her på Harings side.  
   Klik her til lauritz


4. marts 2007
For længst afdøde malere lever i bedste velgående hos lauritz.com
Det gælder blandt andre: Johs. Meyer Andersen, August Dencker, Sten Bille, Bernhard Rolfsted, Carl Hertz, Willer Jørgensen, Erik Østerberg, Evgenij Klenø og Preben Jørgensen

3. marts 2007
Hvem er Willy Nielsen? Det er der vist ingen der hedder. I hvert fald ikke maleren her 

Er det virk'lig en Carl Bille?
lauritz sælger det for at være malet af Carl Bille. Den tror vi ikke på. Kig selv med

2. marts 2007
Et par lauritz-skæverter:
Ikke malet af Alfred Larsen 1860-1946
Ikke malet af
Stoiloff (Adolf Baumgartner)

1. marts 2007
Og hvad er det så for noget?

Dette billede af Modigliani er lige solgt på lauritz.com for godt 2.000 kr. under beskrivelsen: »Amedeo Modigliani 1884 - 1920. Färglitografi, oramad. Komposition med en kvinna. Signerad i trycket, numrerad 152/300«.
2.000 kr. er mange penge for en reproduktion, der flyder på nettet til 150-200 kr. Ganske vist usigneret og unummereret. Men hvem har trykt signaturen, og hvem har sat nummer på? I hvert fald ikke Modigliani. Og man kan naturligvis ikke sælge det samme tryk i 300 nummererede eksemplarer, når billedet er fremstillet i måske flere tusinde. Værdien er den samme, tryksigneret og nummereret, som uden begge dele. Det er lidt for smart af lauritz.com.

Og lauritz opgiver ikke engang størrelsen.
Varenummer: 923614 
Se det samme billede et ud af mange steder

28. februar 2007
Fire tryk af Kvium klippet ud af bog budt op i 1800 kr.

lauritz.com: Michael Kvium: Offsettryk/plakattryk. Kompositioner. 19 x 19 cm. Natten til den 28.2. 2007 budt op i 1800 kr. Vi tror, det er billeder klippet ud af en kendt Kvium-bog til 348 kr. 450 kr. plus salær er mange penge for et farvetryk.
Se her

25. februar 2007
Ikke malet af Emil Krause

lauritz.com: Emil Krause 1871-1945 cd. parti med skibe. Varenummer: 934301

Og så bliver Jeppe Drews (søn af Svend Drews og barnebarn til Kai Drews, alle fra Jyllinge) nok lidt småsur over, at lauritz.com bare kalder ham 20.årh. Det er han ganske vist, men han har et fødselsår, som har været kendt i branchen i flere årtier. Se et foto af Jeppe

22. februar 2007
Lidt småting fra lauritz:
Han hedder ikke F Gaipari, men Gaspari.
Han er ikke italiener, men pæredansk

Vi vidste ikke, Taarnvang hed Olof. Mente, han hed Kurt. Vidste heller ikke, han stadig levede. Troede, han døde i 1992. Men hans dejlige datter Lulu lever i bedste velgående.

21. februar 2007
Mere fup fra lauritz-dot-com

Dette maleri forsøger lauritz at sælge som et ægte uforfalsket marinemaleri af Vilh. Bille, men det er ikke andet end en dårlig kopi. At vurdere en ægte Vilh. Bille (1864-1908), som den jo sælges for, til 2.000 kr., er endnu et tegn på, at lauritz ikke aner, hvad de har med at gøre. Havde det været ægte skulle vurderingen have ligget omkring 50.000 kr. Det, Bengt Sundstrøm er bedst til, er at skaffe sit firma presseomtale. Men det fortjener han slet ikke. Og det skyldes også kun, at pressen ikke aner, hvad der foregår i hans firma. Varenummer: 929880

18. februar 2007
Tre ekstranumre fra lauritz-dot-com
Otto Olsen er ikke ubekendt
Denne maler er heller ikke ubekendt
Og Sven(d) Lynge er stadig ikke Svend Drews
(Nu har de fundet ud af, at Sven(d) Lynge er identisk med Frederik Drews. Det er også korrekt, men det er et spørgsmål om det pågældende billede overhovedet er malet af Frederik Drews. Det ligner ikke hans stil, og slet ikke hans signatur, her som Sven, uden d).

18. februar 2007
Findes der mon nogen slagter som ikke ved, hvad en mørbrad er?

Næppe, men der findes kunsthandlere, som ikke ved, hvem der signerer som herover. Det er ikke Danmarks største kunstner, men til gengæld en af de mest produktive og hurtige, hvilket gav ham et specielt tilnavn. Han har opereret i adskillige årtier, og er en maler, man støder på ustandseligt. Men lauritz i Helsingør hender ham ikke. Han malede i øvrigt også marinebilleder under samme pseudonym, som en anden maler benyttede. Klik

17. februar 2007
Fuldt signeret, men lauritz-folkene kan åbenbart ikke læse

Signaturen på dette maleri er så tydeligt, som det kan være. Alligevel sælger lauritz.com det som ubekendt. Og endda i Sverige. Maleren er nemlig svensk, men har studeret på Kunstakademiet herhjemme. lauritz: Okänd konstnär, 18/1900-tal, Sverige Varenummer: 923534

16. februar 2007
Lidt småtterier fra lauritz.com's research-eksperter
Jørgen Luplau Janssen er ikke født i 1869 og død 1927. Det er flere årtier forkert
Finn An er ikke nogen ubekendt maler

15. februar 2007
Denne Chmielinski-forfalskning solgte lauritz.com 13.10. 2005 for 3.600 kr.

Nu er den sat til salg hos eBay af en amerikaner. Artfakes.dk er ikke opdateret siden eBay stoppede de værste kunstsvindlere, men billedet findes stadig på siden. Se det på artfakes.dk Og på eBay.com  

14. februar 2007
Hvilket er det ægte?
   
Billederne herover viser et udsnit fra to litografier af Jørgen Nash. Det er et litografi udsendt i 200 eksemplarer. Men der er noget underligt ved dem. De har nemlig samme nummer: 82/200. Hvilket er det ægte? Eller er de begge ægte? Læs mere

13. februar 2007
Det går fortsat forrygende hos lauritz
Seks »japanske« postkort til en 10'er stykket solgt for små 3.000 kr.
De var kun vurderet til 4.000

lauritz.com: »Ando Hiroshige. 6 st. japanska träsnitt, handkolorerade«. Se nærmere på investeringskøbet. Varenummer: 909853

12. februar 2007
Dagens fantastiske lauritz
fra Odense-eksperterne
Ligner det et 150 år gammelt maleri?

Nej, det gør det ikke. Og slet ikke et maleri af H.J. Hammer, der bestemt ikke malede på den måde.
lauritz: »Hans Jørgen Hammer (1815-82) haveeksteriør, 1858«. Varenr. 916544

11. februar 2007
Til salg hos lauritz-dot-com
Malet med svindel som formål

lauritz.com: »Valeri Krilatov. Barn vid stranden. Oljemålning på duk 50x60 cm, signerad. 48x58cm«
Varenummer: 914285

Det er meget svært at forestille sig, at billedet herover er malet med andet formål end svindel. Det er en næsten identisk kopi af Lauritz Tuxens maleri solgt hos Bruun Rasmussen i december 2006 for 1,2 mio. kr. (Herunder). Ingen steder fremgår det, at det er en kopi, men er signeret med kopistens eget navn (formentlig). Det kan ikke udelukkes, at det grove motivtyveri en dag havner med en falsk signatur hos en ikke-kyndig og sælges som ægte Tuxen. Det er uanstændighed ud over alle grænser, og endnu et eksempel på Bengt Sundstrøms totale ligegyldighed over for hæderlig forretningsgang.

Klik her for at komme til fupbilledet

8.  februar 2007
lauritz.com's eksperter imponerer igen
Både tryk og litografi

lauritz.com: »JENS JUEL . Litografi. Portræt af kvinde.Tryk sign. Juel tegnet 1785. Vurdering 1000 kr. Varenummer 914527«.
Billedet herover kan ikke både være et tryk og et litografi. Det er ikke et litografi, men et rent tryk, en reproduktion, gengivet i farver i »Juleroser« 1922, hvorfra det sandsynligvis er klippet ud. Redaktionen har ikke kendskab til, at det har været afbildet andre steder. Damen heder Anne Cathrine Maaløe, født Basse, og gift med sognepræsten i Gamborg, Mads Peter Pedersen Maaløe. Originalen er sortkridt og pastel og ejes af Kobberstiksamlingen. 1000 kr. for et tryk fra et julehæfte er en pæn pris.
I øvrigt fandtes litografiet ikke i 1785, det blev først opfundet i 1798 af tyskeren Alois Senefelder. Før den tid arbejdede man med Kobberstik og raderinger. Men Juel-billedet er et tryk fra et blad.
Gå til lauritz.

7. februar 2007
Ingen auktionshuse kender forskel på Alfred Larsen og Alfred Larsen
To malere hedder Alfred Larsen, men ingen auktionshuse kan finde ud af, hvem der er hvem. Og det gælder faktisk ALLE huse. Kan man ikke fange den ellers iøjnefaldende maleriske forskel, så kan man altid se på signaturen. Den gamle og den nyere Alfred Larsen signerer forskelligt. Det er skrevet i Kunst under hammeren flere gange, og det har stået her på siden utallige gange. Men i 99 ud af 100 tilfælde er det den forkerte Alfred Larsen, man sælger. Som nu lauritz gør her, hvor man skriver Alfred Larsen 1860-? Helt skørt.

6. februar 2007
Fra lauritz-dot-com's ukendte verden
Er A. Wennerberg ubekendt?
Det vidste vi ikke.
Og hvem mon signerer SSC og maler skibe?
Har han ikke også en bror, der maler skibe?

3. februar 2007
Emilie Mundt var ikke fidusmaler

Den slags trommesalskunst malede Mundt ikke. Men det ved lauritz.com ikke, da lauritz-dynastiet ikke ved ret meget om kunst. Enhver kan som bekendt gå lige ind ad døren og bilde de uvidende lauritz-folk hvad som helst ind.
Her har en eller anden i Næstved fortalt dem, at det er malet af Emilie Mundt. Ak ja, ak ja, ak ja!
Se det fine Mundt-maleri. Varenr. 910655.

2. februar 2007
Er Bengt Sundstrøm selv begyndt at male?

Billedet herover forsøger lauritz.com at sælge som et ægte uforfalsket maleri af en af landets berømte kunstnere, Th. Niss. Men det har ikke en disse med den maler at gøre. Det er utroligt nemt at narre lauritz til at sælge hvad som helst. Det er det naturligvis, når de ikke selv aner en dyt om noget. Her er det »eksperterne« fra Helsingør, men det er ens i alle afdelingerne. I Herning fx er afdelingens »kunstekspert« kendt for at klippe reproduktioner ud af kunstbøger og sælge dem som originale litografier. Jo, der er stil over lauritz-dot-com. Kast et kig på den falske Niss.


26. januar 2007
lauritz.com opkræver ulovligt penge til CopyDan.
CopyDan skal kun have penge for salg af værker af kunstnere og arvinger, hvis disse har en aftalelicens med CopyDan. Og der skal naturligvis ikke betales følgeretsvederlag for ubekendte kunstnere. Hvor skulle CopyDan sende de penge hen? Samme forhold gør sig gældende med gengivelse af arbejder af kunstnere og arvinger, der ingen aftale har med CopyDan. Men det er ikke aktuelt for lauritz's vedkommende, da de har ret til at afbilde, når der er tale om salg.
Hvor mange millioner har lauritz.com indkasseret ulovligt? Og de har næppe sendt pengene til CopyDan. Konstant kan man hos lauritz.com se salg vedføjet cd ulovligt, værker der ikke skal betales for, men som lauritz alligevel opkræver.

25. januar 2007
Mere guf fra lauritz-eksperterne
Et rent fidusbillede, ikke malet af svenskeren Anselm Schultzberg

lauritz.com: Anselm Schultzberg 1862-1945. "Tidig morgon" Dalarna, olja på duk, signerad Schultzberg.
49 x 64 cm.
Uha, uha! Det har aldrig forladt Schultzbergs atelier.
Det går jo fortsat godt for Danmarks største auktionshus, lauritz-dot-com...bare man ikke går i detaljer.
Se det skønne vinterstykke.

25. januar 2007
Ligner ikke smykker af Bent Exner

lauritz.com: »Bent Exner. Smykkesæt af sterling sølv prydet med fire kegleformede, cabochonslebne ametyster, best. af hals- samt armring. 12 x 13 cm(halsring), Ø 6 cm(armring) (2) «. Solgt i dag for 8.800 kr.
Vi tror ikke, de er lavet af Bent Exner, men af Anni og Bent Knudsen i 1956. Se salget.

22. januar 2007
Viggo er vist ikke helt ukendt

lauritz.com: UBEKENDT KUNSTNER. Olie på lærred. Komposition fra Nordstrand, Skagen. Usign. Bag på blændramme skrevet Viggo .... samt Nutiskunst Kunstmuseet 1941.

Her på redaktionen tror vi ikke, maleren er helt så ubekendt, som lauritz-eksperterne vil gøre ham til. Vi tror, han er søn af en meget kendt museumsmand. Og vi tror også, billedet har været udstillet på en sommerudstilling på Statens Museum for Kunst i 1941. Så kan der vist ikke hjælpes mere. I øvrigt er det et smukt maleri. Se på salget.

21. januar 2007
Hos lauritz-dot-com kan de ikke læse

Ifølge lauritz-dot-com er de to billeder herover malet af en ubekendt og signeret K. Møller. Har man gået bare fire år i skole, vil man straks kunne se, at der absolut ikke står Møller. Maleren er en kendt københavnermaler, der næsten udelukkende malede fra København, men motiver fra provinsen kendes. Signaturen er let at læse, men det kan lauritz åbenbart ikke. Og de kender heller ikke den velkendte maler. Ak ja! Se den »ubekendte« maler. 
FLOT! lauritz-dot-com fandt en, der kunne læse, at der stod Molter og ikke Møller. Var den svær?

16. januar 2007
Birksø hedder ikke Birksø

Billedet herover er signeret C. Birksø, men det hedder maleren ikke. lauritz.com opgiver årstallene 1909-63, men hvem dækker de over? Historien om Birksø er fortalt før af kunstnyt.dk's redaktør. Det er en historie om en maler, der fortsatte med at male efter sin død. Men burde lauritz.com ikke oplyse, hvem Birksø reelt er? Måske ved de det ikke, men når de har fødsels- og dødsår, så må de have det eller andet sted fra. Kom så med det, I kære lauritz-eksperter!
Klik ind på Birksø hos lauritz


14. januar 2007
Hj. Andersen er ikke helt ukendt
Men er man ikke meget inde i branchen, kan det ikke forventes, man kender ham. Trods dansk er han mærkeligt nok omtalt i leksikonnet »Svenska Konstnärer«, hvor der står hans fulde navn og fødeår. Her på redaktionen kender vi ikke dødsåret, men ved han malede i 60'erne og sammen med sin kone havde en antikvarboghandel i Falkonér Allé på Frederiksberg. Svenskerne skriver, at han er autodidakt og har »udfört välstämda och velkomponerede blomsterstycken«. Han malede også under flere pseudonymer, og hans billeder sås ofte på kroudstillinger i »gamle dage«. Han har malet i tusindvis af den type blomsterbilleder. Fiduskunstens fjende Number One, afdøde Alex Steen, ville uden tvivl betegne ham som fidusmaler, og en vurdering på 1.000 kr. er vist lidt i overkanten. Se billedet

12. januar 2007
Amatør-research'erne fra
lauritz-dot-com virker evnesvage

Ubekendt Dansk Kunstner 1900-tallet Varenummer: 892679 Beskrivelse: UBEKENDT KUNSTNER. Olie på lærred. Portræt. Sign. J.V.K 1913. På blændrammet skrevet: "Jo Valeur Kyhn". 41 x 39.
Er det ikke bare fantastisk! Fuldt signeret med oplysning om malerens navn. Alligevel får potentielle købere at vide, at kunstneren er ubekendt. Det er pinligt at se, hvordan lauritz-dot-com fører sig frem som nokkefår, der ikke er i stand til at researche, som enhver 14-årig skolepige kan finde ud af. Nu vil vi hjælpe lidt i anledning af weekenden, ved at bede om at klikke her og så skrive Kyhn i søgefeltet. Hvis man så ikke kan finde ud af, hvem maleren er, bør de skyndsomst opsøge deres gamle skole og få skolepengene tilbage. Så vil de aldrig kunne finde ud af noget hos lauritz.
Gå til lauritz i Århus

12. januar 2007
Nyt fra Webdane:
En fredag formiddag hos lauritz.com
Læs Allan Nobels underholdende studier på en ganske almindelig blæsende fredag. Klik her.

