Kunstnyt.dk midterste spalte
1. oktober 2008 til 30. november 2008

30. november 2008
Bar røv i aftenbelysning
Udsnit
Lauritz.com: »Heinrich Zille (1858-1929), 'Der verstopfte Ofen', radering, 17/100, signeret Varenum- mer: 1437649. Vurdering Euro 700. DKK 5.215.
På denne vare svarer vurderingen til den hammerslags
- pris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«
Det helt samme billede, nr. 17/100, var i maj 2008 til salg på en tysk auktion vurderet til 500 euro uden at blive solgt. Så vidt vi husker har Lauritz.com ikke solgt dette eller et tilsvarende af samme kunstner, hvorfor man kan undre sig over begrundelsen for vurderingen. Efter vores mening er der tale om misinformation og det der er værre. Se hele herligheden

29. november 2008
Hvorfor er billedet herunder
nu ikke en deLuxe-vare?

Lauritz.com: »Wladyslaw T. Chmielinski 1911-1979 cd Varenummer: 1440452. Sign. W. T. Chimielinski samt betegnet på bagsiden«.
Scroll ned til 26. november og se omtalen af et andet maleri, solgt for at være Chmielinsky (med y i enden) 20. årh. Det solgtes som deLuxe-vare. Hvorfor solgtes det som deLuxe, når billedet herover ikke bliver det?
»Betegnet på bagsiden«, skriver Lauritz så, men ikke hvad der står. Det er et stempel med teksten: »For maleriets ægthed garanteres. Chr. B. Dybdal«. Sådan et stempel kan enhver lade fremstille og sætte bagpå et hvilket som helst maleri. Man kan ikke altid stole på bagsideerklæringer. Dybdal var i 60erne og 70erne en nærmest berømt kunsthandler med galleri i Jyllinge, ikke lige populær i alle kredse. Kan man nu stole på gode gamle og forlængst afdøde Dyddal? Her på redaktio- nen, hvor vi kendte Dybdal, ved vi naturligvis om billedet er ægte eller blandt de tusindvis af Chmielin- ski-forfalskninger, det flyder med over hele verden. Men vi er ikke sikre på, at Lauritz.com ved det, da dette firma har solgt flere af de falske. Og hvorfor praler Lauritz ikke med »garantibeviset«?.
Apropos Jyllinge, så var det maleren Svend Drews, der for mange år siden lokkede Kunstnyt.dk's redaktør til at flytte til Jyllinge, hvor en af naboerne på Finnjollevej hed Poul Boelt. Han er nu formand for grundejerforeningen og har skrevet foreningens historie, som kan læses her
Men tilbage til maleriet herover. Tør nogen købe dette maleri som et ægte, eller andre Chmielinski-signerede malerier, når Lauritz.com tilsyneladende ikke kan se forskel på ægte og falske. Se det 

28. november 2008
Nu er teksten ændret ...
Se den gamle og den nye
her
AMATØRAGTIGT!
Hvorfor er dette maleri med to
smækre badenymfer en deLuxe-vare?
Se det
Lauritz.com: »Vilhelm Lundstrøm 1893-1950 cd Varenummer: 1429159. Badescene med to kvinder, olie på træpanel, s/b VL 1918, 73 x 110 cm«.
Ved Lauritz.com overhovedet, hvad de sælger her?
Det foregår endda fra hovedbunkeren i Herlev.
Mangler ikke en del væsentlige oplysninger? Hvordan mon katalogbeskrivelsen havde været, var det til salg hos Bruun Rasmussen? Eller hos Sotheby's og Christie's? Talentløsheden blomstrer hos Lauritz.com 

Vil Bengt Sundstrøm stævne Danmarks Radio?
I »Hvad er det værd«-udsendelsen 26.11.08 omtalte DR flere gange Bruun Rasmussen som Danmarks største og førende auktionshus. Vil hr. Sundstrøm finde sig i det? Det må være injurier. Hils i øvrigt på Carsten Sommerskov, som medvirkede. Se hele udsendelsen

27. november 2008
Bengt Sundstrøms Carl Bloch-
ekspert
er holder vinterferie
Gå direkte til Lauritz
Lauritz.com: »Carl Bloch 1834-1890. Varenummer: 1370918. Parti fra Frederiksborg slot, akvarel, sign. C.B., 17,5 x 15,5 cm«.
Kunstnyt.dk: Ikke malet af Carl Bloch.

Lauritz.com: Malet af Mogens S. Andersen
Kunstnyt.dk: Ikke malet af Mogens S. Andersen

(Nu har »vurderingseksperterne« rettet til et andet navn, men det er stadig signeret Mogens Andersen. Hvem styrer Lauritz.com? Dagligt er man vidne til husets amatøragtige måde at drive »Skandinaviens største auktionshus«, som Bengt Sundstrøm praler med. Det er efter vores mening en parodi på et auktionshus). 

1.000 kr.
Grotesk høj vurdering på to små Bonde Petersen.
En korrekt vurdering vil ligge omkring 200 kr. Se dem

26. november 2008
Falsk eller ægte Chmielinski?
Vi tror, Lauritz' vurderingseksperter
ikke aner det, hvorfor salget sløres

Lauritz.com: »Wladyslaw Chmielinsky 20. årh. Polen cd. Varenummer: 1393896«.
Enhvert barn kan i løbet af nogle få sekunder slå Wl. Chmielinskis data op på nettet. 1911-79 springer i øjnene med det samme. Lauritz.com har gentagne gange solgt både ægte og falske Chmielinski med rigtige årstal. Hvorfor sælges dette maleri så kun som 20.årh.? Og hvorfor staves hans efternavn forkert? Det slutter på i, ikke på y. Der findes vel omkring 5-10 gange så mange falske som ægte Chmielinski.
Vi tror, at Lauritz.com er så usikker på ægtheden, at de i dette tilfælde har villet sikre sig mod at »komme til« at sælge et falskneri for at være den ægte vare. Da det er en »DeLuxe-vare af særlig kvalitet«, kan det derfor undre, at det kun skal sælges som 20.årh. og med forkert stavet efternavn. Det hænger ikke sammen. Men så kan de altid sige: Vi solgte det ikke for at være ægte. Og hvordan kan de skilte med cd, når de ikke kender malerens dødsår?
Her på Kunstnyt.dk har vi indgående kendskab til Chmielinski, det er fx redaktøren himself der har skrevet den biografi, som findes bag på mange af hans malerier. Og vi ved naturligvis om billedet herover er ægte eller falsk. Men det vil vi ikke afsløre nu. Kun antyde, at Lauritz.com ikke ved det.
Lige solgt for 17.500 kr. mod vurderingens 20.000.
Ak ja! Se det. 

Mere ekspertise fra Lauritz.com's
over 100 vurderingseksperter
Klik ind
Lauritz.com: »Bing og Grøndahl musselmalet service
.
Varenr. 1431187
«. Hvor er Lauritz.com's mange vurderingseksperter uddannet? Er det overhøvding Bengt Sundstrøm i egen høje person?
(Nu rettet til Royal Copenhagen. Hvem spørger Lauritz dog til råds? Men de fortæller naturligvis ikke, at de har rettet teksten) 


I New York arresterer man folk som sælger falsknerier af »Matisse, Chagall, Calder« m.fl.

Læs mere på Dayli News

25. november 2008
Lauritz' elefantknæskalsekspert nu udnævnt til skildpaddeskoldsekspert
(NU er billedet fjernet, men auktionen
løber videre. Hvorfor?)
se tekstændringen

Først var det en elefants knæskal (herover)

Så var det pludselig et skildpaddeskjold.
Man må give den fhv. diamantinvesteringssælger, Bengt Sundstrøm ret: Han råder over markedets bedste eksperter. (Skrev vi virkeligt, at Sundstrøm rådede over markedets bedste eksperter?).
Men andre steder findes også eksperter, der fx ved, at skildpadder er udryddelsestruede og derfor beskyttet af Washington-konventionen, og at al handel med dem forbudt. Der kræves en såkaldt CITES-tilladelse for at indføre sådan et skjold her i landet. Da Lauritz.com ikke oplyser at dette haves, kunne det betyde, at skjoldet er ulovligt indført. 
Vi ved, at en politianmeldelse er på vej mod Lauritz.

Plum, plummelum...
Lauritz.com's DeLuxe eksperter: »Poul August Plum (1815-1876 ), romantisk landskab.Varenr.: 1367933«
Kunstnyt.dk: Vi tror ikke, det er af P.A. Plum

Lauritz.com: »Viggo Rørup, 1903 - 1971, cd Varenummer: 1435014«
Kunstnyt.dk: Vi tror ikke, det af Viggo Rørup

Lauritz.com: »
Hans Jacob Hansen, 1859 - 1942, cdVarenummer: 1434961«
Kunstnyt.dk: Vi tror ikke et sekund på, det er malet af Hans Jacob Hansen.