12. januar 2007
Er det ikke lidt usædvanligt, at et tryk er originalt signeret og nummereret? 
Og blev han virkelig så gammel?


lauritz' beskrivelse: SVEND WIIG HANSEN. Offsettryk 269/300. Figurkomposition. Sign. i bly Svend Wiig 90.
Hvad er dette for noget? Et nummereret tryk eller et litografi? Kig på det.

Vupti! Straks blev Wiig Hansen 100 år yngre

10. januar 2007
Varemangel hos lauritz?
Der bliver færre og færre malerier til salg hos lauritz-dot-com. Er der endnu ikke kommet gang i butikken i det nye år, eller har kunderne mistet tilliden til Danmarkshistoriens mest utroværdige auktionshus gennem tiderne? Intet auktionshus herhjemme har væltet så mange falske malerier og forkerte oplysninger på markedet som lauritz.com.
Og det er den virksomhed en DR-journalist med lukkede øjne skamroser i en ny bog? 
Det hedder sig, at alle lauritz-afdelinger samarbejder og tilpasser deres viden. Hvordan kan det så være, at to billeder af zigøjnerpiger sælges som ubekendte, med utydelige signaturer, som de skriver, når lauritz. com har haft utallige billeder af samme maler til salg med det rigtige navn oplyst. Det er da utroligt sløset og vidner bestemt ikke om nogen som helst form for gensidig research.
Det ene ligger her, det andet her.
(Nu har lauritz-supereksperterne minsandten fundet ud af, de to er malet af Bendt Lauridsen. Hvorfor skrive de ikke det, når billederne lægges på?)

9. januar 2006
Er Vibeke Hartkorns næsegruse beundring for Mette Rode årsagen til, at Danmarks Radio aldrig har sagt et kritisk ord om lauritz.com?
I sin bog PowerQvinder, lige udkommet, sætter Vibeke Hartkorn lauritz.com's Bengt Sundstrøms kæreste, Mette Rode op på en piedestal. Det er ikke betryggende, at journalister i Danmarks Radio i den grad mangler indsigt i den virkelige verden. Hvordan kan en seriøs journalist bare drømme om at skrive rosende om nogen tilknyttet lauritz.com? Og så endda selve chefens forlovede. Her ser vi måske forklaringen på, at lauritz.com’s mange fupsalg aldrig er havnet i TV-avisen eller at Kontants Klaus Bundgård Poulsen aldrig har stillet nærgående spørgsmål til lauritz.com's eneejer, Bengt Sundstrøm.
Skulle nogen have glemt, hvordan Vibeke Hartkorn ser ud, så klik ind på
hendes egen hjemmeside.
Vi har sendt en til-orientering-mail til både Vibeke Hartkorn og Klaus Bundgård Poulsen.

6. januar 2007
Eli Bjergsted er ikke en ubekendt maler
Hans kone er dog mere kendt.  For snart mange år siden rejste han og konen, som pudsigt nok også hedder Bjergsted (men ikke Eli) til England. Siden hørte man ikke meget til dem. Kig på signaturen. Ligner den ikke en anden malers? Se den »ukendte« Eli på lauritz.com

5. januar 2007
Bengt Sundstrøm burde oprette en research-skole for sine amatørsælgere
Konstant udbydes der på lauritz.com billeder til salg af Ernst Friis og Dagfin Sidselrud. Flere steder er Friis født i 1888 og Sidselrud i 1899. Ved man noget om de »to« malere, så er begge årstal første klasses humor. For det første er de helt forkerte, og for det andet er det så let som at pille sig i næsen at finde frem til det rigtige. Det er meget svært at forestille sig, at nogen hos lauritz på noget tidspunkt vil opnå noget der bare ligner periferisk kendskab til den branche, de har valgt. De fremtræder alle som en flok talentløse sælgere, der fagligt ville klare sig bedre som skopudsere. Det kan læres på en times tid.

4. januar 2007
Kan nogen hos lauritz-dot-com
bruge betegnelsen: Tilskrevet?

Billedet herover har lauritz.com tilskrevet Hjorth Nielsen, men det kan de ikke. For at kunne tillade sig det, skal man vide, hvad man har med at gøre. Man skal være professionel kunstekspert, og det er ingen hos lauritz. Museumsbygningen har sådanne, men de blander sig ikke i lauritz' amatørafdelinger rundt omkring. At tilskrive et maleri en bestemt kunstner betyder, at man er en smule usikker, men alligevel mener, at sandsynligheden er stor for at det er den pågældende.
Her på redaktionen kunne vi ikke drømme om at forbinde ovennævnte maleri med Hjorth Nielsen, selv ikke som 17-årig. Det er ikke hans stil, og signaturen oser langt væk af at være konstrueret. Så sjusket har Hjorth Nielsen aldrig signeret. Og han har heller aldrig malet på den måde.
Klik på billedet   NU ændret til ubekendt maler

2. januar 2007
Hvad er det, lauritz-dot-com sælger?

Ser man på bunden, ligner det ikke noget fra 1800-tallet. Og læser man salgsgasteksten, kan man kun få det indtryk, at vasen sælges for at være den samme som afbildet i den viste bog. Men det er ikke en og samme vase, det ser kvikke med det samme. Så er der et brev fra Sotheby's, der tydeligt fortæller, at huset ikke har set vasen, og at den oplyste vurdering kan blive helt anderledes, hvis dette sker. Og hvad er det for et sløret fotografi? Hvilket formål har det? I skrivende stund er der budt omkring 34.000 kr. Meget tyder på, nogen er ved at blive fuppet af lauritz.com, som det er set utallige gange før. Kig engang til på vasen.
(Vurderingen var sat til SEK 200.000 (DKK 159.000) og solgtes for SEK 80.000 (DKK 63.800). Et pænt stykke fra vurderingen, og en pæn pris for en kopi, der påviseligt ikke var samme vase, som gengivet i den illustrerede bog afbildet på lauritz.com’s side)

31. december 2006
Ikke malet af O.A. Hermansen

lauritz.com: »O. A. Hermansen ( 1849-1892): Bøgeskov med kvinde med parasol og dreng der fisker. Sign.
Klik her >Varenummer: 887712«.
Maleriet er ikke malet af en dansk maler, hvilket tydeligt fremgår af figurernes påklædning. Her på redaktionen tror vi, det er en engelsk »fidusmaler«, som lauritz-dot-com uden videre har gjort til dansk. I hvert fald er det ikke malet af O.A. Hermansen, der malede helt anderledes. (Kolding-afdelingen har samme »bestyrer« som Odense-afdelingen, hvor man råder over kunsthistorikeren Lise-Lotte Blom. Hvad siger hun? Eller for den sags skyld Museumsbygningens eksperter, som lauritz' eneejer, Bengt Sundstrøm, har købt for et tocifret millionbeløb?)

30. december 2006
S.E. Hendriksen fra Greenland Art Review anklager lauritz.com for svindel med russisk vase

Øverste del af vasen.
På sin hjemmeside skriver Hendriksen:
»Lauritz.com har overgået sig selv. Moral og etik er et ukendt begreb i deres kunstforståelse! Med mindre beskrivelsen er det pure opspind, sælges denne sjældne antikvitet, som faktisk er stjålet bevismateriale i en mordsag og efter Greenland Art Review's mening stadigvæk tilhører The Hermitage, St. Petersburg, Rusland«.
Læs mere

27. december 2006
Den her er vist ikke en helt ægte Jan Rawicz

Rawicz er en dårlige udgave af Wladyslaw Chmielinskis polske motiver, men så dårligt som billedet herover har vi her på kunstnyt.dk aldrig set noget af Rawicz. Vi tror, det er en ringe kopi. Se den hos lauritz

21. december 2006
For længst afdøde malere lever i bedste velgående hos lauritz.com:
Blandt andre Kai Pihl, Erik Østerberg, Budde Nielsen, Per Ib Gravfort, Harry Bonde Pedersen og Johs. Meyer Andersen. Og Ernst Friis synes fortsat meget produktiv trods sine 118 år. Næsten lige så flittig som Roald Hansen med sine kun 68 år. Og igen, igen: Alfred Larsen (1860-1946) har aldrig malet et eneste af de snesevis af malerier, lauritz.com har sat til salg under navnet. 

19. december 2006
Igen en lauritz-auktion stoppet før tiden. Denne gang one dollar-mønter
Kan Bengt Sundstrøm komme 12 år i fængsel?
En one dollar 1804 kan koste flere millioner kr. Men lauritz.com har forsøgt at sælge en og ni andre årgange for en vurdering på 2.000 kr. Er den og  de andre fra årgangene 1798, 1799, 1800, 1804, 1859, 1872, 1876, 1879, 1885, og 1890 ægte. Er de ikke, er sagen alvorlig.
Nu er auktionen lige afsluttet før tiden. Hvorfor?

Nationalbanken: Strafferammen forfalskmøntneri »Falskmøntneri eller forsøg på samme kan straffes efter straffelovens §§ 166-168. Strafferammen for falskmøntneri er på 12 års fængsel, hvilket er en af straffelovens højeste strafferammer. Domstolene idømmer typisk ubetinget fængsel – både for at fremstille og udgive falske penge og for at medvirke hertil. Straffelovens bestemmelser gælder også for forfalskninger af udenlandske sedler og mønter«.
Se det stoppede salg hos lauritz 
Læs om one dollar

18. december 2006
Kun lauritz-eksperterne har vist hørt om maleren Birthe Kærslund 20. årh.
Kender andre hende, så kontakt redaktionen
Se et af »Kærslund«s malerier
Sidste: Nu hedder hun Kærsgård ét sted i teksten, men stadig Kærslund et andet sted. Kært barn har mange navne.

18. december 2006
Mangler der ikke noget?

Er det en skitse? Eller hva'! Mangler der ikke lidt genskin i vandet hist og pist? Der er yderst til højre, men ikke i resten af billedet. Eckardt var en habil marinemaler. Ku' han glemme det meste af motivet? Halvfærdige skitser signeres normalt ikke.
Lauritz' beskrivelse: 
CHRISTIAN ECKARDT Olie på lærred, Havneparti, sign. C. Eckardt 1874, 20 x 27 cm. Se billedet hos lauritz  

18. december 2006
lauritz-dot-com lyver

Auktionen over Ring-motivet »Bedsteforældrenes søndag« er ikke afsluttet, men afbrudt før tiden. Fornuften har rådet, og lauritz har ikke turdet lade auktionen gå tiden ud og sælge en kopi, som de har vurderet til 200.000 kr. Maleriet er kopieret af L.A. Rings svigersøn, maleren Hans Hempel (1888-1963) i 40-50erne. Samme svigersøn kopierede også »Kalkemanden«, begge fortræffeligt malet, men for eksperter med afslørende detaljer. 
Lauritz-dot-com er verdens bedste sted at sælge forfalskninger, fordi de ikke råder over nogen, der kan se forskel på et avisbillede og en ægte Rembrandt. Se lauritz' seneste nederlag.

17. december 2006
lauritz-dot-com om lauritz-dot-com's eksperter:
»
De arbejder med afsæt i specialviden, erfaring og bedste overbevisning. Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens (tidligere ejerskab) og via opslag i vores Lauritz.com database med nu over 500.000 salg«.
Redaktionen på kunstnyt.dk spørger:
Hvor har man undersøgt »
Bedsteforældrenes søndag« herunder, som lauritz' eksperter med specialviden påstår er et ægte kunstværk af L.A. Ring, malet i 1898?
Det må potentielle købere have krav på at vide. Kom så med de »nøje undersøgelser« omkring dette maleri, eneejer og fhv. diamantinvesteringshandler Bengt Sundstrøm!
Det ligger her

16.12. 2006
Den manglende proveniens
lauritz-dot-com kan ikke finde proveniensen til
L.A. Ring-motivet omtalt længere nede. Museumsbygningens deLuxe-eksperter kan heller ikke. En proveniens på et maleri malet i 1898 af en af landets mest berømte malere er en nødvendighed for troværdigheden. Man skal vide, hvor det kommer fra, tidligere ejere eller anden klar dokumentation for billedets ægthed. Den dokumentation har lauritz.com ikke kunnet fremlægge, hvorfor vi her på kunstnyt.dk holder fast på, at maleriet er en kopi. Og vi mener endda at vide, hvem kopisten er. En bestemt person har malet flere af Rings kendte motiver, bl.a. Kalkemanden, en kopi Sotheby's måtte trække tilbage fra en auktion i London. På artfakes.dk kan læses om sagen. Klik her
I skrivende stund, lørdag den 16.12.06, er der budt 105.000 kr. for billedet, som for nyligt solgtes for 50.000 svenske kroner i Göteborg. Men også her uden nogen form for proveniens.

15. december 2006
De vader fortsat i uvidenhed, fup og fiduser
lauritz.com er et auktionshus som dagligt bondefanger køberne og er amatøragtigt styret af uvidende folk som ikke kender til  det mest elementære om det de sælger

Billedet herover er lige solgt for 3.600 kr. mod en vurdering på 6.000. Det er solgt som malet af Wenzel Tornøe (lauritz staver det Wentzel, med t), men har ikke noget med den maler at gøre. Wenzel Tornøe var figur- og genremaler og malede ikke landskaber. Ifølge lauritz er det signeret W.T., men enhver kan se, det er V.T. Samtidig opgiver man hans årstal som 1847-1933 til trods for, at han levede 1844-1907. Årstallene 1847-1933 passer imidlertid på hans kone, Elisabeth Tornøes, men som heller ikke malede på den måde. Lauritz-dot-com er en rodebutik, hvor eneejeren Bengt Sundstrøm synes totalt upåvirket af alt det snavs og talentløshed, der forekommer i hans firma.
Se solnedgangen varenr. 879379

14.december 2006
Seneste nyt fra lauritz-dot-com
Er de både billedblinde og analfabeter
Ikke malet af Arne L. Hansen. Se hvorfor.

Varenummer 884766 
Bør politiet ikke snart lukke Bengt Sundstrøms kunstcirkus? Har hans firma andet formål end bondefangeri og groteske misinformationer?
Nu rettet til det korrekte, Arne A. Hansen

14. december 2006
Til lauritz.com: Kom så med den proveniens på »Ring-maleriet« afbildet herunder!
Nu har lauritz-eksperterne fjernet henvisningen til Hertz' Ring-bog. Det var altså usandt, hvad de skrev, da det påviseligt ikke er samme maleri. Så skriver lauritz: »Omtalt i bogen af Bengt Arne Person: Lysets malere 1999 på side 104«. 
Er billedet gengivet i bogen? Kig lige efter! Mon ikke det kan tænkes, at det ikke er lauritz' maleri, men det på Kunstmuseet, Person omtaler?
Indtil lauritz.com har ført bevis for, at det er et ægte Ring-maleri, tror vi her på redaktionen, at det er en dygtigt udført kopi. Og så er den ikke 200.000 kr. værd, men omkring et par tusinde.

14. december 2006
For få dage siden blev der på lauritz.com budt 27.000 kr., 32.400 med salær, for raderingen med Krøyers selvportræt. I øjeblikket, 14.12.06 kl. 01:00 er der tre af samme radering under hammeren:
Varenr: 880309 vurdering 4.000 kr., budt 975 
Varenr: 876575 vurdering 2.000 kr., budt 325 
Varenr: 877007 vurdering 3.000 kr., budt 650 
Mon de kommer op på 27.000 kr.?

13. december 2006
Bevis for lauritz.com's grove misinformation

Den dårlige gengivelse herover til venstre viser et udsnit af maleriet herunder gengivet i Peter Hertz' Ring-bog fra 1932, og til højre det til salg hos lauritz. Her kan man i løbet af et øjeblik se, det er to forskellige billeder blot ved at sammenligne kvindens hårtop, der på lauritz' billede rager op i billedet på væggen bagved, hvilket ikke er tilfældet på det i bogen. lauritz.com's oplysninger er altå afsløret som falske. Det er ikke samme maleri, som påstået af deLuxe-eksperterne. Adskillige andre detaljer er forskellige på de to malerier, men én afvigende detalje er nok til afsløringen. Måske er Museumsbygningens deLuxe-eksperter ikke så store eksperter, som de og Bengt Sundstrøm gerne vil have kunderne skal tro.

13. december 2006
Er det mon en ægte L.A. Ring?

lauritz.com's beskrivelse: »LAURITS ANDERSEN RING. Olie på plade. "Bedsteforældrenes søndag" Karrebæksminde 1898. Sign. L.A. Ring 1898. Afbilledet i bogen af Peter Hartz s. 317. 62x51 cm.«.
På Statens Museum for Kunst har de et tilsvarende motiv, købt i 1898, og som måler 63x52,5 cm. Altså stort set samme størrelse som det hos lauritz.
Her på kunstnyt.dk vil vi ikke udelukke, at billedet herover er en dygtigt lavet kopi af Kunstmuseets. Vi tror ikke, Ring malede to helt ens motiver i samme størrelse. Det er han ikke kendt for.
En anden ting, der gør os mistænksomme er, at Museumsbygningens eksperter oplyser, at deres er gengivet i Hertz' Ring-bog fra 1934 side 317. Det er ikke korrekt. Det i bogen er det, lauritz henviser til solgt i 1990. Det var imidlertid i oktober 1989 auktion 530/281 hos Bruun Rasmussen. Og det måler 33x27,5 cm, solgt for 74.000 kr.
Mon ikke, lauritz-dot-com skylder os alle en klar proveniens til det maleri, de sælger for at være en ægte L.A. Ring? Det er malet på plade, skriver de. Hvilken type plade? Masonit? Gå til lauritz.

13. december 2006
Hvad laver kunsthistorikeren Lise-Lotte Blom hos lauritz-dot-com?
Lise-Lotte Blom svarede hurtigt på kritikken af hendes manglende overvågenhed med falske billeder fra Odense-afdelingen med følgende:
»Jeg vil gerne rette en misforståelse. Jeg er ikke ansat som rådgiver i Lauritz.com Odense. Jeg er ansat i Lauritz.com Odense for at have kontakt til billedkunstnerne og for at have kontakt til brugerne. Jeg har ikke ansvaret for hvorledes forskellige journalister fortolker forskellige situationer«. 
Så kunne vi her på kunstnyt.dk finde på at spørge, hvad det er for en kontakt til billedkunstnerne, hun taler om. Os bekendt er lauritz.com udelukkende et online-auktionshus, hvor sælgerne sætter deres ting til salg. Og når hun taler om kontakt til forbrugerne, er det så ikke en kontakt, der vedrører de billeder, de kommer med? Fx Krøyers tryk med en falsk signatur, omtalt herunder? Vi tror, at Lise-Lotte Blom med sit forvirrede »forsvar« vasker hænder i alt det vand, hun hælder ud af ørerne. Hvilke journalister er det fx, hun omtaler? Er det den person, der i Fyns Stiftstidende citerede hende for, at kritikken af lauritz.com var helt urimelig? Eller er det kunstnyt-dk's journalist, der dagligt afslører lauritz.com's fup og bedrag?
Og hvorfor er lauritz.com's eneejer, fhv. diamanthandler Bengt Sundstrøm altid tavs? Bestiller han ikke andet end at tælle penge og studere aktiekurser?


12. december 2006
Billedet bør destrueres

Seneste: 
Nu er teksten ændret til: Auktionen er afsluttet


Som omtalt herunder (11.12.) er der ikke tale om et litografi, men en billig reproduktion påsat en falsk signatur. Nu har man stoppet auktionen, men vil sælge det igen om et par dage, skriver lauritz.com. Men den eneste måde at sætte det på igen vil være at klippe den del af med den falske signatur og sælge det som det det er, et tryk, en reproduktion til en værdi af ikke over 100 kr. Som billedet fremtræder nu er der tale om grov kunstforfalskning, som burde resultere i en politianmeldelse.
Se den nye tekst på lauritz.


12. december 2006
Samme Krøyer-radering lige solgt for 32.400 kr. inkl. salær nu vurderet til 4.000. I skrivende stund (kl. 23:55) er der budt 900 kr. Mon den også kommer op i samme pris?
Klik her

11. december 2006
Opfordring til kunsthistorikeren
Lise-Lotte Blom: Forlad omgående lauritz.com som rådgiver i Odense, inden du ødelægger dit omdømme
For nylig udtalte du til pressen, at kritikken af lauritz.com var urimelig. I en telefonsamtale fortalte du, at du kun udtalte dig om Odense-afdelingen. Hvilket imidlertid ikke fremgik af avisartiklen.
Som rådgiver for lauritz.com, Odense, er du nu direkte involveret i grov kunstforfalskning.
Hvorfor du er det, kan du læse HER

11. december 2006
Bengt Sundstrøms deLuxe-eksperter fra Museumsbygningen har vurderet maleriet herunder til 80.000 svenske kr.

Men det har ikke noget med den svenske maler Sture Lundberg at gøre. lauritz.com's beskrivelse:
»
Sture Lundberg, 1900-1930. Skogsinteriör. Olja på duk, signerad a tergo, 72 x 56 cm. (89 x 73 cm.)
Dette er en deLuxe-vare af særlig kvalitet. Effekterne til deLuxe udvælges af Lauritz.coms eksperter fra Museumsbygningen«. Varenummer: 875530


10. december 2006
Helt ubekendt kan man vel ikke være med 3/4 side omtale i Weilbach...

Det ligner vist noget fra Sverige, sku' man tro.
Kig grundigt på den »ubekendte«, klik her
Sidste nyt: Nu har lauritz-eksperterne minsandten fundet ud af, at billedet er malet af Wyke, hvilket det også er. Men det er jo tydeligt signeret, så hvorfor oplyser man ikke det med et samme?

9. december 2006
Noget af det bedste set af maleren

Udsnit: Dette maleri er ikke malet af en ubekendt, som påstået af lauritz-dot-com. Men kender man ikke signaturen, kan det være svært at gætte maleren. Det er nemlig meget atypisk for den pågældende, den jyske hurtigmaler. Men her har han kælet for fremstillingen, sikkert hans egen hund.
Han er ikke nogen dyr maler, men dette bør koste lidt mere end sædvanlige priser. Se hele billedet.
(Morsomt. Nu har lauritz-eksperterne fundet ud af, at det er Arling Gade, der har malet billedet. Men en forbier, kære venner. Prøv en anden! Er der ikke noget om, at Kolding-afdelingen, der har samme ejer som i Odense, kan låne ekspertice fra Odense-afdelingens kunsthistoriker, Lise-Lotte Blom?)
Seneste: De er meget dygtige i Kolding. Nu har de fjernet Knud Horups signatur, som slet ikke hørte til billedet.
14.12. sluttede auktionen. Tre navne nåedes at blive knyttet til billedet. Først Knud Horup, så Arling Gade og til allersidst Faber? (med spørgsmålstegn). Men et godt billede til en billig penge, solgt for 725 kr. Her på redaktionen ved vi faktisk ikke, hver kunstneren er.

9. december 2006
Journalisten og forfatteren Flemming Chr. Nielsen i Kristeligt Dagblad 8.12.06 under overskriften Kejserens nye kunstklæder:
»Manden der fortæller, at kejseren ikke har noget på, er kunstkender og har udgivet lærde værker om kunst. Han hedder Preben Juul Madsen og driver sin egen hjemmeside på nettet; kunstnyt.dk hedder den og er så mageløs, at adressen bliver min julegave til nær og fjern. Lad mig derfor også forære den til Kristeligt Dagblads læsere«. Uddrag af en længere artikel om kunstnyt.dk

8. december 2006
Utroværdigheden blomstrer på lauritz-dot-com
Det ligner fup og gamle aviser
Besynderlige bud på billedet herunder

Billedet er malet af Michael Ancher, og det var et af numrere i den store samling af skagensmalere. Ifølge lauritz.com's oplysninger på nettet skulle auktionen over dette billede slutte 7. dec. 06 kl. 11:40:00. 11:45:20 er sidste bud registreret, som lød på 120.000 kr. Dette bud overgås imidlertid af et automatbud afgivet 11:41:14 på 125.000 kr. Køber har nr. 382311. Hold lige fast i det nummer.
Så skulle man jo tro, at det endelige bud er på de 125.000 kr. Men nej! Dagen efter, 8.12.06, uden oplysning om, at aktionen fortsætter, og hvorfor, starter den med et bud kl. 10:39:07 på 130.000 kr. Det er kundenr. 382586, som havde næsthøjeste bud på de 120.000 kr. Og så går det ellers rask deropad udelukkende med de to bydere, 382311 og 382586. Flere gange til sidst forlænges auktionen pga. bud i sidste øjeblik. »Vinderen« bliver 382311 med et slutbud på 215.000 kr., 85.000 kr. højere end den selvsamme byder fik hammerslag et døgn tidligere. Kl. 11:05:16 er det igen forbi. Hvis ikke auktionen fortsætter en anden dag.
Her på redaktionen tror vi, at det hele er ét stort blufnummer med det ene formål at vise nogle høje hammerslag. Vi tror, det meste af salget af skagensamlingen har været en kæmpefiasko, som så er blevet »krydret« med fiktive bud (luftbud) i samarbejde med sælger og lauritz-dot-com.
Købet af Museumsbygningen har ikke givet lauritz.com det blå stempel. Bengt Sundstrøm
og hans onlinehus er stadig lige utroværdigt.

8. december 2006
Dagens fidus-lauritz:
Varenummer: 867981: Ikke Th. Niss
Sådan maler Thorvald Niss ikke. 
Og signaturen skriger langt væk af fup.
Kig engang

7. december 2006
Helt vildt...
27.000 kr. fik Krøyers selvportræt (se længere nede) hammerslag på, mod en vurdering på

4.000 kr. Hvem giver den pris for en radering, der normalt kan købes for under 2.000 kr.? 32.400 kr. med salær. Mon man kan regne med den pris? Og kan man ikke, kan man så regne med andre hammerslag fra Skagen- samlingen? Der er tale om en usigneret radering, kun signeret i trykket, hvilket der ikke blev gjort opmærksom på. Se prisen

6. december 2006
Michael Ancher skal mere end dobbelt op, før bare pengene er hjemme

I skrivende stund, ca. 20 timer for hammerslaget, er højeste bud 355.000 kr. Det skal helt op i 770.000 kr. bare for at pengene kommer hjem. Som bekendt solgtes det 14. juni 2005 i London på Sotheby's Skandinaviske Auktion for 578.000 i hammerslag. Her skal lægges 20% salær, i alt små 694.000 kr.
Andre solgte fra samlingen er faktisk gået pænt, men det har knebet med de dyreste. Men det er et spørgsmål, om man kan regne med priserne.
Følg slaget

6. december 2006
Mere fup og bedrag fra lauritz-dot-com

lauritz.com: Adolf Baumgartner Stoiloff 1850-1924  
Varenummer 874348
Billedet herover er ikke malet af Stoilof. Det er et billigt fidusmaleri, der er falsk signeret. Og det sælges fra Bengt Sundstrøms hovedkvarter i Herlev. Det går godt med den gamle diamant»investerings«handler fra Diamanthuset.
Auktionen er afsluttet, men hvorfor er billedet fjernet?
Der er ikke Copy-Dan-afgift på.

4. december 2006
Det tror vi ikke på:
Vi tror ikke, Helga Ancher har malet billedet
Vi tror ikke, Carl Locher har malet billedet


2. december 2006
kunstnyt.dk sælger Krøyer-radering for 5.000 kr. Lauritz-pris 18.000 kr.
              
Selvportrættet herover er fra 1899 og signeret i trykket. Det er i skrivende stund (2.12.06 kl. 12:20) hos lauritz.com budt op i 14.500 kr., med salær m.m. tæt på 18.000 kr. kunstnyt.dk har et enkelt eksemplar magen til, som kan erhverves for omkring en fjerdedel af lauritz-prisen, kr. 5.000, uindrammet. Skriv til pjm@mail.dk, hvis du er interesseret. Det er helt identisk med det fra lauritz-dot-com, begge originale raderinger fra 1899.
Se deres gode tilbud

2. december 2006
Uvidenhed, bevidst forsøg på svindel eller bare ligeglade?

lauritz' beskrivelse
PEDER SEVERIN KRØYER. Radering. Krøyers hus i Skagen. Signeret i trykket. 16 x 20. Varenr. 873594
Billedet herover sælger lauritz.com for at være en ægte radering af P.S. Krøyer. Men det er det ikke. Krøyer lavede 11 raderinger og et enkelt litografi, af en fisker med sydvest. Disse 12 blade har man helt tjek på, og billedet herover er ikke et af dem. Det er ikke noget fremragende kunstværk, og det er ikke signeret Krøyer, som påstået. Signaturen står nederst i venstre hjørne og er dateret 14. På det tidspunkt havde Krøyer været død i fem år.
Klik på billedet

1. december 2006
En meget særpræget Jens Birkemose

lauritz.com's beskrivelse: 
JENS BIRKEMOSE Farvelitografi, 538/850, Søren Kirkegaard drømmer, sign. J. Birkemose, 50x40

Der har vist været stærke ting på frokostbordet hos Bengt Sundstrøm i lauritz' hovedkvarter i Herlev i dag. Kan man ikke i løbet af ét splitsekund se, der ikke er tale om Jens Birkemose, så har man enten svært ved at styre sin brandert eller også er oplysningerne lagt på af rengøringspersonalet. Og billedet er så typisk en anden kendt maler, at eksperticen hos lauritz må få Museumsbygningens folk til at tage sig til hovedet. Signaturen J.B. kan betyde mange ting, her en af vores allerstørste navne. Ak, Ak, Ak! Se det med egne øjne

1. december 2006
Og så den ubekendte Ciro
Ham kender lauritz heller ikke. Og det er endda en kendt kunsthistoriker, der »overvåger« Kolding- afdelingen. Men Ciro, som er et pseudonym, er bestemt ikke nogen ubekendt dansk kunstner, der med sit eget navn signeret befinder sig i 15-20.000 kr's klassen. Læsere af Kunst under hammeren ville have stødt på ham flere gange. Han er også kendt for et andet pseudonym, mere anvendt end Ciro.
(Er gættet: Poul S. Nielsen)
Varenummer: 872898

1. december 2006
En kendt nordisk ubekendt

lauritz: Ubekendt nordisk kunstner 1900-tallet (2)
Når denne kendte danske kunstner læser, at lauritz-dot-com ikke kender ham, bliver han ked af det. Han kan sikkert ikke forstå, at alle de udstillinger på kendte steder, han har haft, gør ham til en ubekendt kunstner. Men det er rigtigt, han er en nordisk kunstner. Det er danske malere jo.
Er han for Museumsbygningens eksperter også en ubekendt kunstner? Og så er der to af dem, som kan studeres nærmere ved at
klikke her  Varenummer: 865830
(Nu har de minsandten fundet ud af, at maleren er færøske Torbjørn Olsen. Hvorfor skriver de ikke de rigtige navne fra starten?)