24. november 2008
Set hos Lauritz.com:
Armbåndsur med 74 diamanter,
vurderet til 5.000 kr., solgt for 775 kr.
Se uret
Lauritz.com: »JULLOU. Dansk design. Armbånds- ur. Urkasse i stål med 74 indfattede diamanter«.
Lauritz.com solgte også et andet ur med 74 diamanter for 525 kr., vurderet til 3.000. Se dette
74 diamanter, det var mange.  Apropos diamanter, hvordan gik det egentlig med Diamanthuset i sin tid? Det er ikke omtalt i Bengt Sundstrøms cv, skønt han var adm. direktør. Så vi ved ikke så meget om det. Men det var vist en god investering med de små diamanter, hvilket fremgår af brevet her fra 1983.
Meddelelse om værdistigning. Ved nogen, hvordan det gik med Diamanthuset, i Danmark, Sverige, Belgien, USA,  Norge og Finland? Så skriv venligst til pjm@kunstnyt.dk

23. november 2008
Et maleri som ikke har eksisteret
er dukket op hos Lauritz.com.
Se det

Her kunne godt bruges en latterdåse:
»Lauritz.com is Scandinavia’s leading online quality auction house. You are ensured the correct market price when you auction your items through Lauritz.com.«. Helt fantastisk?

Weekend-tilbud fra Lauritz.com's over 100 vurderingseksperter.
Kig med

22. november 2008
Kunstnyt.dk tror, Lauritz.com selv
overbød billedet herunder

Udsnit
Lauritz.com: »Auguste Desvaux (1813-?), 'Portrait einer Dame', olie på lærred, 1858. Varenummer: 1434424«
Og hvorfor tror vi så, at Lauritz.com selv fik hammerslag på billedet? Læs herunder.

Herover ser vi, at billedet fik hammerslag på 2.200 Euro, kr. 16.390. Salget blev imidlertid annulleret.
Hvorfor blev det det? Læs herunder fra det nye salg.


Herover ser vi, at billedet nu har en mindstepris på 4.500 Euro, kr. 33.525, omkring det dobbelte af hammerslaget ved første salg, 31.10. 2008. 

Vi tror, at Kundenr. 563307 er Lauritz.com's. Det forlyder fra Lauritz.com, at højestbydende gjorde brug af sin fortrydelsesret. Men hvis ingen første gang bød over 16.390 kr., hvorfor tror Lauritz.com så nu, at nogen vil byde mindst det dobbelte? Det virker mistænkeligt. Vi tror, at buddene første gang var for lave, hvorfor kundenr. 563307 blev ved at byde over. Da ingen rigtige bydere bød over 16.390 kr. »annullerede« Lauritz derfor købet.
Se det »annullerede« salg       Se det nye salg  
Helt forrygende bliver det, når Lauritz.com skriver: »På denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«. De har lige solgt varen for 16.390 kr., men mener: »...baseret på vores erfaring med tidligere salg«, at billedet er 104.300 kr. værd.
Er det os på Kunstnyt.dk der ikke forstår noget?


Smykkeeksperten Troels Olivero fra det troværdige Gauguin.dk har svært ved at sælge sine fornemme thailand- ske smykker. Læs mere


21. november 2008
Mere fra Lauritz' vurderingseksperter
klik
Tre fejl: Billedet er ikke malet af hende. Hendes navn er stavet forkert. Hendes årstal også forkerte.

Det gik hurtigt med at få stoppet billedet herunder. Går den, så går den. Går den ikke, så kan vi altid stoppe auktionen eller betale pengene tilbage, synes at være Bengt Sundstrøms måde at føre forretning på. Vi mener stadig, det var et forsøg på svindel, og er sikker på, auktionen ikke var stoppet uden at Kunstnyt.dk havde skrevet om det. Billedet indgår i politianmeldelsen mod Lauritz.com, da de åbenlyst har planer om at sælge det igen.
Fredag formiddag
Det mener Kunstnyt.dk om Lauritz:
Det ligner forsøg på kunstsvindel og tegn på manglende læsefærdigheder
Klik på billedet
Lauritz.com: »Justus Lundegård 1860-1924. "Långe Jan, Öland". Olja på pannå, signerad -45. Bucklig, behöver ramas om. 21 x 28 cm«.
Og hvad skal man så lægge mærke til her? Malemåden ligner ikke. Signaturen er forsøgt forfalsket, detaljer ligner, men heller ikke mere. Og så er der ikke h i Lundegårds navn. Han hedder ikke Lundegårdh. Og endelig er der årstallet -45. Det kan ikke være 1845, dengang var maleren ikke født. Det kan heller ikke være 1945, dengang var maleren død. Vi bruger det i politianmeldelsen mod Lauritz.
Det bliver efterhånden til en hel del.

En fejlvurdering der vil noget

Denne Fabergé-ske vurderede Bruun Rasmussen til mellem 2.000 og 3.000 kr. Hammerslag 95.000 kr.
Kontrollér selv her 


20. november 2008

Av min knæskal! En elefantastisk historie fra Sundstrøms ekspertstab
Lauritz.com har branchens fineste eksperter, nu også en knæskalsekspert

Lauritz.com: »Mask, Lega, Zaire omkring 1900- talets mitt. Masken är tillverkad av en elefants knäskål«.
Her på redaktionen har vi aldrig set en elefants knæskal, men vi har set et skildpaddeskjold. Har der allerede været julefrokoster hos Lauritz-folket?
Kig på masken omgivet af lommeuld


Kunstvurderingseksperten (skrev vi virkelig det?) Troels Olivero, »Smykkehuset« Gauguin.dk, har store problemer med tre stykker grafik af Trampedach. Læs mere

Det mener Kunstnyt.dk om Lauritz:
Misinformation og bondefangeri

Lauritz.com: »Pieter Cornelis Hoen 1814-1880, 'Landschaft mit Kühen'. Varenr: 1402823.
Vurdering: 14.900 kr.
Mindstepris 10.058 kr. På denne vare svarer vurderingen til den hammerslags- pris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare«.
Det er kun en god måned siden at selvsamme maleri var under hammeren på en auktion i udlandet, vurderet til 5.600 kr. uden at blive solgt. Vi mener ikke, at Lauritz.com tidligere har solgt tilsvarende malerier af denne kunstner til 14.900 kr., eller overhovedet noget af denne maler, hvorfor der efter vores mening er tale om grov misinformation og en altfor høj vurdering, der kun har til formål at bondefange potentielle købere. Klik ind på Lauritz


19. november 2008

Det er NU du skal sælge hos Lauritz
Her nogle eksempler fra dagens salg:
Varenr. 1423905, vurd. 1.200, solgt for 500 
Varenr: 1426904, vurd. 2.000, solgt for 525
Varenr: 1422404, vurd. 2.980, solgt for 1.490
Varenr: 1427113, vurd. 5.215 solgt for 484
Varenr: 1403263, vurd. 15.000, solgt for 5.600
Varenr: 1428396, vurd. 8.940 solgt for 4.470
Varenr: 1415422, vurd. 10.000 solgt for 3.200
Alle beløb i danske kroner

Reproduktion, ikke et farvelitografi
Udsnit. Se det
Lauritz.com: »Henri Toulouse Lautrec 1864-1901, 'Dame im Liegestuhl'. Farblithographie. Unten links nummeriert auf 246/275«.
Der er tale om et tryk, reproduktion, som nogen har nummereret. Det er ikke et originalt farvelitografi, det er dette heller ikke..


Kan her stå Milton? Tjek selv

18. november 2008
Nøgen mand klædt af til skindet

Groteske misinformationer og salgsforløb omkring  tegningen herover er uden fortilfælde i auktionshisto- rien. Læs om en »verdensrekord« og den seneste vurdering på billedet, der er til salg igen for 4. gang inden for kortere tid. Se den nøgne sandhed

17. november 2008

I 1985 dømtes en dansk kunsthandler
2½ års fængsel for salg af en række forfalskninger. Vi har gengivet de sider fra bogen, Kunst & Kunstforfalskning, som omtaler sagen, men udeladt den dømtes navn, da vi betragter ham som uskyldig dømt, så længe andre straffrit kan sælge forfalskninger på nettet.
Kunstnyt.dk er på vej med politianmeldelser af falsknerier solgt på nettet.
Læs om sagen i 1985

Hvorfor stoppede Lauritz.com salget
af disse tre malerier? Var de falske?