29. november 2006
Har lauritz/Museumsbygningen ikke glemt noget vedr. Krøyer-raderingen?

P.S. Krøyer. Kunstnerens selvportræt. Radering. 27 x 33 cm. Fremtræder med visse aldersrelaterede misfarvninger.
Således beskriver Museumsbygningen selvportrættet af P.S. Krøyer. Men har man ikke glemt noget? I skrivende stund (kl. 20:00) er der budt 10.500 kr., en højst usædvanlig pris. Sidste sæson solgtes samme radering for 1.200 og 1.600 kr. Burde der ikke i beskrivelsen stå, at det er signeret i trykket? Det er en væsentlig oplysning. Raderingen er fra 1899 og fulgte i sin tid gratis med bladet Kunst. Og de er alle kun signeret i trykket. De høje bud kunne tyde på, at køberne tror, det er originalt signeret.
Det er ikke en sympatisk måde, Museumsbygningens eksperter fører sig frem på her. Har de allerede taget ved lære af al den dårligdom, der hidtil har præget lauritz.com?
Klik på billedet

28. november 2006
Og hvor er det nu lige den her markedsplads befinder sig?

lauritz-dot-com: RADERING. Kvindelige handlende på markedsplads. Sign. E P. 1887. 24x35 cm.
Måske har lauritz-eksperterne fra Esbjerg aldrig været i København. Og måske kender de ikke bygningen øverst til venstre i billedet. Den har ellers navn efter vores mest berømte billedhugger. Og måske har vennerne i Esbjerg aldrig hørt om Gl. Strand. Og om Blomstertorvet på Højbro Plads.
Ak ja, ak ja! Billedet er et tryk (og ikke mange kroner værd) efter et af den pågældende malers mest berømte malerier. Det hedder »Fra Grønttorvet i København« og var udstillet på Charlottenborg i 1883. I dag hænger det på et museum. Amatørerne fra lauritz lærer det aldrig. Kender man ikke billedet herover er man 100 procent blank udi vurderingens svære kunst. Og kan man ikke ud fra ovennævnte oplysninger lynhurtigt finde ud af, hvem E.P. er, så skulle de i Esbjerg hellere blive sæsonarbejdere og fx sælge juletræer.
Klik ind på markedspladsen
Sidste lauritz-nyt: Flot klaret. Nu står der det rigtige navn

26. november 2006
lauritz: ubekendt
(billedet, kopi efter Poul S. Nielsen, er fuldt signeret og typisk for den pågældende maler)

lauritz: ubekendt
(billedet er fuldt signeret og typisk for den pågældende maler. Og hvad er det nu forbindelsen er med den norske »professor« Dagfin Sidselrud?)

lauritz: ubekendt
(
Kofoed Hansen er ikke en ubekendt maler)

25. november 2006
Lauritz.com's eksperter fra Museumsbygningen siger damen
er malet af C.A. Jensen

Det mener vi her på redaktionen, hun ikke er.
For det første ligner ansigtet ikke Jensens malemåde. For det andet er der ret god tjek på C.A. Jensens produktion fra Sigurd Schultz' tobindsværk om maleren fra 1932. Her findes billedet ikke. Ejheller navnene Vilhelmine Matzen (1797-1826) gift med konferensråd Thyge Rothe Stampe (1793-1878). Se det på lauritz

Lidt ekstra-guf fra lauritz til weekenden:
IKKE malet af Emanuel A. Petersen
IKKE malet af Thorald Læssøe    
Poul Rønne er her IKKE KDrews  
W. Jensen er IKKE pseudonym for KDrews 
IKKE et litografi af Krøyer. Et rent tryk  
B. Lau er IKKE en ubekendt maler 

Og så den sjove:

lauritz.cm: Mogens Ege, olie på lærred, Skib på oprørt hav, sign.: Mogens Ege, 70 x 101.
Billedet er ægte nok. Her er det billedtitlen, der
skal lægges mærke til. Varenummer: 855241
Go' weekend
!

22. november 2006
lauritz-eksperterne slår til igen:
Enten malede han det året før, han blev født, eller 44 år efter sin død:
»Villy Bille 1889-1944. Varenummer: 864408. Sign. Villy Bille '88«.
I øvrigt er det slet ikke malet af Willy Bille.
23.11.06: Rettet til ubekendt maler. Men det er det heller ikke. Det er helt tydeligt signeret. Men ikke Villy Bille. Det står der jo ikke. Kun rigtige amatører fra lauritz.com arbejder på den måde.
Nu rettet til Vilhelm Bille. Bravo!

22. november 2006
lauritz-dot-com today
Når kunsthistorikere tager fejl (i Odense)

Jørgen Luplau Janssen 1869-1927
Varenummer: 862787
.
JØRGEN LUPLAU JANSSEN, olie på lærred, interiøre med kvinde, sign. Jørgen Luplau Janssen, 60x50 cm.
Teksten herover er lauritz' originale.
For kort tid siden fortalte kunsthistorikeren Lise-Lotte Blom til pressen, at kritikken af lauritz.com var urimelig. Her på redaktionen ringede vi Lise-Lotte op, som trak i land og fortalte, at det kun var kritikken af lauritz.com i Odense, der var forkert. (Hvad den naturligvis ikke var). Men det var den, sagde Lise-Lotte Blom, fordi hun var tilknyttet Odense og sagde god for salgene.
Nu er vi så i den situation, at fidusbilledet herover godkendt af Lise-Lotte Blom IKKE er malet af Luplau Jansen, som døde i 1927. Det må ikke tage over TRE sekunder at se det. I øvrigt hed Luplau Janssen slet ikke Jørgen. Og hvor er det signeret? Så om igen, kære Lise-Lotte!  Gå til lauritz i Odense.

23.11.06: Rettet til Jørgen Luplau Janssen f. 1912. Ja, det er sønnen. Men hvornår var det nu, han døde. Det er vist adskillige år siden, ikk' oss'?

21.november 2006
Skagenkunst vurderet til næsten 4. mio. kr.
Museumsbygningen smider et halvt hundrede malerier af skagenskunstnerne på nettet. Det ligner et farvel til husets traditionelle auktioner

Et af de mange malerier, som Museumsbygningen nu kaster på nettet. Michael Anchers billede af Anna Ancher solgtes for kun godt et år siden, juni 2005, hos Sotheby's i London for 578.000 kr. Nu er det hos lauritz/Museumsbygningen vurderet til mellem 700.000 og 800.000 kr. I alt er samlingen vurderet på tæt ved 4 mio. kr. Men til gengæld ser de ægte ud.

18. november 2006
Auktions(s)ny(d)t
Bengt Sundstrøm: »Lauritz.com har med sin nyskabende profil udviklet sig til Skandinaviens førende kvalitets-auktion på internettet«.
Mon ikke Mr. Sundstrøm har glemt sit gamle firma, Bruun Rasmussen, hvor han i sin tid var direktør? Og hvorfor fortæller Sundstrøm ikke om sit eget gamle firma, Diamantbørsen?
Skriv til ham og spørg, hvad det var for noget, og hvordan det gik med det. herlev@lauritz.com

18. november 2006
lauritz-dot-com
Bengt Sundstrøms østrigske venner fortsætter deres groteske fupvurderinger

Reiner Viktorin. Varenummer 853872
Det kunstnerisk set ligegyldige stykke papir
herover havde lauritz' bondefangerfirma i Østrig
vurderet til 10.821 kr., men det solgtes 17.11. 06 for kun 933 kr. Den kolossale forskel i vurdering
og
endelige bud har Wels Reitschulgasse 8, 4600 Wels, Østrig , nu praktiseret i månedsvis. Det
kan kun betegnes som et groft forsøg på
bondefangeri, at bilde potentielle købere ind, at
denne internationalt helt ukendte »kunstner« er
værd at sætte penge i. De vurderes gang på gang
helt op i nærheden af 50.000-60.000 kr., men
sælges hver gang for en slik.
Kan lauritz.com's eneejer, Bengt Sundstrøm,
fortsat have østrigerne med i sin familie? Og
hvad med eksperterne i Museumsbygningen?
Kan de lægge deres gode navn og rygte til den
slags fup? Man skulle ikke tro det. Kig med

17. november 2006
Hvor gemmer lauritz' eksperter fra Museumsbygningen sig?

Dette billede herover har ikke et penselsstrøg at gøre med Hans Friis
(1839-1892). Det tager en øvet kunstkender under tre sekunder at afgøre. Se nærmere på falskneriet

IKKE malet af H.A. Brendekilde

Gode gamle Antonio er ikke ubekendt.
I 1960erne og 70erne charmerede han mange kønne københavnerpiger med verdens længste lillefingernegl. Her på redaktionen husker vi ham endnu, den lille spanske charmetrold.
Hans efternavn begynder med to l'er.

IKKE malet af H.A. Brendekilde

Gode gamle Antonio er ikke ubekendt.
I 1960erne og 70erne charmerede han mange kønne københavnerpiger med verdens længste lillefingernegl. Her på redaktionen husker vi ham endnu, den lille spanske charmetrold.
Hans efternavn begynder med to l'er.

12. november 2006
Søndag aften inden for hos lauritz-dot-com
Ikke malet af Børge Nyrop

Klik på billedet

Og så er der:
Kai Husum er ikke en ubekendt maler
P. Toft er ikke en ubekendt maler
E. Birk er ikke en ubekendt maler
(E. Birk er pseudonym for en »kendt« malers søn. Faderen døde i 1961 og sælges ofte på lauritz. E. Birk var med på alle kro- og fidusudstillinger i 60erne og 70erne. Han har snart været død i 30 år. Hans pseudonym er ret morsomt i forbindelse med hans rigtige navn)

12. november 2006
Ekstra Bladets »kunstekspert« Dorthe Taarup ville være en lækkerbisken for lauritz-dot-com
Dorthe Taarup folder sig ud hver søndag i Ekstra Bladet, den kulturløse »avis« der et par gange om året har en god historie, mens den ligegyldige tryksag resten af året fører sig frem med bare damer, tilsvining af kongehuset, de rigtige aviser og andre, den mærkelige chefredaktør Flabert ikke kan lide.

Her på redaktionen har vi ikke holdt Ekstra Bladet siden Alex Steen holdt op med at skrive. Vi køber den dog om søndagen udelukkende for at følge med i »kunsteksperten« Dorthe Taarups fantastiske beretninger, der gang på gang får de rigtige fagfolk til at holde på hovedet for at det ikke skal ryste helt løst.

I dag spørger en læser om maleren Alfred V. Jensen, som ekspert Taarup, med en fortid som vurderingsekspert hos Bruun Rasmussen og svenske Bukowskis samt eget vurderingsfirma, ikke kender. Hun skriver bl.a., at der findes flere malere med dette navn (nej, det gør der bestemt ikke, frøken Taarup). Hun skriver også, at ham der kommer nærmest må have levet mellem 1898-1960 (ja, det gjorde han også). Og mere: En af hans navnebrødre malede marine-billeder, og det gjorde denne maler undertiden også (ja, det gjorde han).

En af hans navnebrødre må være Alfred Jensen, stort set kun kendt for sine marinebilleder og for at føre sig frem som professor i Hamburg. Men han har ikke noget V. som mellemnavn og er en helt anden maler.

Hvis Dorthe Taarup havde kigget i årbogen Kunst under hammeren, senest 06-udgaven, kunne hun have læst sig til, at Alfred V. Jensen levede 1891-1981. Hun kunne også bare have søgt navnet på Google, hvor det springer frem med det samme. Hun kunne fx klikke ind på Weilbach.
Her vil man kunne se, at maleren er repræsenteret med adskillige værker på et museum i Sønderjylland.

Hun har vurderet det aktuelle maleri i dagens »avis« til 1.000-1.500 kr., men burde nok have oplyst, at der er solgt Alfred V. Jensen-malerier til 20.000 kr. Underligt, at Dorthe Taarup vil nøjes med at være vurderingsekspert i tryksagen fra Rådhuspladsen, når hun kan spille en fremtrædende rolle som superekspert i et af verdens største auktionshuse, Bengt Sundstrøms lauritz-dot-com.

10. november 2006
Nyt fra lauritz' »eksperter«
Hos lauritz-dot-com kan de ikke læse navnet på signaturen herover. Den er også meget svær. ;-)
FLOT! Efter kun få dage har lauriz fundet ud af, at der står Chr. Aigens. Imponerende!

10. november 2006
lauritz' Helsingør-eksperter fra Helsingør
Kør en tur til Helsingør

10. november 2006
lauritz-dot-com today:
Det er dog utroligt
Grafiske arbejder af to verdenskendte kunstnere sælges som ubekendte. Helt typiske arbejder af de pågældende, typisk signeret.
Varenummer: 848669
Varenummer: 851474


29. november 2006
På dagens redaktionsmøde stillede vi os tvivlende over for Museumsbygningens påstand om, at billedet, der her linkes til, er malet af C.A. Lorentzen


7. november 2006
Så blev det tirsdag hos lauritz-dot-com

Ikke malet af I.T. Hansen. Så dårligt kunne Hansen ikke male. Der står også tydeligt, det er kopier. I.T. Hansen var en maler, der malede så detaljeret, at det lignede fotografier.
Disse to er helt tydeligt ikke malet af gode gamle I.T. Hansen, denne fremragende arkitekturmaler. Det er amatørbilleder. Hvor er Museumsbygningens eksperter henne?
Klik på billederne

6. november 2006
Mandagstilbud fra lauritz-dot-com:
Ikke malet af Alfred Larsen 1860-1946
Ikke malet af Emil Wennerwald
(Nu korrekt ændret til Finn Wennerwald)
Ikke malet af Holger H. Jerichau
Ikke malet af Ludvig Jacobsen
Ikke en ulæselig signatur
(Nu korrekt ændret til Osv. Rasmussen)
Ikke en ubekendt maler
(Nu korrekt ændret til H. Hansen. Som i øvrigt er datter af Carl H. Fischer...skulle man ikke vide det)

4. november 2006

kunstnyt.dk har kigget lidt på lauritz' sider og lavet en speciel side, vi har kaldt:
Weekend-guf fra Danmarks største auktionshus lauritz-dot-com
          
           
Du er kun et klik borte. Klik her
kunstnyt.dk har modtaget en mail fra
sognepræst Vibeke Hammerum, Svanninge Kirke. Læs, hvad sognepræsten skriver på samme side.

31. oktober 2006
Hvor tiden dog løber
Tænk, at Ernst Friis er gået hen og blevet 118 år. Og Dagfin Sidselrud (tæt i familie med Ernst Friis) er kun 107 år. Og det er et par årtier siden, vi her på kunstnyt.dk var med til Per Gravforts begravelse. Men det må være en anden, de begravede.
Kilde: lauritz.com


25. oktober 2006
Mere fiduseri fra lauritz.com
Seneste skæverter fra lauritz.com's glade amatører

Ikke malet af Frederik Winther. Et rent fidusbillede. Følg fupsalget hos lauritz

Ikke malet af Vilhelmine Bang. Følg fupsalget

lauritz.com: »Ubekendt. Ulæselig signatur«.
Man kan næsten ikke finde en mere læselig signatur. Og billedet er 100 procent karakteristisk for den kendte maler.
Se den »ulæselige« signatur.

Ingen maler hedder Dagfin Sidselrud. Det er et pseudonym, som for mange år siden var på forsiden af Ekstra Bladet. Maleren er ikke født i 1899. Han er heller ikke norsk professor. Var man nu lidt kvik hos lauritz.com, så havde man søgt på Dagfin SidselrudGoogle. Prøv det! lauritz.com har flere til salg af »Sidselrud«

20.10. 2006
Uro i Museumsbygningen
To af auktionshusets markante eksperter forlader huset, uden tvivl i protest mod lauritz.com's overtagelse


20. oktober 2006
Lauritz.com i dag
Endnu en helt grotsk bondefangervurdering
Rainer Viktorin. Varenummer 829918
Vurdering: Kr. 31.718. Solgt for kr. 3.172  Se den

17. oktober 2006
Mere bondefangeri fra lauritz.com
Reinar Viktorin:
Vurdering 8.582 kr. Solgt for 821 kr.
Se den

17. oktober 2006
Nyt fra lauritz.com
Salget af denne radering ligner groft bondefangeri

kunstnyt.dk fulgte salget af Rainer Viktorins radering mandag den 16. okober. Læs mere

13. oktober 2006
Lauritz-nyheder:
Er Rainer Viktorin berømt? Han vurderes altid til kanonpriser, 40-70.000 kr., men ingen byder ret meget. Der kendes kun én international auktionspris, fra 1999, på under 2.000 kr. Hans amatørbilleder minder ikke om noget, der er værd at sætte penge i. Det ligner en fuser.

Hvem er Ingeborg B. Dubuis?
Det er der ingen, der hedder.

Ubekendt? Vi hjælper med lidt årstal: 1920-87

4. oktober 2006
Sensationel udvikling hos lauritz
Nu får lauritz.com tre vurderingseksperter
»Lauritz.com åbner nyt hus i Esbjerg . Rikke Skouboe og Jørgen Jørgensen er de to partnere, der skal bygge auktionshuset op sammen med de tre vurderingseksperter, der netop er ansat«.

Endelig, efter at Bengt Sundstrøm startede lauritz.com natten mellem den 8. og 9. december 1999, har eneejeren nu punget ud og ansat hele tre eksperter. Endda i Esbjerg. Så skal de ikke køre så langt for at komme rundt til de andre 20 afdelinger i Danmark, Norge, Sverige og Østrig for at vurdere.
Nu får Bruun Rasmussen endelig konkurrence. Hvem husker ikke Sundstrøms store annoncer i Pressen den 8.12. 1999, hvor der stod:
»Rasmussen bli'r Bruun af misundelse, når det rygtes hvad Christensen har i ærmet« 

4. oktober 2006
Fra lauritz.com's ferietur til Venedig
Ser der virkelig så'n ud i Venedig?
Hva' mener du? Tag straks sydpå.

4. oktober 2006
lauritz.com spiller dum
Forsøger at sælge en grov
P. Mønsted-forfalskning


lauritz.com:
»Ukjent kunstner, 1900 tallet. Olje på lerret. Skogparti med elv. Sign. P. Mønsted 1909. 60 x 90 (74 x 105). Varenummer: 825343. NO, Oslo, Aslakveien«.
Billedet herover er ikke malet af P. Mønsted. Det sælges det heller ikke for, men enhver der handler med kunst kender P. Mønsted. Så her kan det kun opfattes som et forsøg på at spille dum og håbe på, at en eventuel køber dumper ud i bedraget. Signaturen er et hjælpeløst forsøg på at kopiere Mønsteds, men for en kender tager det 1/10 sekund at afsløre den som falsk. Det er pinligt, at Museumsbygningen også hedder lauritz.com. Her på redaktionen kender vi ikke en eneste, der kan forstå, at Museumsbygningen solgte sig selv til et rent ud sagt fidusforetagende som lauritz.com, der ikke har én eneste kunstekspert tilknyttet. Det er en falliterklæring, at Danmarks omsætningsmæssigt største auktionshus så godt som dagligt forsøger at sælge noget, der ikke er, hvad det giver sig ud for at være.
Klik på billedet

1. oktober 2006
Dagens skæve lauritz
Ikke malet af Albert Petersen

lauritz.com:
»Albert Petersen 1875-1957«.
Nok var Albert Petersen ikke så stor en kunstner, som han selv mente. Men så elendigt som fidusbilledet herover malede han bestemt ikke.
Klik på billedet

1. oktober 2006
Nok en lauritz:
Den tror vi ikke, er malet af Emanuel A. Petersen

Ligner, men ser forkert ud. Og signaturen halter gevaldigt. Klik her

29. september 2006
Mere nyt fra lauritz-koncernen
Hvem er Axel Lind 1907-84?
Her på redaktionen kender vi kun én Axel Lind, fup- og fidusmaleren, ham med et betonmuseum ude i næstyderste klitrække på Skagen. Men han er ikke død endnu, ikke fysisk, kunstnerisk vil nogen nok mene. Han er på vej til de 100 år. En stor gåde er, hvordan han er havnet i Weilbachs Kunstnerleksikon, det har han overhovedet ikke format til. Og der står ikke et ord om hans mange løgnehistorier om falske titler m.m., som Ekstra Bladets Alex Steen for snart mange år siden afslørede. Og nu mener lauritz, at Axel Lind døde i 1984. Ak ja!
Til gengæld sælger lauritz mange malere som nulevende, selv om de har været døde i årevis.
Læs om den »døde« maler.
(1. okt. 2006: Efter et par dage fik lauritz-eksperterne genoplivet den store kunstner Axel Lind)

29. september 2006
Nyt fra lauritz.com
Bengt Sundstrøms dygtige folk i Aalborg kan ikke læse dansk
(Det lærte de hurtigt - er nu rettet)

lauritz.com: »
Beskrivelse: Varenummer: 821817 
JENS ADOLF EMIL JERICHAU. 1890-1916. Bly på papir. Portræt af Pauline Ortmann. 17,5 x 14 cm (26 x 19 cm)«.
Enhver, som har beskæftiget sig med kunst i 4 uger ved, at J.A. Jerichau, der i 1916 tog sit eget liv, ikke tegnede på den måde som herover. Og havde lauritz-folkene i Aalborg været i stand til at læse dansk, ville de med det samme have opdaget, at det tydeligt fremgår af teksten på billedet, hvem der har tegnet damen. Aldrig i dansk auktionshistorie har man set så mange ukvalificerede kunstsælgere som hos lauritz.com. Og det har ikke hvulpet en dyt, at Mr. Sundstrøm har købt det seriøse auktionshus, Museumsbygningen. Se hvem der har lavet tegningen. Det står på billedet. Se det selv.


28. september 2006
Dum, Dummere, Lauritz
De har fået det at vide 100 gange, men de lærer aldrig, at Svend Lynge ikke er pseudonym for Svend Drews, og at W. Jensen ikke er Kai Drews.
(lauritz-folkene ved at blive dygtige. De har nu fundet ud af, at Svend Lynge er pseudonym for Frederik Drews. Og det er også rigtigt. Som bekendt var Frederik bror til Svend, og begge sønner af Kai. Men Frederik Drews døde ikke i 2003, det var Svend Drews. ROD!).

Læst hos lauritz:
Lauritz.com takker HP, Montana, Eske Kath-pad, Bo Bedre, Kunstavisen, Krabbesholm, Where2Go, Fritz Hansen, bObles, JH Transport, Publicis, Øksnehallen, Akademiet for Utæmmet Kreativitet.

lauritz.com burde først og fremmest takke sig selv for Utæmmet kreavitet.

28. september 2006
Dagens lauritz
Ikke et originalt farvelitografi

lauritz.com, Helsingborg: »AXEL OLSON Komposition. Färglitografi. Signerad. E.A. (provtryck). Inramad. Bildmått 51 x 53 cm
27. september 2006«.
Billedet er et litografisk tryk, lavet efter Axel Olsons død. Det er signeret i trykket, og er e.a. påsat med blyant, er det bevidst fup. Man placerer naturligvis ikke et e.a. på et tryk, trykt efter kunstnerens død.
Klik på billedet.

23. september 2006
Den signatur kender lauritz.com ikke. Ellers ikke helt ukendt. Vi hjælper lidt: maleren havde en bror, som også var maler.

Gå straks til ekperterne på lauritz.com

16. september 2006
lauritz sælger maleri af verdens ældste afdøde maler
Ernst Dosenberger 1867-1994
127 år blev Dosenberger
Se den gamle maler
Seneste: Nu har lauritz fået fat i Dosenbergers dåbsattest og rettet til årstallene 1898-1963. Han blev altså kun halvt så gammel, 65 år.

12. september 2006
lauritz.com: Ikke malet af Georg Emil Libert
lauritz.com: Ikke malet af Kai Drews

12. september 2006
Nyt fra lauritz.com (som nu råder over Museumsbygningens kunsteksperter)
Er dét ikke en ægte Odd Nerdrum?

auritz.com: Okänd konstnär 2000-tal
Olja på duk. A tergo monogramsignerad JS.
 »Mordet på Andreas Bader«. 117x178cm.

Næh, det er vist bare en ulovlig kopi af en af Norges mest berømte malere og et af hans mest berømte malerier, motivet tyvstjålet og gjort til et egenhændigt maleri signeret JS og derfor en sag for Copy-Dan. Se den ulovlige kopi. 
Se den originale Odd Nerdrum


31. august 2006
lauritz.com praler med god pris for falsk maleri


lauritz.com er så lykkelig over, at nogen vil købe husets falske malerier, at de praler med det på forsiden. Billedet herover har huset solgt for at være en ægte N.F. Schiøttz-Jensen, men det er ikke ham, der har malet det. Det er naturligvis heller ikke ham, der har signeret det. Vurderingen var sat til 12.000 og billedet solgt for 11.000 kr. Med 20% salær og et ekstragebyr på 25 kr., har køberen betalt
13.225 kr. Det er ikke meget for et ægte af maleren, men det er meget for et falsk.
Gå til falskneriet


30. august 2006
Kender Bengt Sundstrøms eksperter i hans nyindkøbte
hus ikke ægte J.P. Møller?

Det kunne det tyde på. lauritz.com's »egne eksperter« synes ikke at kunne skelne mellem en ægte Rembrandt og et avisbillede. Billedet herover er ikke malet af guldaldermaleren J.P. Møller (1783-1854). Det er lysår fra Møllers kvalitet, et rent fidusmaleri. Hvis ikke Museumsbygningens eksperter hurtigt kommer til at styre fiduseriet hos lauritz.com, så taber Museumsbygningen meget hurtigt anseelse. Lauritz.com's køb af Museumsbygningen var samtaleemne 29.8. på pressemødet til Ring-udstillingen. Købet er bestemt ikke noget, der vækker begejstring i kunstkredse. Man forstår det simpelthen ikke.
Klik ind på Møller-forfalskningen

25. august 2006
De uvidende fra lauritz.com
Det må ikke tage over tre sekunder at se, hvem der har malet varenummer 794338
Ubekendt hos lauritz.com, men typisk malemåde og signatur for den pågældende.
Se det (er korrekt rettet til Mogens Vantore)

23. august 2006
lauritz.com fortsætter »det gode samarbejde« med fortsat af sælge falsknerier

Falsk: Ikke malet af Viggo Johansen (herover)
Falsk: Ikke malet af P. Raadsig. Se det.
Falsk: Ikke malet af Kai Drews. Se det.

18. august 2006
Det ligner bevidst svindel fra lauritz.com

Herover: Ikke et litografi, men en stort set værdiløs reproduktion klippet ud af en bog.

Salgsgasteksten fra lauritz: ASGER JORN Litografi, komposition, van de Loo nr. 69, sign. i trykket A.J, samt Asger J 45, 23,5 x 17,5 cm.

Der er ikke tale om et litografi, derimod om en reproduktion klippet ud af Van de Loo's bog om Jorns grafik (nederste billede). I teksten bør der udtrykkeligt stå, at det er fra bogen. Alt andet et bondefangeri.
Tidligt 18. august var der budt 1.400 kr. Det kan HELE bogen købes for, med TO originale litografier. Salget er fra hovedafdelingen i Herlev, hvor »supereksperten« Torben Friis Møller og selveste chefen, Bengt Sundstrøm holder til. Gå til »avisbilledet« hos lauritz.

18. august 2006.

Der kom en mail...
En venlig sjæl har ladet mig vide, at mit kontafej optræder på Deres hjemmeside: Det skal fjernes øjeblikkeligt. For opdateringens skyld skal det nævnes, at undertegnede ikke længere er ansat i lauritz.com.
Torben Friis-Møler
Kommentar: Her på redaktionen har vi ikke kunnet finde noget kontafej. Faktisk ved vi ikke, hvad det er.
Men vi beklager, at vi flere gange har stavet kunstekspertens  navn forkert.
Vi troede, han hed Møller.
Men vi skynder os at ønske Bruun Rasmussen til lykke med kunsteksperten, der er ansat i Bredgade fra 1. september 2006.
Redaktionen

12. august 2006
Seks sjove fra lauritz:
Hvem er Årup Jensen?

Enten olietryk eller tryk. Vurdering 2.000 kr.