16. november 2008
En varebeskrivelse med mening
Klik og se
Lauritz.com:

Hedder maleren Graasten? Og står kunstneren på trappen i Alnor? Er det tilfældet, hvor er så trappen. Og kunstneren? Nå, nu er det måske så flot igen at kalde maleren for kunstner. Det skulle da lige være fiduskunstner.
Vurdering: Lauritz.com: 2.235 kr.
Vurdering: Kunstnyt.dk: 150 kr. (pga rammen)


15. september 2008
Kunstnyt.dk har lige sparet en Lauritz.com-køber for over 10.000 kr.
Lidt Weekend-guf fra Lauritz.com's over 100 vurderingseksperter, bl.a. om Piranesi-billedet, som igen er til salg. Kig forbi

Kunstbranchen i forfald?
British Art Academy søger »Kunstforfalsknere« »We’re still recruiting artists, so if you would like to be considered as a British Art Academy artist, give Phil Berridge a call on 01225 480660«. Læs mere

14. november 2008
Det forlyder, at Lauritz.com anmeldes til politiet for tre Ahlberg-forfalskninger. De indgår også i en række forfalskninger, Kunstnyt.dk anmelder Lauritz.com for. Nu må vi se, om politiet har tid.

13. november 2008
Lauritz.com sælger en simpel reproduktion for at være farvelitografi
Og skyndte sig at rette (uden at oplyse det):

Før – herover

Efter – herover
Hvad Lauritz mener med Efter, ved vi ikke. Billedet er ikke efter Picasso, det er Picasso. Bare en reproduktion

Lauritz.com: »Pablo Picasso, (1881 - 1973) Färglitografi "Maternité". Tryc cak.
Varenr.: 1425060«. Her er ikke tale om et litografi, men om et tryk, en ren reproduktion. Se det

12. november 2008
Piranesi-billedet er ikke fra tiden

Nu er det solgt for 8.600 kr. + salær. Igen har Lauritz.com svigtet byderne ved ikke at undersøge og fortælle, hvad de sælger. Der findes mange senere tryk af Piranesis værker, dette er et af dem. Det fremgår tydeligt herover med betegnelsen Ediz. P.V. Man ved også, hvem der har genoptrykt det, det fortæller P.V. Det er imidlertid ikke Kunstnyt.dk's opgave at være gratis rådgiver for Bengt Sundstrøm, så det må være op til køber, om vedkommende mener at have givet for meget for billedet. Da vi fortalte, at et var solgt til 23.000 kr. burde Lauritz have oplyst, at dette var fra tiden, mens det aktuelle var et senere tryk. Men det passede Lauritz fint, at nogen troede, det var gammelt.

Sælg NU, siger vurderingseksperterne
Bondefangeri hos Lauritz?
Afgør det selv. Vi har ikke forstand på det.

11. november 2008
Efterlysning! Efterlysning!
På Lauritz.com lå i går et fint maleri af Ole Ahlberg (stod der)  med Mona Lisa. Nu er det væk.

Her er det!

Det  er bare helt fantastisk. Billedet er sendt direkte fra Louvre, som dagligt følger med på Kunstnyt.dk. Vi er virkelig berømte ude i den store verden. Fra Louvre forlyder det endvidere, at der er indgivet politianmeldelse i sagen. Se det uden billede

Hvad mon Bruun Rasmussen og folk med forstand på tingene siger til dette:
Bengt Sundstrøm: »Lauritz.com har med sin nyskabende profil udviklet sig til Skandinaviens førende kvalitets-auktion på internettet«.
Skal man le eller græde!

Hvorfor er de ikke ansat hos
Sotheby's eller hos Christie's?
Lauritz.com's vurderingseksperters vurdering
af Piranesi-billedet herunder:
1.200 kr.
Seneste internationale hammerslag, september 2008: 23.000 kr.

10. november 2008
Kan over 100 vurderingseksperter tage fejl?
Sagtens! De skal bare være ansat hos Lauritz.com Et pragtværk af en af verdens mest berømte kunstnere kender de ikke efter en uges forløb

Et af de bedste billeder i lang tid på Lauritz. Det er så ægte som det kan være, udført af en verdensberømt kunstner, hvis navn kendes i forbindelse med nok den mest berømte falsknerisag i Danmark. Så kan vi ikke hjælpe mere. Billedet har nu været til salg i henved en uge, uden at den storpralende Bengt Sundstrøms over 100 vurderingseksperter har vidst, hvem kunstneren var. Det bliver uden tvivl rettet, hvis en af de mange eksperters skolesøgende børn får set billedet.

Det er i øvrigt heller ikke fra 19./20.årh. Hvor kan vurderingseksperter dog tage fejl. Se det hele 

Hvad sagde vi! Nu er en af børnene kommet fra skole og fortalt farmand kunstnerens navn.
Buddene steg straks, da det rigtige navn kom på.
Kunstnyt.dk sender Lauritz.com en regning.
Mvh. Kunstnyt.dk. Korrekturlæser for Lauritz
(Det er ikke os, der har skrevet Piransi)

Sådan gik det andengangssalget af
den »falske« Weie hos Lauritz.com
Billed og kunstnernavn fjernet
(klik her)


Der er naturligvis ikke copyright på et maleri af ubekendt maler. Se tekst og billedet under 31.10.

9. november 2008
Og så er der i øvrigt denne fra Lauritz med de over 100 vurderingseksperter
Udsnit
Lauritz.com: »Enrico Bay, General, mixed media på stof. 90 x 60 cm. Monteret i ramme, hvor glasset mangler. NB. Ny oplysning: Fremstillet i et oplag på 300. Dette er en deLuxe-vare af særlig kvalitet. Effekterne til deLuxe udvælges af et panel af Lauritz.coms eksperter«.
Betegnelsen mixed media benyttes udelukkende på unikke arbejder. Her er tale om et serigrafi udført i 300 eksemplarer, som handles til omkring 2.-3.000 kr. Solgt på Lauritz 5.11. for 5.600 kr. + salær mod vurderingen på 12.000 kr. Fik vi nævnt, at det var Lauritz.com's DeLuxe-eksperter, der igen har afsløret, at de ikke er så store ekperter, som de gerne vil give udtryk for. Har her solgt noget, som det ikke er. Kan naturligvis ikke være et unikt kunstværk i 300 eksemplarer. Se salget på Lauritz (billedet fjernet).


Fuppet på Den Blå Avis

Betalte 6.000 kr. for maleriet herover annonceret til salg som værende malet af Johannes Hof(f)meister. Kun én maler hedder det, så sælgeren må have været i ond tro. Også at forlange 6.000 kr. for et maleri, der kun er nogle få hundrede værd og intet som helst har med Hofmeister at gøre. Køberen havde købt det ubeset, det var ikke gengivet i annoncen, men da billedet blev afhentet, kunne køberen med det samme se, det ikke var Johannes Hofmeister. Køberen har krævet handelen annulleret. Se annoncen. 
Som bekendt er Den Blå Avis købt af eBay.com, men det bliver det næppe bedre af. Tværtimod!
Computerworld citererer eBay-direktør: »Verden skal lære af Den Blå Avis. eBay får med dagens køb 300 medarbejdere, der har en unik viden, som det amerikanske selskab kan bruge verden over«, siger eBay-direktør Jacob Fonnesbech


Kunstnyt.dk's redaktør dømt for injurier i en vanvittig dom, som blandt andet frikender Troels Olivero for at have solgt falsknerier. Dommen ligger i sin fulde længde på Gauguin.dk, hvormed Olivero selv viderebringer det ord, han har fået rettens ord for er ærekrænkende, og som ikke eksisterer. Da Olivero benytter lejligheden til at fremkomme med en række nye, løgnagtige anklager/injurier, vil manden en af dagene blive stævnet. Der vil endvidere en af de første dage her på siden komme en kommentar til den vanvittige dom, som ender i Strasbourg. Vi finder den 100 procent forkert.