Ikke malet af Niels Walseth  

Ikke malet af Albert Wang   

Ikke signeret Johannes Wilhjelm 

Hvem er Einer Grojs? Og hvor har de Einer fra?
Klik på teksterne

9. august 2006
Verdens største nulevende kunstsvindler,
Eric I. Spoutz, Florida, nu på lauritz.com

lauritz.com: FERNARD LEGER ( 1881 - 1955 ), ABSTRAKTE DARSTELLUNG 1946, originale Gouche, signiert und datiert, mit Expertisen (diese liegen bei). Provienz : Collection Julius Wolf/New York. 28 x 23cm. AT, Wels, Reitschulgasse.
(Vurdering 89.556 kr.)
Omkring et år huserede Eric I. Spoutz på eBay, hvor han solgte falske billeder signeret Picasso, Modigliani, de Kooning, Matisse, Magritte og mange andre af de store navne. Ved konstant at afsløre hans falsknerier på artfakes.dk, lykkedes det at stoppe hans kolossale kunstsvindel.
Også Fernand Léger-forfalskninger mestrede Spoutz, som det herover. Alt er falsk: billedet, certifikater, proveniens m.m. Det har aldrig tilhørt den kendte kunsthistoriker Julius R. Wolf. At der også henvises til galleriejer Andrew Crispo, gør ikke sagen bedre. Han var en kendt forbryder, indblandet i mord og andet snavs. Søg hans navn på Google og se løjer.
Er det Spoutz selv, der nu sælger hos lauritz, eller har nogen købt det falske?
Klik ind på det falske

11. august 2006
En af dagens falske fra lauritz
Rygterne fortæller, at det er Bengt Sundstrøm selv, der maler fiduserne

lauritz.com: Caroline van Deurs: Olie på lærred, på plade, børn ved havelåge, sign. C. Deurs 20, 06, 29. 41 x 25 cm. Fremstår med bule på lærred.
Man kan have sine tvivl, om den omtalte bule ikke befinder sig inde i hovedet på lauritz.coms »eksperter«. Billedet herover er en ægte forfalskning, har intet som helst med Caroline van Deurs malerier at gøre. Det påstås, at der er et stort fald i bankrøvrier. Men hvorfor også røve banker, når man kan røve folks penge ved at sælge falske malerier. Nu er det ikke de store penge, der her er tale om, men fup og bedrag er det. Gå til lauritz.com


7. august 2006
Dagens falske lauritz
Nu er Bengt Sundstrøm kommet hjem fra ferie og skynder sig straks at smide en Anton Dorph-forfalskning på

Billedet herover sælger lauritz.com for at være en ægte Anton Dorph, men der tale om et elendigt fidusmaleri, som det ikke må tage over tre sekunder at afsløre som falskneri.
Men Bengt Sundstrøm og hans amatørstab kan ikke skelne mellem ægte og falske, hvorfor Bengt Sundstrøm enten bør finde en, der kan (og det er ikke kunstnyt.dks redaktør), eller lukke. Kunstsvindel øger ikke tilliden.
Klik ind på fidusmaleriet. Varenummer: 783925

5. august 2006
Lidt ulovligt fra lauritz.com
Sku' det være en russisk maler?

Ser der så'n ud i Rusland? Kan det mon være et dansk maleri, der er lavet om til et russisk motiv, som 100-vis af danske malerier er blevet det af russiske kunstsvindlere?
Kender du motivet, så bare slap af? Det er kun en kopi, efter P. Mønsteds »Landskab med dame« fra 1889, som Sotheby's solgte i New York i 1989 for godt én million kr. Det var første Mønsted-maleri solgt over millionen. Et halvt år tidligere fik Bruun Rasmusen kun 430.000 kr. for det.
Det er muligt kopisten er russisk, men det er en ægte kopi efter Mønsted og faktisk i strid med Copyright. Men det er de nok ligeglade med hos lauritz. Kig forbi lauritz.

27. juli 2006
En god Hurup fra lauritz
(De fandt ud af, det var Hans Meyer Petersen...flot!)

lauritz.com
: HURUP Komposition. Färglitografi. Signerad samt daterad -90. Numrerad 48/100. Inramad. Bildmått 65 x 47,5 cm. Varenummer: 779475.

Det er et meget typisk motiv af Hurup, den danske kunstner, der er født i 1937 og bor syd for Vordingborg. For en del år siden modtog han en meget fornem fransk anerkendelse.
Nu er det svært at vide, hvorfor lauritz kalder ham Hurup, det hedder han overhovedet ikke. Ikke engang noget, der ligner. Han står i Weilbach, og han er en god kunstner. En meget kendt museumsmand fra Sølvgade har skrevet en bog om ham. Klik på billedet.

26. juli 2006
Fotokopierne fra lauritz.com
Redaktionen på kunstnyt.dk blev 25. juli ringet op af Ian Lopez, direktøren for Helmut Newton Foundation i Berlin, der klart afviste, at de fotokopier, lauritz.com forsøger at sælge (se herunder), er officielle. »De er ikke udgivet af os«, sagde Lopez, der i øjeblikket holder ferie, men vil kigge på sagen, når han kommer hjem.
Men direktøren sagde, at ingen kunne forhindre nogen i at sælge fx postkort af Helmut Newton. Man kan så bare købe 2x100 postkort, indramme dem to og to, nummerere dem bagpå op til 100, 1/100, 2/100 osv.
Vi har for nyligt set, at en dansk kunsthandler klippede farvebilleder ud af Van de Loo-fortegnelsen over Jorns grafik og solgte dem som original grafik. Grotesk!
Nogen bør sætte en stopper for den slags bedrag. Det er ødelæggende for kunsten, at nogen laver plat på den måde.
Er det korrekt, at lauritz.com tjener millioner, så har de også, som Museumsbygningen, råd til at ansætte en ekspert, der kan tynde ud i alt det snavs, lauritz.com smider i hovedet på folk.
En kapacitet som Lennart Gottlieb ville aldrig tillade, at et firma, han var tilknyttet, solgte fotokopier som ægte kunst. ALDRIG!
Men meget tyder på, at lauritz.coms eneejer. Bengt Sundstrøm, er ligeglad.

24. juli 2006
Det ligner et stort fupnummer fra lauritz.com
Hvad betyder »efter«?

lauritz.com: Helmut Newton, efter, ink-jet print, erotica. 41 x 31 cm inkl ram. Märkta baksida HNC 50/100 och 44/100. (2)

På den forhenværende diamant-investeringshandler Bengt Sundstrøms (Diamanthuset) lauritz.coms homepage finder man fire fotografier betegnet efter Helmut Newton. Og hvad betyder det så? Er det en fotograf, der har taget fotografier så tæt på Newtons, at ingen kan se forskel på ægte og uægte? Eller er det nogen, der har kopieret Newtons fotografier i et oplag på 100 af hver? Ink-jet print, kalder lauritz.com arbejdsgangen, hvilket er et »fornemt« ord for fotokopier. Kan man virkelig få nogen til at give 1.000 kr. for to friske fotokopier?
Et lille regnestykke afslører hurtigt, at  sælges de 200 gange to fotokopier for vurderingsprisen, indbringer de samlet 200.000 kr.
Det er meget svært at forestille sig, at Newton, der døde for et par år siden, er ophavsmand til den slags. Så efter kunstnyt.dks mening, er der tale om en ualmindelig grov måde at stjæle andres værker og kopiere dem på en kopimaskine.
Kan lauritz.com ikke dokumentere tilladelse til at kopiere, bør det ikke gå stærkt nok med at få fjernet de fire billeder. Klik herunder:
To af billederne      De to andre

12. juli 2006
Det ligner et bevidst forsøg på bondefangeri fra lauritz.com


lauritz.com: »Dansk kunstner 1900 - tallets første halvdel. Vinterlandskab. Varenummer: 772841
Dansk kunstner, olie på lærred, vinterlandskab. Signeret monogram samt 1929. 49 x 73.

Beskæftiger man sig med kunst på kenderplanet, hvilket ethvert auktionshus bør, vil man vide, at billedet herover er en kopi af et af P. Mønsteds kendte malerier. Når man så fremhæver signaturen P.M., som Mønsted signerede sine tidligste billeder (men ikke i 1929, han døde i 1941), så kan det kun være et forsøg på at spille dum og håbe nogen tror, at lauritz.com ikke selv har opdaget, at der kan være tale om et ægte Mønsted. Den slags »uvidenhed« bruges af mange af svindlerne på eBay. I dette tilfælde burde lauritz.com have fremhævet, at det ikke er malet af Mønsted. Flere har kopieret motivet herover, bl.a. Willer Jørgensen og Jens Chr. Bennedsen. Det ligner bondefangeri fra lauritz.coms side. Man fremhæver ikke signaturen, hvis man har god samvittighed. Den der har sat den falske signatur på det falske maleri ved, at det er et Mønsted-motiv. Ellers skriver man ikke P.M. At det så er den mest klodsede forfalskning i nyere tid af en Mønsted-signatur, er en anden sag.
Klik på billedet.

9. juli 2006
Hvorfor ansætter lauritz.com ikke Ekstra Bladets »kunstekspert«, Dorthe Taarup?
I årevis har Dorthe Taarup, med en fortid hos Bruun Rasmussen og svenske Bukowskis, haft brevkassen »Hvad er det værd« i Ekstra Bladet til stor morskab for folk, der ved noget om tingene.
I dag svarer hun på et spørgsmål om et litografi af Asger Jorn. Billedet er godt nok, men når man så læser hendes svar tager man sig til hovedet. Taarup skriver: »Dit farvelitografi hedder Troldtøj [korrekt] og er som skrevet lavet i 1955 [korrekt]. Der må også et sted stå, hvilket nummer trykket har [det sku' man tro, men hvorfor kontakter Taarup ikke ejeren og spørger?]. Jo færre der er lavet af dem, desto mere er de værd. En auktionsvurdering i dag vil ligge på 6000-8000 kr.«
Svaret afslører, at Ekstra Bladets såkaldte kunstekspert ikke aner, hvad hun har med at gøre. Det er noget afsindigt sludder, at prisen afhænger af, hvor mange der er lavet. Man ved, hvor mange Jorn lavede af dette litografi, nemlig 300 samt et ukendt mindre antal prøvetryk. I Van de Loo-fortegnelsen har det nr. 181.
Dorthe Taarup ville passe godt ind i lauritz.coms team af kunsteksperter.

7. juli 2006
Vi tror, lauritz.com sælger et olietryk for at være et maleri


lauritz.com: UBEKENDT KUNSTNER. Olie på plade. Eksteriør scene men personer og heste. Signeret F. Peto. 30 x 40 (55 x 65). Vurderingen er fjernet fra denne varekategori .

Kun en enkelt maler hedder F. Peto, John Frederick Peto (1854-1907), og han har ikke malet billedet herover, idet han udelukkende malede opstillinger. Da billedet, så højt det kan komme i opløsning, viser en del kvalitet, tror vi, lauritz.com forsøger at fuppe købere til at tro, der er tale om et maleri, mens det i virkeligheden er et olietryk, altså en reproduktion. At lauritz.com samtidig har valgt ikke at prisvurdere det, men overladt det til byderne, gør salget gennemutroværdigt. Signaturen skriger langt væk af at være sat på i går.
I øvrigt ligger der på lauritz.com flere andre »ældre«, som uden tvivl er rene olietryk.
Klik på billedet

Lauritz.coms kunsteksperter går grundigt til værks

Her ses lauritz.coms kunsteksperter på arbejde. Intet, absolut intet, overlades til tilfældighederne. Manden med kikkerten er lauritz.coms enehersker, Bengt Sundstrøm, der studerer en ægte Krøyer.
Eller kan det være en Andy Warhol?. Næh, det er vist en ægte uforfalsket Turner.

4. juli 2006 hos lauritz.com i Odense.
Blev gode gamle Svend Saabye virkelig 131 år gammel?
lauritz.com: Svend Saabye 1873-2004 CD.
Kig på varenummer: 760960

4. juli 2006
Hvorfor sælge ægte Turner hos lauritz.com?

lauritz.com: TURNER JOSEPH MALLORD WILLIAM, London 1775 - 1851, akvarelstudie af et sydengelsk landskab.Vurdering: DKK 149.260.
Showroom: lauritz.com, AT, Wels, Reitschulgasse.
 
I flere måneder har det flydt med »originale« J.M.W. Turner-akvareller på eBay. Nu vil lauritz.com lege med.
Men hvorfor sælge en akvarel af en af verdens dyreste malere på lauritz.com? Dem sælger man hos Sotheby's eller Christie's. Her på kunstnyt.dk tipper vi, at det har sælgeren forsøgt og fået at vide, det ikke er en ægte Turner.
Men umuligt at afgøre på nettet. Billedet kræver en nærmere undersøgelse. Vi tror ikke på ægtheden.
Klik på billedet.

2. juli 2006
lauritz.com laver plat på verdensberømt maler


Beskrivelse på lauritz.com: UBEKENDT KUNSTNER. Olie på lærred. Phillies bar. Sign. Robert Cunard. 60 x 90.
 

Det er muligt, at Rob. Cunard er ubekendt, men maleriet er et af den verdensberømte amerikanske maler Edward Hoppers (1882-1967) mest berømte malerier, »Nighthawks« (Natteravne), fra 1942 og tilhører
The Art Institute of Chicago. Her er tale om en kopi af det originale, og da det sælges som malet af en Cunard, så er det pivende ulovligt, i direkte strid med gældende copyright.
lauritz.com bør omgående fjerne det.
Se fupbilledet på lauritz.com
Se originalmaleriet

29. juni 2006
Er der nogen maler, Roald Hansen ikke har kopieret?
Her Carlo Rosberg
Her Anker Landberg

26. juni 2006
Nyt fra lauritz.com:
Han er bestemt ikke ubekendt
Vi hjælper med hans årstal: 1918-2003
(Nu har de sandelig fundet ud af, han hedder Ove Køser. Det gør han også)
----
Gode gamle Bolt er heller ikke ubekendt
Det er endda to gode billeder af ham. Han er mest kendt for blomstermotiver i pastel.
(Nu har de sandelig også fundet ud af, hvem Bolt var. De bliver dygtigere og dygtigere hos lauritz.com)
----
Han hedder ikke Jensen.
Hans søn maler landskaber signeret E. Birk. Men det er et pseudonym. Hjælper det?

20.6. 2006
Ikke malet af Niels Walseth

En læser har rykket for lovede oplysninger vedr. Walseth, som lauritz.com sælger som Niels Walseth, selv om de kun er signeret Walseth. Men det er ikke billeder malet af Niels Walseth, men af hans far eller mor, der begge var storleverandører til Trommesalen i 1920erne, det berømte sted i København bag ved Frihedsstøtten. Billedet herover er malet af Walseths far, mens blomstermotiver signeret Walseth er af hans mor, der udelukkende malede blomsterbilleder.
Klik på billedet for at gå til lauritz.com

18. juni 2006
Nyt fra lauritz.com:
Det var også falsk

lauritz.com, uofficiel dansk verdensmester i salg af falske malerier og samarbejdspartner med Røde Kors og Berlingske Tidende, solgte 13. juni 2006 billedet herover for 23.000 kr. Det er signeret Edgar Payne, en amerikansk maler (1883-1947), men ikke udført af denne. Ingen i Danmark ved ret meget om Payne, og slet ikke lauritz.com, der bare har lyttet til sælgeren. Nu har en amerikansk Payne-ekspert erklæret maleriet for falsk. Kvaliteten i billedet afviger stærkt fra originale Payne-arbejder, der for de dyreste ligger omkring én million kr.
Så det går fortsat godt hos lauritz.com.
Klik her

18.6. 2006
Skandale

Dansk Røde Kors og Berlingske Tidende er gået i samarbejde med lauritz.com, kendt for at sælge stribevis af falske malerier og ellers dårlig moral. Kan Røde Kors og en af landets største aviser leve med det? Første salg er en lille papskulptur af den anonyme HuskMitNavn og Søren Bennicke. Her på kunstnyt.dk overvejer vi i øjeblikket, om vi skal afsløre navnet på HuskMitNavn som en stille protest mod det skandaløse samarbejde. Vi har intet imod HuskMitNavn, men vi har noget imod, at nogen overhovedet samarbejder med et autionshus, der efter vores mening burde nedlægges. Link til Berlingske

14.6. 2006
I Grønland undrer old master eksperten, Svend-Erik Hendriksen sig over et certifikat fra lauritz.com

lauritz.com: »Varenummer: 745393 . Maleriet er udateret og usigneret, ifølge et medfølgende certifikat fra Wiener-kunsthistorikeren Dr. Tassilo Blittersdorf fra 1986 tilskrevet Nunzio Ferrajuoli - kredsen omkring. Proveniens: Fra østrigsk privatsamling, Steiermark, certifikat garanterer for ægtheden. Vurdering DKK 208.964«.
Det, der undrer S.E. Hendriksen er, hvordan man kan udstede et ægthedscertifikat på et maleri, man ikke ved, hvad er. Godt spørgsmål.
Klik på det.