Troels Olivero har vist fået storhedsvanvid. Kalder sig nu officielt T. Gauguin
Troels Olivero: Kunstnyt.dk er stoppet
Derfor: Hvis du ikke ser denne side, så sig til

Troels Olivero: »JEG OG MIN ADVOKAT ER ALDRIG BLEVET DØMT FOR NOGET SOM HELST«. Sandt eller løgn? Tjek her


En sag om falske Rolex-ure, som Troels Olivero ikke har noget med at gøre ... siger han nu
  Læs dommen

8. november 2008

Så er der igen weekend-underholdning fra Lauritz.com's vurderingseksperter
Bl.a. en underholdende historie om et kendt billede af Skagensmaleren P.S. Krøyer. Læs mere

7. november 2008
Der sælges ikke kunst på Macca.dk 
Men det er en kunst at få varen udleveret, når man har fået hammerslag
En køber fik hammerslag på en vare, men da han ville hente den, havde de den ikke. Det kendes også fra Lauritz.com. Klik ind på Macca. Salget er fjernet

Lidt retfærdighed er der til
(Bemærk den intelligente mands begavede udtryk)
Læs dommen
Foto. Danmarks Radio TV1-Kontant. Dejlig dreng!
Den mærkelige Troels Olivero og hans lige så mærkelige advokat, Carl-Erik Nielsen (ham der sender folk nøgenbilleder) tabte injuriesag:
Larsen Data v/Peter Larsen FRIFINDES for at havde været med til at have udbredt injurier om Troels Olivero og Gauguin Aktioner. Fogedforbud imod dns hosting af webdane.dk FRAFALDER. Læs det selv 

6. november 2008
Lauritz rettede 12 ud af 15 »skæverter« 
Men først efter Kunstnyt.dk havde skrevet om det
Se hvad vurderingseksperterne rettede

Marstrand-»forfalskninger« hitter 
Igen forsøgte Lauritz at fuppe:

Sådan ser den ny tekst ud for »Marstrand« herunder

5. november 2008
Nyt »Marstrand-fund« hos Lauritz
Udsnit
Hun ser lidt betænkelig ud, damen. Det gør vi også, når vi ser Lauritz.com's nyeste »Marstrand-fund«. Ikke så snart et »falsk« er afsløret, smider Lauritz et nyt på markedet. Det prøver de så at gemme under moderne malerier og katalogisere billedet som »tilskrevet/stil«. Det er der ikke noget der hedder.
Det er Helsingør-afdelingen, som ikke kan se forskel på et højt hvidt fyrtårn og Kronborg, der sælger.
Se det nye Marstrand-fund   

Også tilskrevet Marstrand
hos Bruun Rasmussen
Udsnit
Ligner det et ægte portræt af Marstrand? Det mener vi bestemt ikke, det gør. Kig på de amatøragtigt udførte øjne. Kunne Marstrand male så dårligt? Nej, det kunne han ikke. Skam jer derovre i Vejle, Lars!
Se det

Der sker andre mærkelige ting hos Bruun Rasmussen for tiden
Solgt maleri ikke solgt alligevel. Og så er der noget med en vase. Læs om det torsdag

Nogen hænger sig selv, når deres falsknerier afsløres.
Læs mere

Tidligere Gauguin franchise-tager om Troels Olivero: »Han er en styg karl«

Lauritz.com's motto synes at være:
Går den, så går den! Og går den ikke, så betaler vi bare pengene tilbage!
En dybt uanstændig måde at føre forretning på og efter vores mening kriminelt

Her gik den ikke. Som så mange andre gange. Efter vores mening verdens mest utroværdige auktionshus måtte igen annullere et forsøg på fup og bedrag pga. Kunstnyt.dk's afsløring Teksten burde ikke være som herover, men klart og tydeligt tilken- degive, at fup-salget er annulleret. Fup-billedet er afbildet lige herunder.

Også den »Marstrand« herunder gik det ilde.
Salget stoppet en uge før tid.

4. november 2008
»Vurderingseksperterne« igen igen
Endnu et groft og frækt forsøg
på fup og bedrag hos Lauritz

Lauritz.com: »Wilhelm Marstrand 1810-1873 (tilskrevet), 'Hafenszenerie San Giorgio Maggiore' Varenummer: 1408268. Vurdering: 40.975 kr. Mindstepris: 33.525 kr.«.
Hverken billedopbygning, motiv, personer eller farveholdning har det ringeste med Marstrand at gøre. Ikke et penselsstrøg er hans. Der er IKKE en kvadratcentimeter Marstrand i det billede. Igen en grotesk skandale fra den håbløse Bengt Sundstrøms håbløse auktionshus. Betegnelsen tilskrevet kan kun benyttes af folk med forstand på kunst, og ingen med bare periferisk kendskab til Marstrand og dansk kunst i det hele taget kan finde på at bringe Marstrands navn i forbindelse med dette maleri. Bengt Sundstrøm og hans »medsammensvorne« burde ikke have lov til arbejde med kunst. Se det 

Lauritz.com: »Asger Riber født 1897-? Fuglekøjerne Fanø Varenr: 1419802«
Kunstnyt.dk: Ikke malet af Asger Riber

Vi tror ikke, det er malet af Viggo Johansen  
Vi tror ikke, det er malet af Andersen-Lundby 

3. november 2008
Kunsthistorikeren og Weie-eksperten Lennart Gottlieb angriber Lauritz.com
Læs mere om den sønderlemmende kritik

GROTESK: Lauritz.com har først nu, efter mere end en uge, stoppet den grove Olle Hjortzberg-forfalskning Kig  


»Troværdigheden« klæber til de to...
Se og hør
Troels Olivero (Gauguin.dk) og
Bengt Sundstrøm (Lauritz.com) i DRs Kontant 
Den utroværdige Troels Olivero er også ligeglad (Læs her)  med Forbrugerombudsmandens afgørelser i 3 klagesager om hans speciale: Overvurderinger.

1.-2. november 2008
Lauritz.com: I baggrunden Kronborg


Med venlig hilsen Lauritz.com Helsingør
Gå direkte til Kronborg > Her  
3. november:
Nu har alle de skrappe vurderingseksperter fra Lauritz-Helsingør besøgt Kronborg og fundet ud af, at Kronborg ikke er et hvidt fyrtårn (herunder). Bengt Sundstrøms eksperter bliver dygtigere og dygtigere. Til Lykke!


Se også mere Weekend-underholdning fra Lauritz-vurderingseksperterne 

Troels Olivero sælger udelukkende egne ting, ellers kan han ikke give 50% og 40% rabat, da han hverken har sælger- eller købersalær. Og hvad så med med momsen?

Manden kan ikke sælge sine overvurderede ting
Det gælder blandt andet Trampedach
Se dem

Kunne du virkelig finde på at købe »kvalitetssmykker« hos Gauguin.dk,
så kan du nu låne i »Oliveros« bank.

Eller kan du? Læs mere om mandens seneste påhit
Seneste: Nu har Gauguin.dk eller banken fjernet muligheden for at se, hvor meget man kan låne. 


31. oktober 2008
Nu har Lauritz.com rettet:

Herover: Sådan så teksten ud tidligere på dagen

Herover: Sådan ser den rettede tekst ud. Bemærk, at der nu henvises til ONLINE 624/421. Men er det rigtigt? Det kan ingen potentiel køber vide, da det ikke kan tjekkes nogen steder. SMART!

Mere Lauritz-fup
24. marts 2008 solgte Lauritz.com billedet herunder, men salget blev annulleret og køber fik pengene tilbage
Nu er det til salg igen
Klik på billedet
Lauritz.com: »Edvard Weie 1879-1943 cd. 'Dame med strengeinstrument'. Olie på hårdtræ (malerplade). Usigneret. Betegnet på ramme. 41x32 cm. (51,5x42,5 cm.). Proveniens: Bruun Rasmussen kunstauktioner. Auktion 624, katalognummer 421. Dette er en deLuxe-vare af særlig kvalitet«.
I marts (se det) besluttede Lauritz.com, efter at Weie-eksperten Lennart Gottlieb havde afvist det som Weie, at annullere salget og give køberen pengene tilbage. Men der står kun: Auktionen afsluttet, det står stadig som solgt. Vi tror heller ikke, det er malet af Weie. Men Weie eller ikke Weie. I marts var proveniensen Bruun Rasmussens auktion 725/854. Auktion 725 var imidlertid en vinauktion. Nu er denne proveniens ændret til Bruun Rasmussen 624/421. Men det er to billeder af Richard Mortensen.
Der er virkelig stil over Bengt Sundstrøms deLuxe vurderingseksperter. Er det forsøg på bevidst svindel eller »bare« udtryk for faglig inkompetance?
Og så gengiver Lauritz.com ordret Weilbach's tekst, en krænkelse af ophavsretten, hvis de ikke har fået lov. Og det tror vi ikke, de har.
 
30. oktober 2008
Så er den utroværdige Troels Olivero fra Gauguin.dk igen i gang med kunst
– vurderer tre gange over normalt
Vurdering: 66.600 Kr
Til salg lige nu hos Gauguin.dk til en vurdering på ca.
66.600 kr. (tre for 200.000 kr.). Se det
(Ignorer hans løgn nederst til højre på forsiden,
det er han stævnet for. Dom 7. november)

For et par måneder forsøgte Olivero at sælge det samme samt to andre, dengang vurderet til 80.000 kr. stykket, normal forretningspris, som han kaldte det. De blev ikke solgt.


Vurd. 20-25.000 kr.
Billedet er lige solgt 28. oktober hos Bruun Rasmussen i Vejle for 19.000 kr. i hammerslag. Hertil skal lægges salær, det er der ikke hos Gauguin- manden. De to billeder er af samme type, farvefor- skellen ligger i fotograferingen. Se salget


Lauritz.com opkræver
ulovligt CD for »avisbilleder« 

Salget herover er et billede klippet ud af van de Loo- bogen over Jorns grafik. Der er naturligvis ikke CD på reproduktioner, uanset disse er klippet ud af en bog eller af en avis. Men det forlanger Lauritz.com rask væk. Det er imidlertid ulovligt.

29. oktober 2008
Bent Irve. Hans bog slagtet
Lauritz.com: »Robert Jacobsen. Kompositioner fra Bent Irves bog 'Lazarus-notater', 4 litografiske tryk, usign., 24 x 25 cm. Udført hos J. Chr. Sørensens litografiske værksted 1971, udgivet af Brøndum«
De fire stykker grafik er vurderet til 1.500 kr. På nettet kan hele bogen med alle 11 stykker grafik købes for under 200 kr.
Kig forbi Lauritz
(Læs mere om kunstkritikeren Bent Irve)

En anden underholdende fra Lauritz:
Vurdering 2.500 kr. Mindstepris 800 kr. Se den 
(Den opringelige tekst var Vurdering 800 kr., mindstepris 2.500 kr.)

Og nu er det ikke længere den kendte tegner Ib Andersen. Se ændringen

Lidt mere fra Lauritz-eksperterne:
Maleren er bestemt ikke ubekendt
(Det har eksperterne nu fundet ud af)
Maleren er bestemt ikke ubekendt
Maleren er bestemt ikke ubekendt
Maleren hedder ikke Th. Friis
(Det har eksperterne nu fundet ud af)
Signerede Georg Brandes virkelig
Peter Brandes' billeder?

(Nu har eksperterne fundet ud af, at Georg Brandes ikke signerede Peter Brandes' billeder. Imponerende flot)

28. oktober 2008
Lauritz.com vader i skandaler
Solgt Paul Fischer-maleri ikke solgt
Det er billedet i højre spalte fra Amalienborg.
Læs mere om sagen og Lauritz.com's totale ligegyldighed over for sine kunder. Klik her


Igen må amatøreksperterne fra det »hæderkronede« Lauritz.com ændre
Nu er det ikke længere malet af Grønlandsmaleren Emanuel A. Petersen. Se før og efter

Bruun Rasmussen: »NB - Trykene er signeret efter Hans Henrik Lerfeldts død«.
Kunstnyt.dk: Af hvem?

Bruun Rasmussen: »Sigurd Swane: Nøgen rygvendt kvinde liggende i en sofa«.
Kunstnyt.dk: Er hun nu også rygvendt?  Kig
(
I øvrigt et fremragende maleri af Swane, der bør komme pænt op i pris)
(Nu har nogen vendt hende om!)


Lauritz.com er en grotesk parodi på et auktionshusLauritz-dot-com: »Emanuel Aage Petersen 1894-1948, 'Badende am Meer'. Öl auf Leinwand. Links unten signiert 'Aa. Petersen Exposant au grand Salon Paros 1913-1929'. Vurdering 11.186 kr.«.
Hvad siger man så? Emanuel A. Petersen er kendt for sine Grønlandsmotiver. På billedet ser vi også ganske tydeligt, at indlandsisen er smeltet, folk
soler sig og bader i Diskobugten mens Kongeskibet Dannebrog skimtes i baggrunden. Og enhver af Bengt Sundstrøms over 100 vurderingseksperter ved naturligvis, at Emanuel A. Petersen signerede Alb. Petersen og var kendt for at udstille på Salonen i Paris 1923-29. Tag straks en tur til Grønland
 

27. oktober 2008
Kun ganske få kan i dag se forskel
på ægte Chmielinski og falske
Ægte, se det større
Gem disse ægte til næste gang du byder på Chmielinski hos Lauritz eller andre. De er til salg hos eBay, og de er alle ægte. Se dem
(Kan nogen i øvrigt huske denne morsomme fra Lauritz 14.6.07?:
»W.L. CHMIELINSKI. polsk kunstner (Ikke at forveksle med Wladyslaw Chmielinski 1911-1979) . Varenr. 1018938«)

Skandaløs katalogisering hos Lauritz

Er billedet herover  malet af en af landets fornemste billedhuggere, Helen Schou? Det påstår Lauritz.com uden at redegøre for, hvorfor alle fem på samme varenr. skulle være malet af hende, som stort set udelukkende er kendt som billedhugger. I Weilbach står fx ikke et ord om, at hun har malet, og på diverse databaser kendes ingen maleripriser. Hvorfor oplyser Lauritz.com ikke, hvorfor de mener, de er malet af Helen Schou? Godt 15 timer før deadline er der budt 575 kr., en god hundredkroneseddel pr. styk. Det er bestemt ikke dårlig kunst. Men hvad er det? Se på sagen

26. oktober 2008
Endnu en grov Jorn-forfalskning
Se den på eBay

Tør du betale 65 mio. kr. for to malerier sælgeren sælger som ægte Chirico uden at have undersøgt ægtheden og som er amatøragtigt fotograferet?

Er dette og et andet malet af Giorgio de Chirico? Se dem på eBay

25. oktober 2008
Vi tror ikke, det er unikke Corneille, Lauritz sælger...

Læs hvorfor

Kunstnyt.dk politianmelder Bengt Sundstrøm og kræver ham mindst 2½ år i fængsel
De 2½ år relaterer til straffen en dansk kunsthandler fik 29. marts 1985. Vi mener, det der foregår hos Lauritz.com er langt værre end sagen fra 1985.

24. oktober 2008
Seneste FUP-nyt fra Lauritz.com
Grotesk Olle Hjortzberg-falskneri
afsløret hos Lauritz-»eksperterne«

Herover det rædselsfulde fidusmaleri falsk signeret
Olle Hjortzberg, en af Sveriges kendteste kunstnere.
Se det før politiet

23. oktober 2008
Lauritz leder efter leder til Næstved
Haves: Fhv. postbud
Ønskes: Person med tilsvarende kvalifikationer
fx cykelsmed, viktualiehandler eller politimand
Læs mere


Hvor er de smukke Johnny Madsen?
Var der ikke i går over 40 Johnny-Sanger-Madsen til salg på Lauritz? Hvor forsvandt de hen? Sidste salgsdag var ikke oprundet.

Det handler om Lauritz.com

Nej, det er ikke blomster af I.L. Jensen eller Helen Schou. Se hele buketten og læs hvorfor

Lars Fuglsang-Madsen, leder af Bruun
Rasmussens afdeling i Vejle, kommenterer
Sven Dalsgaard-sagen omtalt 19. oktober. 
Læs mere

Lauritz.com indrømmer, at Jorn-billedet omtalt under den 20. oktober er en plakat, hvor teksten er skåret fra (undtagen den trykte signatur og nummerering). Salget er annulleret, da køberen ikke ville betale 5.-6.000 kr. for en reproduktion til en værdi af et par hundrede kr.

22. oktober 2008
Så sælger Bruun Rasmussens tidligere direktør Bengt Sund- strøms »vurderingseksperter« igen bogudklip som litografier
Klik på billedet
Lauritz.com: »ASGER JORN. Farvelitografi. Kompositioner. Usign. 11,5 x 13, 5 og 11 x 14 (48 x 32). Begge er grafiske tryk efter træsnit van de Loo nr. 384 ( 33 x 44 cm) og 388 (50 x 60 cm)«.
Det er ikke første gang, Lauritz.com sælger udklip fra »Werkverzeichnis Druckgrafik«, Galerie van de Loo's fortegnelse over Jorns grafik, side 233 og side 237 i bogen. Det er ikke litografier, men reproduktioner, trykt på begge sider i bogen. På bagsiderne af de to indrammede sidder altså to andre billeder, eller rettere noget af dem, da disse har andre størrelser.
Læs mere her

Det går helt godt i auktionsbranchen

Bruun Rasmussen i Landskrona har lige måttet fjerne tre pasteller, der skulle sælges som Henri Sert. Katalognumrene 843/350, 843/351 og 843/353 er nu helt fjernet. Herover et udsnit af et af billederne.
Der har i den senere tid været adskillige
Sert-forfalskninger på markedet.

Og lidt mere fra Lauritz-eksperterne:
Signeret S. N. Philipsen '99 (Se det)
Men de ved ikke, hvem den kendte maler er.
Signeret G.P. 1898 (Se det)
Men de ved ikke, hvem den kendte maler er
Og så noget afsindigt Lauritz-vås:
Lauritz.com: »Sven Lynge (Pseudonym for Frederik Drews) 1919-2003 cd. SVEN LYNGE (SVEND DREWS)«. (Se det)
Frederik Drews benyttede pseudonymet Svend Lynge. Men det er ikke ham, der har malet billedet. Og Frederik Drews er ikke Svend Drews, derimod han bror.
(Er De forvirret? Så følg dagligt med hos Lauritz!)