Det var på Capri, jeg så han signered'...


Hvis det er N.F. Schiøttz-Jensen, der har signeret billedet herover, så han han hjaft en ordentlig kæp i øret. Så'n en signatur finder man kun hos lauritz.com. Hverken billede eller signatur er ægte.
Varenummer: 757722 Beskrivelse: 
NIELS FREDERIK SCHIØTTZ-JENSEN. Olie på lærred. Italiener ved stranden. Sign, N.F. Schiøttz-Jensen, Capri 1891. H 50 x 59 (69 x 78).
Klik på billedet


10.6. 2006
I dag er vi flinke og hjælper lauritz.com.
Chr. Aabye Talge er ikke en af de største danske malere, men han er ikke ubekendt.
Og signaturen burde alle kunne læse.
Varenummer: 755907

9. juni 2006
lauritz.com også ydmyget på Skagens Museum. En samling Skagen-kunst indbragte 180.000 kr., men den gik ikke med husets fup-Krøyer
Læs mere

lauritz.com 6. juni 2006
Hvad er det for en Jorn-plakat?

 lauritz.coms beskrivelse: 
»ASGER JORN Plakat, komposition, tryksign. Jorn 69. 61 x 79 (65 x 83) cm. Vurderingen er fjernet på denne varekategori
«. Klik på billedet
Hvorfor er vurderingen fjernet? Er det svært at vurdere en plakat af Jorn? Kan det tænkes, at lauritz.com er i tvivl om ægtheden?
Kender nogen noget til den pågældende plakat, så kontakt venligst kunstnyt.dk på pjm@kunstnyt.dk

lauritz.com 3. juni 2006
Hvem byder 60.000 kr. for et maleri til en værdi af 500?

Kan det tænkes, at dette fidusmaleri er blevet godkendt som malet af P.S. Krøyer af Skagens Museums leder, Annette Johansen?


Annette Johansen fotograferet i sommeren 2002, da museet udstillede et andet fidusmaleri som et ægte Krøyer. TV2-Nord interviewer hende her i den måske største museumsskandale nogen sinde herhjemme, hvor de »store kanoner« bakkede Annette Johansen op. I Jyllands-Posten, hvor kunstnyt.dks redaktør skrev om skandalen, jamrede en række kunsthistorikere sig over »overfaldet« på museumsdirektøren, med Hans Edvard Nørregård-Nielsen i spidsen. Hans Edvard er god til Købke, især til at vurdere arbejder af guldaldermaleren, som andre har godkendt for over 100 år siden.
Læs kronikken i Jyllands-Posten fra 2002

lauritz.com 2. juni 2006
Måske nok gammelt, men ikke malet af Giovanni Battista Pittoni (1687-1767)

Billedet herover har lauritz.com vurderet til godt 164.000 kr. som malet af den italienske barokmaler Giovanni Battista Pittoni. Men så dårligt malede Pittoni ikke. Og havde det været ægte ville vurderingen have været nogle millioner for lidt.
Læs mere

lauritz.com:
Sacré Coeur ligger i Tunis
Flyv straks til Tunis

1. juni 2006
Så er det sommer, og køerne står på marken

Men bare ikke Søren Edsbergs

De to billeder herover er ifølge lauritz.coms superekspertafdeling i Herlev malet af Søren Edsberg. Men det er de overhovedet ikke.
Hvem kan hjælpe det fornemme lauritz.com?
Klik på billederne for at komme til lauritz.
1.6.06: lauritz.com rettede hurtigt til den korrekte maler, Knud Edsberg, far til Søren.
Men hvorfor skal lauritz gang på gang have hjælp udefra for at katalogisere korrekt?

30. maj 2006
En ægte Olle

lauritz.com: Olle Luplau Janssen 1869-1927. Olie på plade, motiv med levende hegn langs å. Sign. L. J. 36 x 36 (52 x 54) cm. Varenummer: 739456

Hvem er Olle? Årstallene passer på maleren Luplau Janssen, men han hedder ikke Olle. Det kan ganske vist være et kælenavn for maleren, i lighed med »en ægte Jesper Olsen« eller »en ægte lauritz.com«. Er det det, burde lauritz.coms hovedafdeling i Herlev have fortalt det. Her råder man jo over den største ekspertice (siger man).
En anden ting er, at Luplau Janssen plejede at signere helt ud, og at billedet på ingen måde minder om Luplau Janssens malestil.
Her på kunstnyt.dk tror vi, at det med Olle Luplau Janssen er noget husets »eksperter« har gættet sig til.
En helt anden ting er, at billedet er udmærket.

Auktionen nu afsluttet og Olle fjernet
Samtidig er der sat et ? efter kunstnerens navn. Man er nu i tvivl, det var man ikke fra starten.

29. maj 2006
Til salg hos lauritz.com
Er denne Miró-litografi
20.150 kr. værd?

Det mener lauritz.com

Hvor kommer den fra? Det fortæller lauritz.com ikke. Er den nummereret? Det siger lauritz.com. Klik på billedet for at komme til lauritz.com. Læs mere om sagen.

28.5. 2006
Lidt søndags(s)ny(d)t fra kunsteksperterne hos lauritz.com:
Helsingør: Varenummer 746025: Ubekendt
30.5.06: Rettet korrekt til Einar Johansen
Ringkøbing: Varenummer 743758: Ubekendt
30.5.06. Rettet korrekt til Svend Nielsen

Ak ja! Begge er kendte malere med deres helt karakteristiske signaturer. Normalt er det billederne, man først kigger på, men her er det nok at kaste et blik på de kendte signaturer.

28.5. 2006
lauritz.com kender ikke en
af Danmarks mest kendte
moderne malere

lauritz.com, Oslo: »Ukjent kunstner, signert: 'Båter på stranden', 1962, lito. 79/100, mål ca. 44x55cm, sign. og datert i n.h.h.-BKH«.
lauritz.com ved ikke, hvem der har gjort litografiet herover, til trods for det er signeret og 100 procent karakteristisk for maleren. Han er en af landets mest kendte, men lauritz har aldrig hørt om ham.
Klik på billedet

Og så er Svend Lynge stadig ikke Svend Drews, som lauritz.com påstår. Varenr: 747897
Det er nu fortalt i årevis, hvem Svend Lynge er, så lauritz.com må være meget tungnem.
Klik her

27.5. 2006
Fra lauritz.coms homepage:
Varenr. 747418: Ikke Alfred Larsen 1860-1946
Varenr. 739457: Ikke Niels Walseth
Varenr. 746100:
Ikke ubekendt. Hedder ikke Th. Frandsen.
Varenr. 743987:
Ikke ubekendt. Alle, der handler med kunst ved, hvem Koefod Hansen er.

Og her på redaktionen turde vi ikke købe nogen af de udbudte »Lauritz Tuxen« fra samlingen af Skagenskunst. For slet ikke at tale om den såkaldte Krøyer, omtalt længere nede. Læs mere om den »fornemme« samling

26. maj 2006
Hvor dumt kan det blive hos lauritz.com?Erik Henningsen er en af landets mest kendte malere, og billedet herover er et af hans meget kendte motiver. Men hos lauritz.com har de aldrig hørt om Erik Henningsen, kender ham ikke. Derfor skriver de følgende i deres salgsgastekst:
»ERIK HENNINGSEN, Olie på lærred, vinterlandskab med karet og mennesker, signeret Erik Henningsen, kopi efter Sv. E. Jørgensen. 91 x 109 (110 x 127) cm «.
Ak ja! Det er ikke Erik Henningsen, der har kopieret den totalt ukendte Sv. E. Jørgensen, men omvendt. Pinligt! Sådan går det, når man lader »viktualiehandlere« og »cykelsmede« handle med kunst, som de overhovedet ikke har begreb om.
Hvor længe har lauritz.coms eneejer, den forhenværende diamanthandler, Bengt Sundstrøm, tænkt sig at føre folk bag lyset med sit dilettantiske auktionshus? Klik på billedet
27.5. 06 har lauritz.com ændret teksten til:
Beskrivelse
SV. E. JØRGENSEN, Olie på lærred, vinterlandskab med karet og mennesker, signeret SV. E. Jørgensen, kopi efter Erik Henningsen. 91 x 109 (110 x 127) cm.
Men hvorfor skal lauritz.com først gøres opmærksom på, at de ikke aner noget om det mest elementære inden for kunst?

25. maj 2006
Endnu en lauritz-skandale
Lauritz.com forsøger at sælge værdiløst maleri som værende en ægte P.S. Krøyer

lauritz.com: PEDER SEVERIN KRØYER. Olie på plade. Skagens Huse ved Nattetide. Sign. S. Krøyer, November 1901 30 x 38 (39 x 47). Proveniens: Privatsamling af Skagenskunst, erhvervet gennem flere generationer af skawboer. Varenummer: 739585 . Århus-afdelingen.
Vurdering: 80.000. Mindstepris 60.000 kr.

Ifølge registreringer malede P.S. Krøyer ikke ét eneste dansk motiv i hele 1901, og gjorde han, var billedet herover i hvert fald ikke et af dem. I øvrigt opholdt Krøyer sig i november 1901 i Taormina i Italien. Alle registrerede Krøyer-malerier fra 1901 er enten malet i Italien eller i Norge. Billedet er et såkaldt fidusmaleri til en værdi af omkring 500 kr. Klik på det og følg med i svindelen

23. maj 2006
En ægte lauritz...lauritz.com: »VILHELM ARNESEN Olie på lærred. Marine med sejlskibe, sign. V. Arnesen. 22x33 cm.« .
lauritz-eksperterne fra hovedafdelingen i Herlev har besluttet, at billedet herover er malet af Vilhelm Arnesen. Det er det imidlertid ikke. Og som enhver med bare periferisk kendskab til Arnesens malerier kan se, er signaturen pivende falsk.
Der er fortsat stil over Bengt Sundstrøms firma, der så gerne vil være det største, men som har udviklet sig til det mest utroværdige auktionshus i Danmark pga fatal mangel på bare middelmådige kunstkyndige.
Klik på billedet for at komme til lauritz.


22. maj 2006
Er det mon en ægte Picasso?

Det mener lauritz.com i Helsingborg, der skriver: »Pablo Picasso, 1881-1973. Erotiskt motiv. Litografiskt tryck, signerad i trycket, daterad 8.10.64. Arkstorlek 32 x 25 cm.«
Vurderingen sat til 2.000 svenske kr.
Men ligner det Picassos streg? Ikke rigtigt, synes vi her på redaktionen. Det skulle iflg. teksten være signeret, men det er det ikke. Det er dateret, men af hvem? Og hvem har lavet tegningen?
Vil man studere originale Picasso-arbejder, kan man kigge på On-line Picasso Project
Klik her for at komme til lauritz

9. maj 2006
lauritz.coms Næstved-eksperter har fundet et fantastisk guldkorn med to nydelige matrosklædte brødre

Dette meget smukke portræt af to drenge klædt i matrostøj har lauritz-eksperterne i Næstved fundet ud af er malet af guldaldermaleren Elisabeth Jerichau-Baumann, som døde i 1881. Det ved lauritz-eksperterne i Næstved imidlertid ikke. De kender kun hendes fødeår, 1819. Men bag på billedet står, det er malet af Elisabeth Jerichau-Baumann, hvad det absolut ikke er. Det er, hvad fiduskunstens fjende nr. 1, Ekstra Bladets afdøde kunstanmelder Alex Steen, ville kalde et fidusmaleri. Men det kan lauritz-kunsteksperterne i Næstved ikke se. De, og alle andre lauritz-afdelinger, kan enhver bilde hvad som helst ind.
Men igen et eksempel på et auktionshus, der gør alt hvad det kan for ødelægge kunstbranchen.
Klik på billedet
Billedet solgtes også på Bruun Rasmussens netaution den 15.2. 06 for 6.500 kr.
Det må være det fine messingskilt og teksten bag på billedet, der har forvirret de to auktionshuse. Det er meget svært at genkende noget fra Jerichau-Baumanns kvalitetsbilleder.

Nogen tror vist, det er en ægte Camille Pissarrolauritz.com: »
Ukjent kunstner betegnet C. Pissarro, 1800-1900-tallet-BKH .
Varenummer: 727391«
.

Signeret C. Pissarro, men malet af en ukendt, fortæller lauritz.com oppe i Norge. Den sælges altså ikke for at være en ægte Pissarro, hvilket nok er klogt. Men nogen tror åbenbart på ægtheden, studerer man buddene. De er ganske vist ikke oppe i Pissarro-størrelse, men langt over, hvad et billede som dette, der ikke er malet af Pissarro, normalt bør koste. Klik på billedet

27. april 2006
Er det den krikke lauritz.coms Bengt Sundstrøm rider på som hare i Hubertusløbet?

HERRING, John Frederick II (1815-1907) »Häst och ankor i stallet «. Varenummer: 726856.
Sådan markedsfører lauritz.com i Hälsingborg dette fidusmaleri med en vurdering på 30.000 svenske kroner. Det er en billig efterligning af et af Herrings mest kendte malerier, som kan ses her.
Fidusbilledet fra lauritz.com kan studeres her
7.6. 2005 ændret til Okänd konstnär, 1800-tal

27. april 2006
Walseth-forvirringen hos lauritz.com fortsætter

lauritz.com kender ikke til det mest elementære inden for kunsten. Dagligt findes enten falske eller forkerte oplysninger. Billedet herover er ikke malet af Niels Walseth, som påstået. Men for at gøre det lidt mystisk kan oplyses, at det ikke er en forfalskning, billedet og signaturen Walseth er ægte nok. Det er bare ikke malet af Niels Walseth, der brugte flere pseudonymer. Dem kan lauritz.com heller ikke finde ud af.
kunstnyt.dk skal nok senere afsløre »hemmeligheden« bag signaturen Walseth på det her viste maleri.
Gå til lauritz.com

26. april 2006
Fem »guldkorn« fra lauritz.coms eksperter

Se dem alle

25. april 2006
Hvad er Hvad er det værd værd?
»Fra Lauritz.com benytter vi to vurderingseksperter, der hver på sit felt til fulde opfylder de forventninger, vi har til dem, ang. såvel faglig viden som troværdighed«.
Eva Folke, DR, Hvad er det værd
(Det er da morsomt, ikk' oss'!)
Læs om kunstnyt.dks henvendelse til DR

22.4. 2006
To skæve fra skæve lauritz.com

lauritz.com påstår dette Caprino-signerede fidusmaleri er malet af Niels Walseth. Det er det ikke. Walseth brugte fire pseudonymer:
1)
Vilh. Steffensen (danske motiver)
2) Carl Søderberg (svenske motiver)
3) L. Boehm (tyske motiver)
4) F. Brinicardi (italienske motiver)
Han har aldrig malet under pseudonymet Caprino,
og slet ikke fiduskunst som det herover.
Som i øvrigt har været forsøgt solgt før.
Klik på billedet


lauritz.com påstår dette Svend Jensen-signerede fidusmaleri er malet af Svend Drews. Det er det ikke.
Svend Drews brugte kun ét pseudonym:
Chr. Møllgaard, anvendt på marinemotiver. En anden, Edmund Fischer brugte samme pseudonym,
men kan man kende forskel på van Gogh og Rembrandt, kan man også skelne
 mellem Drews og Fischer. Klik på billedet