Lauritz-»eksperterne« ændrer igen:
21. oktober 2008
Fremragende portræt, ifølge Lauritz af ubekendt, men som bestemt ikke er det

Lauritz.com: »UBEKENDT MALER, akvarel, sign. CD 8/6 01, portræt af grønlænder pige«.
Her har vi to problemer. Først, at Lauritz ikke kender den kendte maler og derfor groft undervurderer det. Dernæst, at en tidligere pris for et andet tilsvarende af samme maler for et års tid siden solgtes hos Bruun Rasmussen online for 18.500 kr., højeste pris hidtil for kunstneren. Problemet her er, at BRs onlinepriser ikke opgives til Artprice.com. Det er et problem for potentielle købere og kunsthandlere, der så ikke kan se, hvad visse billeder handles til, hvis ikke de tilfæl- digvis følger med og noterer. Bruun Rasmussen ville ikke udlevere sine onlinepriser til Kunstnyt.dk, da årbogen »Kunst under hammeren« udkom for sidste gang i 2006. Havde de gjort det, havde der i dag ligget en nyttig prisdatabase på Kunstnyt.dk. Det er lidt svært at forstå, hvorfor Bruun Rasmussens online- priser efterfølgende skal hemmeligholdes. Klik her
(Få timer efter ovennævnte lå på Kunstnyt.dk ændrede Lauritz til det rigtige, Christine Deichmann (1868-1945), ændrede vurderingen og forlængede auktionen. Læs om hende på KID (Weilbach)

Kunstnyt.dk rådgiver køberen
af Jorn-billedet omtalt herunder:
Kan Lauritz.com dokumentere, at signatur og nummer kun er i trykket, som de hele tiden har påstået, så bør køberen annullere købet. Så kan der kun være tale om en bestemt plakat, hvor teksten er skåret væk. Og så er det ikke 4.300 kr. plus omkostninger værd, men kun et par hundrede kr. Det læner sig opad bondefangeri, når Lauritz ikke gør opmærksom på, der kun er tale om en »makuleret« plakat. Jorn-litografier med signatur og nummer kopieres ikke og sælges som offsettryk.

20. oktober 2008
Katalogiserer og vurderer Lauritz.com bevidst forkert for selv at købe?
(Solgt for 4.300 kr. + salær, over 5.000 kr.).
Er det originalt signeret og nummereret er det billigt. Er det en plakat udført til udstillingen »Hommage à Tériade« på Grand Palais i Paris, hvor teksten så er fjernet, er det dyrt. Så er billedet udelukkende at sammenligne med en reproduktion. En plakat, hvor teksten er klippet bort, gør den værdiløs som plakat.

Svært at se, da billedet mod sædvane ikke kan forstørres nok, men signeret Jorn 71 og sikkert nummereret 7/75 
Er det et ægte signeret og nummereret træsnit af Jorn eller et ulovligt kopieret offsettryk, som beskrevet?
Skal det bedømmes ud fra nettet, så er det det første. Man må naturligvis ikke kopiere et ægte træsnit og  sælge det. Heller ikke som offsettryk. Det er en krænkelse af ophavsretten. Lauritz.com nævner ikke, at det er nummereret. Hvorfor ikke? Er der tale om et originalt træsnit, så er vurderingen ikke 1.000 kr., men omkring 30.000 kr. Billedets titel er »Le future de passé«, er i 1971 udført i 75 eksemplarer og registreret i Van de Loo som nr. 402. Se det

Kunstneren er bestemt ikke ubekendt
Og i øvrigt er det en ret kendt kirke. Se den  
(Nu ændret til det korrekte, både navn og kirke)

Lauritz.com har lukket Kunstnyt.dk's konto 

Det er vist ikke helt lovligt!
Har nu oprettet en ny konto. Virker heller ikke

19. oktober 2008
Lauritz solgte Miró-kopier
som værende ægte litografier

Læs om fup-sagen

Dalsgaard? (Udsnit)
Bruun Rasmussen: Malet af Sven Dalsgaard
Kunstnyt.dk: Ikke enig (læs hvorfor)  

18. oktober 2008
Lauritz' store Paul Fischer-salg med over 40 billeder blev en kæmpe fiasko
Klik på billedet
Vurderet til 180.000 kr, solgt for 52.000 kr.
Flere solgtes ikke, nogle for omkring en fjerdedel af vurderingen. Mest indbragte varenr. 319853 med     400.000 kr., solgt for mindsteprisen. Vurderingen var 600.000. Varenr. 1323078, vurderet til 400.000 kr., solgtes for 155.000 kr. Kun to solgtes over vurderingen.

Nu har Lauritz-eksperterne fået at vide af nogen med forstand på tingene, at katten ikke er gjort af Wolmer Zier, men af Mogens Zieler. Er man helt billedblind, kan man også nemt tage fejl. Men det fremgår ikke, at teksten er rettet.
Se herunder...

17. oktober 2008
Vi er fra Lauuuuritz...
Vi er fra Lauuuuritz...
åh læ, åh læ, åh læ... 
(frit oversat)

Lauritz.com: »WOLMER ZIER. Litografisk tryk. "musik skal der til - spil selv"«. Varenr. 1386315
Det var dog et usædvanligt godt billede af vesterhavsmaleren Wolmer Zier. Er det en havkat?
Igen har de-hundrede-vurderingseksperters-
internetauktionshus
overgået sig selv. »Musik skal der til!« Ja, det burde være en fanfare. Se havkatten

Mere guf fra Lauritz-eksperterne
Og så gentages salget af den berømte tegner Ib Andersens malerier malet 23 år efter hans død
Se dem her

Mere sjov fra Klümmerhovederne:
En ægte ubekendt Lars Klüm. Klik straks 
(Nu ændret det det rigtige, Lars Kliim)

Wilhelm Rosenstand! Den tror vi ikke på
Ubekendt! Aldrig i livet!
Ubekendt! Aldeles ikke
Dansk guldaldermaler! Nix! Ikke dansk maler
Alfred Larsen 1860-1946! Nul, Putte!
(Alfred Larsen var der i første omgang linket forkert til. Det hos Lauritz.com er korrekt)


Oktober 2008
Ikke malet af Wladyslaw Chmielinski

Lauritz.com: »Dette er en deLuxe-vare af særlig kvalitet. Effekterne til deLuxe udvælges af et panel af Lauritz.coms eksperter. Proveniens: Bruun Rasmussen 727/677«.
Ak ja! Der findes flere falske end originale Wladyslav Chmielinski. Heller ikke, selv om Lauritz.com henviser til et salg hos Bruun Rasmussen, der lige har måttet annullere et andet falsk, bliver det ægte. Det er fladt og karakterløst i malemåden, typisk for de falske. Se det

15. oktober 2008
Mon Lauritz.dk nogen sinde finder
ud af signaturen herunder?

Hvem er det nu, der signerer sådan?
OK, det er jo også i Næsted-afdelingen. Men det er altså IKKE Osvald Karms, der har malet billedet.
Se det  

Rædselskopi:
Det er vist den mest rædselsfulde kopi af Carl Blochs maleri nogen sinde set. Det kan man ikke vurdere til over 1.200 kr. Se det selv ind 

Ingen af de 4 malerier er signeret Kvistgaard 
(Nu har »eksperterne fundet ud af, at der ikke stod Kvistgaard, men Sv. O. Kramer. Man kan også nemt tage fejl).

Carl Alring er død for adskillige år siden

Lauritz.com:
»Vores kunder efterspørger kunst fra bl.a John Kørner, Kvium, Allan Otte, Kathrine Ærtebjerg og mange andre«
Kan man nu regne med det? Det er kun nogle få dage siden, Bruun Rasmussen havde flere til salg af de nævnte malere, som ikke blev solgt. Så de kunne jo have købt dem der.

14. oktober 2008
Svendborg Auktionerne
Sælger fidusmaleri tilskrevet Anna Syberg. Vurderer det til »kun« 300 kr.

Svendborg Auktionerne: »Katalog nr.: 465. Maleri, tilskrevet Anna Syberg ???: Landskab med vej og hestevogn, 49 x 60«.
Her er lidt dobbeltkonfekt! Tre spørgsmålstegn efter tilskrevet. Det kan kun forstås på den måde, at huset ikke ved, om de har tilskrevet det. Besynderlig katalogtekst. Men maleriet har aldrig været i nærhe- den af Anna Sybergs palet. Tag en tur til Svendborg

To ekstranumre fra Lauritz-eksperterne:
Maleren er ikke ubekendt. Varenr. 1395264 
(Nu rettet til det korrekte, Ingolf Due)
Maleren er ikke ubekendt. Varenr. 1398931
 
(Nu har Lauritz' venner ude i byen sladret)

Bruun Rasmussen lyttede til kritikken
Nu er Jes Jessen 1743-1807 rettet til J. Jessen ca. 1900. Uden forklaring. Men »Chmielinski« er endnu ikke (kl. 17:30) annulleret. Men det bliver det, siger man hos Bruun Rasmussen.
13. oktober 2008

Få dine folk til at tage sig sammen, Jesper!
Bruun Rasmussens eksperter svigter...

Her på Kunstnyt.dk roser vi gang på gang Bruun Rasmussen og fortæller, at huset, i modsætning til Lauritz.com, Gauguin.dk m.fl., har de rigtige eksperter. Det har de også, men desværre bruger de dem ikke altid, fx i tilfældet herover, hvor følgende tekst forekommer: »842/666: Jes Jessen: Parti fra Grønland med isbjerge. Sign. J. Jessen Skt. Olie på lærred. 54 x 89. (Jes Jessen, f. Aabenraa 1743, d. sst. 1807)«.
Blot et overfladisk kig viser, at der ikke er tale om et maleri fra 1700-tallet, men fra det 20. århundrede, eller måske endnu nyere. Næste kig fortæller, at det ikke har det fjerneste med maleren Jes Jessen at gøre. Han har aldrig malet den type billeder. Det er lysår fra hans stil og tager ikke 3 sek. at konstatere.
Det er til at græde over, hvis Bruun Rasmussen er på vej til at udvikle sig i samme uheldige retning som Lauritz.com og Gauguin.dk. Der er set alt for mange »fejl« hos Bruun Rasmussen på det seneste. Det er kun et par dage siden, huset måtte fjerne 8, siger og skriver OTTE groteske falsknerier falsk signeret med en af dansk kunsts kendteste signaturer. Flovt!
Klik ind på »Jes Jessen« 
Og Chmielinski-forfalskningen (13.10. kl. 10 budt omkring 5.000 kr. for) er endnu ikke fjernet. Ser ud til nu et være annulleret.

QXL.dk bør stoppe fup-sælgeren »Kulleruploppen«

»Kulleruploppen«, som sælger kalder sig, har sat billedet herover til salg som malet af Harald Moltke. Fup og bedrag. Det har ikke en dyt med den maler at gøre. Det blev ikke solgt, sælger nåede ikke at fuppe en køber. Tag en tur til QXL

200-kroners fidusmaleri vurderet til 7.000 af fidussælgeren
Kulleruploppen

Motivet herover er en kopi efter en kendt dansk malers kendte maleri. Det er udført af en fidusmaler og repræsenterer en værdi omkring 200 kr., men vurderet på QXL af Kulleruploppen til 7.000 kr.
Men heldigvis blev det ikke solgt. Se fupperiet 

12. oktober 2008
To gange RENT FUP på QXL

Denne reproduktion af Michael Kvium med trykt tekst forneden forsøger en privatperson fra Fanø at sælge som et »Helt nyt originalt litografi. "Sad Me" 1994«. Rent FUP. Se det
Dette maleri forsøger Kulleruploppen fra Nyborg (positive karakterer 97,35%) at sælge som et ægte »Emilie Mundt (1842- 1922): Rose og violer på en stenkarm«. Billedet har ikke det fjerneste med Emilie Mundt at gøre. RENT FUP! Se det
Forleden blev QXL klædt grundigt af til skindet af TV2s »Basta« i »Frit slag for platugler«, for et fupsalg af en gammel Mercedes. QXL havde valgt at lade sig repræsentere af en dårligt formulerende ung kvinde tæt på teen-agealderen, der afslørede et firma, der ikke fungerer, som det skal. Teknikken er også elendig på QXL, fx er fotografering af billederne skandaløs dårlig, de er uskarpe og kan ikke forstørres højt nok op.
Se udsendelsen på TV2 

11. oktober 2008
Var det noget med en
»ægte« Herbin til en slik?

Ved ikke, kunne være, skriver den engelske sælger på eBay. Fredag aften kl. 20 var der afgivet et enkelt bud, på £1, men siden er det gået stærkt! Klokken 00:16 var højeste bud £56, omkring 525 kr. Ikke meget for en ægte Herbin. Hvis man tror på den.
Afgør det selv, klik ind på eBay

Hans Brasen 1849-1930
»
Ung fiskerkone hænger net op.
Varenr. 1369113«
Vi tror ikke, det er malet af Brasen. Tror andre det?

10. oktober 2008
før
efter
Vi har skrevet det før, og gentager:
Lauritz-»eksperterne« kan ikke finde ud af Allan Karms' produktion
Varenr. 1396576
Vi ved, Lauritz har talt med Karms, men det har ikke hjulpet ret meget. Billedet herover er IKKE malet af Allan Karms. Det er heller ikke malet af Osvald Rasmussen, som påstået. Og det er heller ikke signeret Osvald Rasmussen, som påstået. Igen er det det fhv. postbud i Næstved, der ikke kan læse. Gud ved, hvor mange der fik naboens post, da han gik rundt som postbud i Næstved. Kig på skilderiet 
Besøg også Allan Karms' homepage

Vi tror ikke, det er malet i 1765.
Vi tror, det er fra »i går«.
Kig selv

Det står på nettet om Bengt Sundstrøm:
»Lauritz.com is a internet auction companu that sells art, interior design objects and other home luxury items. All items are appraised by experts and are to find physically in one of our 18 showrooms«.
Man bliver ikke imponeret over den engelske tekst. Der står også, han har en fortid hos Bruun Rasmus- sen, men ikke om hans fortid som direktør for »investeringsfirmaet Diamanthuset«. Læs mere

Dagens fem Lauritz herunder
9. oktober 2008
Lauritz.com's 100 vurderingseksperter
har ikke forstået billedet herunder

Lauritz.com: »JOHANNES LARSEN. Litografi. Sign i trykket samt sing. i bly P. W. Johansen. 60 x 84«.
Teksten er ret underholdende. Der står, at Johannes Larsen har lavet billedet. Det har han ikke. Det har P.W. Johannsen EFTER Johannes Larsen. Det er ikke helt det samme. Kig forbi Lauritz


Lauritz.com's 100 vurderingseksperter forstår heller ikke copyright-reglerne
Lauritz.com: »P.C Skovgaard 1817-1875. Skovbund med træstamme. På grund af copyright afgift på varen kan billederne ikke vises. Varenummer: 1377910«.
Der har ALDRIG været copyright på P.C. Skov- gaards arbejder. Og det er der ikke på nogen kunst- ner, som har været død i 70 år eller mere.

Den er også underholdende

Lauritz.com: »F.BREHM. fiskebåtar i hamn, oljemålning på duk, 44,5x65 cm. Signerad. 
Troligen Schweitz
«.
»
Troligen Schweitz!«. Ha, ha! Enhver kan da se, det er Peterskirken i Rom. Kontroller selv
(Nu er teksten ændret. Men maleren hedder ikke
F. Brehm)

Lauritz.com: »Udgivet i et begrænset, men ukendt oplag«. Hvordan ved Lauritz, at antallet er begrænset, når man ikke kender oplagets størrelse?
Kig forbi Lauritz

Lauritz.com: »Unbekannter Künstler, 'Både i modlys', Öl auf Leinwand, u.re. sign. 'Paul Berg 69'«.
Hvordan kan et fuldt signeret maleri af en kendt maler være ubekendt? Igen overgår Lauritz.com's 100 vurderingseksperter sig selv. Besøg eksperterne 

8. oktober 2008
Så er den gal hos Bruun Rasmussen.
Et signeret maleri kan ikke være tilskrevet. Enten er det ægte eller falsk

Bruun Rasmussen, Vejle: »842/606: Wladislaw T. Chmielinski, tilskrevet: Byparti fra Warszawa. Sign. Chmielinski. Olie på lærred. 48 x 68«.
Den polske Chmielinski er den mest forfalskede maler i Danmark. I 1970erne væltede det ind i landet med falske, nogle bedre end andre. De fleste kan ikke se forskel, men billedet herover er en af de mange forfalskninger. Det er en lidt uheldig måde at legitimere billedet ved at tilskrive det og vurdere det urealistisk højt til 8.000 kr.. Det kan man ikke. Enten er et signeret maleri ægte eller også er det falsk. I dette tilfælde er det falsk. Se det her 
Læs her fra bogen Kunst & Kunstforfalskning
Læs også her fra artfakes.dk

7. oktober 2008
Hvordan har eBay fået råd til at købe Den Blå Avis for 2,1 mia. kr.?

Det har eBay blandt andet fået ved at sælge falske »kunstværker« ad libitum, som fx billedet herover, som en amerikansk fup- og fidusmager fra Miami Beach sælger for at være malet af Georges Braque. Startbuddet skal være US $49,900.00, omkring 250.000 danske kr. Gå straks til eBay.