20.4. 2006
Her ses et mesterværk af den moderne svenske maler Bertil Sjöberg
(ifølge lauritz.com)


Dette fidusmaleri er ifølge lauritz.com malet af Bertil Sjöberg, som auktionshuset ikke ved døde i 1999.
Hvad de åbenbart heller ikke ved er, at Sjöberg få år før ovenstående billede blev malet gik på Kunstakademiet under Kræsten Iversen, og et par år før havde fået undervisning hos Peter Rostrup Bøyesen. Kan andre end lauritz.com forestille sig Sjöberg male den type fidusbillede som det herover? Næppe! Sjöberg var i øvrigt i sin tid tilknyttet et af de fornemme københavnske gallerier, det desværre nu lukkede Court Gallery på Strøget i København.
Følg salget hos lauritz.com, klik på billedet


19.4. 2006
lauritz.com:
Maleren malede efter sin dødIfølge lauritz.com er billedet herover malet af Paul Gadegaard (1920-96). Hvordan maleren kan have malet billedet i 1997, året efter han døde, ved kun lauritz.com. Billedet sælges sammen med et andet af samme maler, iflg. lauritz.com signeret Poul GJ. Hvordan lauritz.com får det ud af signaturen, ved også kun auktionshuset.
Ingen af de to malerier er malet af Paul Gadegaard. Igen fup fra fupfirmaet lauritz.com. Bengt Sundstrøms lauritz.com bør dele samme skæbne som hans Diamanthuset i sin tid. Det lukkede. Den lovede investering i smådiamanter holdt ikke, hvad Sundstrøm lovede. Klik på billedet
(Efterfølgende ændret til Poul Gadegaard
Jensen, født 1944)

18. april.2006
Tre falske fra lauritz.com

Ikke malet af Holger Lübbers 1850–1931
(Ændret til ubekendt)

Ikke malet af Leon Møller 1919-1992

Ikke malet af Alfred Larsen 1860-1946
(Klik på billederne)


15. april. 2006
Dagens falske Brendekildehos lauritz.com
 
Billedet herover skulle være malet af H.A. Brendekilde. Men det er bare noget, lauritz.com vil bilde sine kunder ind, fordi lauritz.coms moral er så flosset, at Bengt Sundstrøm og hans amatørmedarbejdere er ligeglade med, hvad de sælger, om det er ægte eller falsk. Lauritz.coms moral minder lidt om kødgrosserer Thulins. Bare der bliver solgt noget, så skidt med kvaliteten og kunderne. Klik på billedet.

10.4. 2006
Justitsministeriet bør lukke lauritz.com

Dette fidusmaleri vil lauritz.com sælge for at være malet af Poul S. Christiansen. Det kan ikke blive ved. Danmark har aldrig haft et auktionshus så amatøragtigt og skandaløst drevet som lauritz.com. Dagligt forekommer enten falske malerier eller mangelfulde beskrivelser af billederne. Der må være en ansvarlig instans, der nu siger stop. Og hvorfor tillader andre auktionshuse, at lauritz.com ødelægger branchen? lauritz.coms dårligdom smitter af på hele auktionsbranchen. Klik på billedet

En parodi
DRs »Hvad er det værd« i grotesk samarbejde med lauritz.com, der lægger vurderingseksperter til.
Hvilke eksperter? DR gør grin med seerne ved at vælge et auktionshus, der vælter sig i falske malerier og forkerte informationer. DR bør annullere den aftale.
Det er simpelthen for dumt.
Læs mere

8. april 2006
Mere fup fra fidusfirmaet lauritz.com

Billedet herover påstår lauritz.com er malet af Valdemar Andersen 1875-1928. Men Valdemar Andersen var en af landets mest kendte plakatkunstnere og kendt for sine tegninger i Politikens Magasin. Han har ALDRIG malet fidusbilleder som det herover. Klik på billedet

8. april 2006
About Svend Lunde
Og hvem er Svend Lunde? Har nogen udover lauritz.com hørt om ham? Ingen maler hedder det,
men ring til maleren Jeppe Drews, han kan sikkert hjælpe, selv om det ikke er ham, der har malet billedet.

8. april 2006
Hvorfor tror lauritz.com billedet herunder
er malet af Carl Carlsen?


Nogen finder et maleri, der overhovedet ikke ligner noget, genremaleren Carl Carlsen har malet.
Så klasker man bogstaverne C.C. på og sætter det til salg hos lauritz.com, der kan bildes hvad som helst ind.
Klik på billedet.

Set hos lauritz.com 7.4.06:
Er det virk'lig en ægte Johannes Larsen?

Hvad mon Johannes Larsen Museets museumsdirektør, Erland Porsmose, siger til billedet herover? Mon han vil erklære det for at være en ægte, uforfalsket Johannes Larsen? Her på kunstnyt.dk tvivler vi stærkt. Det ligner mere en god Rembrandt eller van Gogh. Fra deres grønne periode:
Gå straks til lauritz og byd med

Dagens lauritz-fidus

Marinebilledet herover sælger lauritz.com for at være malet af Vilhelm Bille (1864-1908). Men det er det bestemt ikke. Igen et grotesk fupsalg fra lauritz.com. Hvem der har malet det ved vi naturligvis på kunstnyt.dk, men ønsker ikke at hjælpe lauritz.com, der minder mere og mere om verdens største netauktion for fup og svindel, eBay.com. Klik på billedet
Sidste (8.4.06): Nu har »supereksperterne« fra lauritz.com fundet ud af, det ikke er Vilhelm Bille, men Villy Bille. Og det er korrekt nok. Men hvorfor er det ikke det rigtige navn fra starten?

5. april 2006:
Laver lauritz.com bevidst svindel?

Ifølge lauritz.coms hovedafdeling i Herlev, er denne akvarel udført af J.A. Jerichau (1890-1916).
Men er den det? Læs mere...

Det går mindre godt for lauritz.com
Hvor længe kan auktionshuset klare sig uden kunstkyndige?

Til salg hos lauritz.com
Ikke originale træsnit af Hundertwasser
lauritz.com: F. S.Hundertwasser. Fem små træsnit samt et tryk på japanpapir, Midori no Namida.
Hver 17 x 12 cm 1 ramme med defekt glas (6).

De fem billeder er ikke originale træsnit, signeret og nummereret af Hundertwasser. Der er tale om en beskrivelse af de originale træsnit i mappen »Midori no Namida«, udgivet i 1976, som findes i 200 eksemplarer, alle signeret og nummereret, og som koster omkring 150-200.000 kr. Den lille folder herover følger med mappen, og er altså fjernet fra den originale portfolio, som det hedder på engelsk. lauritz.com fortæller ikke, hvad det er man reelt sælger. Klik på billedet.

Ubekendte hos lauritz.comHvorfor sælges dette skovbillede som ubekendt, når det tydeligt er sign. A. Jacobsen for Skov-Jacob?
Klik på billedet


Og hvorfor sælges dette blomsterbillede som ubekendt, når det helt tydeligt er signeret H. Hansen,
som enhver kunstkyndig burde vide, var datter af blomstermaleren Carl H. Fischer?
H. Hansen er ikke nogen dyr maler, men Skov-Jacob kan komme op i 40.000 kr., hvor usandsynligt
det end lyder. Men det er et af hans billeder solgt til for nyligt. Klik på billedet.
lauritz.com har efterfølgende ændret til den rigtige maler.

Dagens lauritz-fidus:

lauritz.coms beskrivelse af billedet herover:
Karl Madsen 1855-1938, Sommertag am Tiergartenwirtshaus. Varenummer: 703038
Öl auf Leinwand rechts unten monogrammiert und datiert (19)29. Verso von fremder Hand auf Zettel bezeichnet: Sommertag am Dyhaunkrog Köbenhavn. Im oberne Bildrand Einriss 2 x 5cm. Darstellung 25,5 x 34cm.
Sælges i Tyskland: DE, Hamburg, Grosse Elbstrasse.
Karl Madsen er et kendt navn i den danske kunstverden. Mest som kunstkritiker, forfatter og for sine mange år som direktør for Statens Museum for Kunst. Men han var samtidig en habil maler med tilknytning til Skagen, hvor han fik Michael Ancher op og her havde givet Anna Ancher den første vejledning udi maleriets svære kunst.
Det er en fornærmelse at forbinde det ligegyldige skilderi fra Peter Lieps Hus i Dyrehaven med Karl Madsen. Klik på billedet.


Sku' det virkelig være en ægte uforfalsket Julius Exner?

Det påstår lauritz.com. Mon Bruun Rasmussen, Museumsbygningen, Sotheby's eller Christie's turde sælge disse pragtfulde køer som en ægte Exner? Som dokumentation fremviser lauritz.com et brev, som ikke er nogen dokumentation. Klik på billedet.
26. marts 2006

Mere nyt fra »kunsteksperterne« hos lauritz.com
      
Disse to billeder er ifølge lauritz.com begge malet af Leon Møller. Men det er kun det til venstre, der er en ægte Møller. Det til højre er ikke en Leon Møller, sådan har han aldrig malet. Leon Møller skævede stærkt til Hofmeister og Jack Kampmann.
Klik på billederne for at komme til Lauritz.
Marts 2006


Ifølge lauritz.com er dette maleri malet af Niels Walseth under pseudonymet G. Caprino. Walseth benyttede flere pseudonymer, men ikke Caprino. Guderne må vide, hvor lauritz.com får den slags oplysninger fra.
Klik på billedet
Marts 2006

l
auritz.com er snart værre end eBay
Seneste nyt fra lauritz-fidus

Dette maleri sælger lauritz.com helt grotesk for at være malet af den kendte C. Budtz-Møller (1882-1953). Men billedet er malet af den langt ringere og næsten ukendte Helge Bentzen, som det også er signeret.
Gå fluks til lauritz.com
Marts 2006

lauritz.com forsøger at sælge to fidusbilleder som malet af Hugo V. Pedersen.
Man skriver hans årstal, 1870-1959 og Hugo Petersen (med t), men det
er ikke den rigtige Hugo V. Pedersen. Rod, rod, rod!
Klik ind på siden

Har lauritz.com ægte Otto Bache, Peter Raadsig og Chmielinski til salg?
læs her
*******

Skandaleramte lauritz.com fortsætter
Lauritz.com vil have nogen til at hoppe på, at dette
maleri er malet af Erik Hoppe

Har nogen nogen sinde set Hoppe male kønsløse malerier som det herover?
Ikke desto mindre påstår lauritz.com, det er en ægte Hoppe.
Kan det blive ved at gå godt for tidligere direktør hos Bruun Rasmussen,
Bengt Sundstrøms netauktionshus?
Se mesterværket hos lauritz.com

Mere fra lauritz.com
Fidusmaleri forsøges solgt som malet af en kendt dansk maler

Læs om en af de seneste lauritz-fiduser

lauritz.com i Norge kender ikke den norske professor Dagfin Sidselrud
læs om ham før lauritz

9. marts 2006
lauritz.com sælger igen den forkerte Alfred Larsen ...igen, igen, igen

Disse to malerier sælger lauritz.com for at være malet af Alfred Larsen. Det er de også, men bare ikke af den Alfred Larsen, som lauritz.com sælger dem for. Der er to, der hedder Alfred Larsen, den fine gamle 1860-1946, som lauritz.com påstår har malet billederne herover. Men det har han ikke. De er malet af den Larsen, som fødtes i 1886, og som man ikke kender dødsåret på. Men lauritz.com er ikke eneste auktionshus, der ikke kan finde ud af de to Alfred Larsen. Det gælder stort set alle, selv om der er lysår til forskel i kvalitet på de to. Kan man ikke se forskel, hvilket enhver kunstkender burde, så kan man med næsten 100 procents sikkerhed skelne de to fra signaturen. Den fine gamle Larsen signerer Alf. Larsen, den ikke så fine Alfred Larsen.
Men noget tyder på, at det er håbløst at forstå for auktionshusene, selv om det er gentaget år efter år.
De to forkerte Larsen kan ses ved at søge på varenummer 674906 og 683769 på www.lauritz.com

7. marts 2006
Godkendt af Skagens Museum
Billedet herunder er ikke malet af Michael Ancher, men det sælger lauritz.com det for at være. Vurdering: 50.000 kr.


Nok har Michael Ancher malet mange skæve skøjter, men så dårligt som dette kunne han ikke male. Et hurtigt kig på signaturen viser, at
den er pivende falsk. Gå til lauritz.com.
Maleriet solgtes 24. januar 2006 hos Bruun Rasmussen i Vejle for 16.000 kr. i hammerslag. Og efter sigende er det godkendt af Skagens Museum som værende ægte. Men intet i figurerne minder om Michael Ancher, det er simpelthen ikke hans måde at male på. Et øvet kunstkenderøje vil med det samme konstatere, at signaturen ikke er Michael Ancher. Det skal man som ekspert kunne se på få sekunder. Den er ridset ind i maleriet og har helt forkerte buer i både m'et og a'et.
Det bliver et større og større problem i kunstens verden, at selv museerne ikke kan skelne ægte fra falsk. Med skam må man anføre, at Skagens Museum ikke har de rigtige eksperter. Direktør Annette Johansen har flere gange vist store svaghedstegn, har fx meget svært ved at se forskel på en ægte og en falsk Krøyer.

-------
4. marts 2006
lauritz.com i Næstved sælger en ægte Aage

lauritz.com: UBEKENDT KUNSTNER. Olie på lærred. Motiv med personer og fabrik. Sign. A. Aage. H 68 x 94 (77 x 104) cm.
Ak ja! Igen ses, at lauritz.com har store problemer med at finde ud af tingene. Maleriet er et typisk Andreas Moe (1877-1952) og er også tydeligt signeret A. Moe. Ikke A. Aage.
Moe er bestemt ikke nogen ubekendt maler.
Gå til lauritz.coms egen side (er nu rettet til Moe)


2. marts 2006
Lauritz.com fortsætter med at bondefange med
endnu en falsk P. Mønsted-signatur på et fidusmaleri

læs mere

Lauritz.com og auktionshusets kunstekspert kan ruinere dig

Torben Friis Møller er kunstekspert hos lauritz.com.
Læs hvordan lauritz.com kan tjene formuer ved at sælge falske malerier, som de forinden har godkendt som ægte.

Ny skandale hos lauritz.com
Forsøger at bilde køberne ind, at de byder på et maleri af P. Mønsted
læs mere...


lauritz.com fortsætter med at sælge falske malerier
16.2.06: Det er kun få dage siden, lauritz.com igen igen måtte trække et billede ud af deres auktion. Det var ikke malet af Gerda Wegener. Konstant ligger der falske billeder og forkerte oplysninger på deres side. Lige nu forsøger de at sælge dette skrækkelige fidusmaleri herover som malet af Viggo Pedersen. Klik ind på siden

lauritz.com har siden afsløringen ændret på siden. Først stod der den rigtige Viggo Pedersens
rigtige årstal, 1854-1926, som man så rettede ved at fjerne årstallene. Men signaturen er stadig et klart forsøg
på at forfalske den ægte Viggo Pedersens signatur, hvorfor maleriet stadig fremstår som forsøg på at sælge
et fidusmaleri for at være malet af Viggo Pedersen. Den pågældende maler hedder med garanti ikke
Viggo Pedersen, og signerer med garanti ikke som den ægte.
Den første vurdering er også ændret, fra 3.500 kr. til nu 1.000 kr.