Fra Søndergaard til ubekendt
Billedet herunder blev i dag solgt som ubekendt for 1.000 kr. Men det kan ingen se. Tilskrivningen blev rettet under selve aktionen, men på husets hjemmeside står det fortsat som malet af Jens Søndergaard til vurderingen 18.000 kr. Herning Auktionshus oplyser ikke hammerslag, så ingen kan efterfølgende holde sig orienteret. Alle priser er nu sat i 0. Hvorfor lader man ikke hammerslagene blive stående?

6. oktober 2008
Det er ikke malet af Jens Søndergaard

Herning Auktionshus: »Maleri Olie på lærred sign J. S Jens Søndergaard F. Øster Assels 1895 D Skovshovede 1957, landskabsmotiv 45 x 66 cm«.
Der har i lang tid verseret rygter om, at Kunstnyt.dk har godkendt maleriet herover som værende en ægte Søndergaard. Men det er ikke rigtigt. Ingen har nogen sinde rettet henvendelse om billedet, så det er falske rygter. Havde nogen spurgt, så havde de ikke fået nogen ægthedserklæring fra Kunstnyt.dk. Den slags giver vi overhovedet ikke, hverken skriftligt eller mundtligt. Men her og nu kan det klart afvises, at det er malet af Søndergaard. Vurderingen på 18.000 kr. er helt skæv. Om igen, Herning!
Tag en tur til Herning. Det er varenr. 211. Se evt. her
»Der  er penge i at lyve«
Mik Schack, Ekstra Bladet 5.10.2008

5. oktober 2008
Vurdering/Lauritz: 60.000 kr.
Vurdering/Kunstnyt.dk: 60 kr.

Lauritz.com: »Adolph Tidemand 1814-1876 (tilskrevet), 'Studie einer betenden Nonne'. Olie på lærred. Med monogrammet 'A.T.' nederst til venstre. Indrammet (stedvist slidt og repareret). Dette er en deLuxe-vare af særlig kvalitet. Effekterne til deLuxe udvælges af et panel af Lauritz.coms eksperter«.
Dette er efter vores mening et ualmindeligt groft forsøg på bedrageri. Billedet er et 60-kroners fidus- maleri, som ABSOLUT INTET har at gøre med Adolph Tidemand, en af Norges mest berømte male- re. Situationen for Lauritz.com forværres ved, at det er en »deLuxe-vare af særlig kvalitet« og at
billedet er tilskrevet. Ingen vurderingsekspert ved sine fulde fem ville tilskrive dette fidusmaleri til Adolph Tidemand. Det må gå meget dårligt for Lauritz.com, siden de finder det nødvendigt med den slags grove forsøg på at fuppe potentielle købere? Se fiduseriet

Tag med Lauritz til Grønland

Lauritz.com: »
C. Möller- Kystmotiv med båt, antage- lig Grønland, 1800/1900-tallet.Varenr: 1390325«.
Læg mærke til det spidse bjerg og manden med rød tophue i robåden. Typisk Grønland, ikk' oss'? Klik

4. oktober 2008
Nyt fra Damhussøen:
Hjemmemalede Flora Danica 

Gå til Duval, Ebay
GalleryDuval, Damhusssøen:
»
Sensational offer !
The item comes from the Collection of 109 Royal Copenhagen FLORA DANICA pieces from a private Danish estate. Retail price $ 300,000.
All pieces are hand decorated in very high quality at Mrs. E. Hassing´s School. All pieces are in perfect condition with no wear, no chips etc.
All pieces are 2. factory quality«.
GalleryDuval vurderer alle 109 stykker til godt 1,6 mio. kr., i gennemsnit ca. 15.000 kr. stykket. Der er tale om »hjemmemalede« eksemplarer, som slet ikke har den værdi. Man kunne købe udekorerede stykker porcelæn hos Kgl. Porcelain og selv male dem. Det er den type her er tale om. Til sammenligning kan nævnes, at Bruun Rasmussen lige har solgt to frokosttallerkener for 3.600 kr., 1.800 stykket. Og det var originale fabriksfremstillede dekorerede af fabrikkens egne professionelle malere.


Fra Lauritz.com:
Ikke ubekendt. Kendt maler
Mindre kendt maler, men ikke ubekendt

3. oktober 2008
Vi tror ikke, det er malet af
Edvard Michael Jensen 1822-1915
Klik på billedet
E.M. Jensen malede med den fine pensel, det er dette maleri ikke. Selv om vi ved, han har malet ved Maidenhead i England, og i beg. af 1860erne, er det så langt fra hans normale måde at male på, at vi ikke tror på det. Det er groft, ucharmerende og amatøragtigt malet. Sådan malede E.M. Jensen ikke.

Lauritz.com: Jan van Huysum
Kunstnyt.dk: Nej!

Lauritz.com: Per Krohg
Kunstnyt.dk: Nej!

Ikke ukendt blandt fagfolk (Varenr 1377823)
Ikke ukendt blandt fagfolk
(Varenr 1393134)
Ikke ukendt blandt fagfolk
(Varenr 1389284)
(Nu korrekt rettet til Ernst Rasmussen, men Lauritz skriver ikke, at teksten er rettet)
Ikke ukendt blandt fagfolk
(Varenr1366608)
Ikke ukendt blandt fagfolk
(Varenr 1385824)

2. oktober 2008
Er tegningen udført af Marie Krøyer?
Klik på billedet
Lauritz.com: »Marie Krøyer. Kvindelig model, kul på papir, dateret 14. jan 88, 47 x 61. Højre del af papiret fremstår gulnet, samt højre kant fremstår med små rifter. Dette er en deLuxe-vare af særlig kvalitet«.
Hvor fra ved Lauritz, at det er Marie Krøyer, som har udført tegningen? Der er ikke noget karakteristisk Marie Krøyer over den, og der henvises ikke til proveniens. Er det noget, Lauritz gætter sig til? I den slags tilfælde er det nødvendigt at oplyse proveniens.
Vi siger ikke, at det ikke er Marie Krøyer, men potentielle købere må kræve en bedre garanti end blot, at det er Lauritz.com's eksperter, der siger det.

Maleren er ikke ubekendt. Temmelig kendt


Han hedder ikke Vilhelm Steffensen

1. oktober 2008
LØGN!
Lauritz.com i Kolding lyver om Kunstnyt.dk. Deres forkerte oplysninger om en maler påstår de er godkendt af Kunstnyt.dk. Vi har aldrig talt med nogen fra Lauritz.com i Kolding, og vi samarbejder ikke med noget auktionshus. Bengt Sundstrøm fra Herlev har på tv groft løjet om Kunstnyt.dk's redaktør, og nu altså også en fra Kolding. Kunstnyt.dk har heller ikke godkendt et fidumaleri som malet af Jens Søndergaard, som nogen (ikke fra Lauritz.com) har fortalt. 

En hån mod Hammershøi at sætte dette fidusmaleri i forbindelse med hans navn

Kig på denne skævert, og læs så Lauritz.com's beskrivelse: »Vilhelm Hammershøi (1864-1916) tilskrevet. Interiør. Varenummer: 1365132. 
VILHELM HAMMERSHØI. Olie på lærred. Forstudie til Interiør. usign.
Bagpå skrevet: Omståen- de billede er malet af Vilh. Hammershøj købt den 24/5-37 af enkefru Hammershøi. H. 35x29 cm«.
Ikke engang i en brandert ville Hammershøi kunne male så elendigt et billede. Hele opsætningen, med det ene fjollede gardin (Hammershøi malede sjældent gardiner på sine billeder, og slet ikke så dumt), det skævt placerede bord, tændstikbenene, det »bølgende« gulvpanel, der sammen med dørkarmen er ét stykke træ samt det skrækkelige vindue. Gud fader bevar's! Igen har vurderingseksperterne fra Lauritz-klanen, og ikke overraskende hos det tidligere postbud i Næstved, overgået sig selv. Enhver kan skrive hvad som helst bag på et maleri, som her. Det er ikke købt af enkefru Hammershøi, men i Kultor- vets Farvehandel, som stemplet bag på blændram- men (herunder).
Og det er ikke malet af Hammershøi, som der står ét sted, mens der et andet sted står tilskrevet. De aner ikke, hvad de har med at gøre hos Lauritz. Eller er det et bevidst forsøg på bedrageri? Se det


--------------------------------------------------

Arkiv

Kunstnyt (denne spalte)
1. september 08 til 30. september 08
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. august 2008 til 31. august 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. juni 2008 til 31. juli 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. april 2008 til 31. maj 2008
Klik her

Kunstnyt (denne spalte)
1. januar 2008 til 31. marts 2008
Klik her

Arkiv

Kunstnyt (denne spalte)
1. november 2007 til 31. december 2007
Klik her

Arkiv
Kunstnyt (denne spalte)
1. juli 2007 til 31. oktober 2007
Klik her

© kunstnyt 2008